Met de tool 'Wat er toe doet' kunnen bewoners aan de hand van 4 vragen aan zorgverleners duidelijk maken wat zij belangrijk vinden in het leven, zodat de zorg ook daadwerkelijk daarop afgestemd kan worden. De tool is online beschikbaar via watertoedoet.info maar is ook als download beschikbaar om uit te printen.
We schrijven ertoe aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. De vorm -toe gaat terug op het voorzetsel tot.
Het gaat over wat voor jou belangrijk is – niet voor de mensen rondom je. Door tijd te nemen om (opnieuw) te beseffen wat eigenlijk belangrijk is voor jou. Stel jezelf de vraag “wat doet me (op)leven?”. Denk na over hoe je die dingen meer in jouw dagelijkse leven kan brengen.
Het leven is het waard om te leven omdat je voor velen een steun kunt zijn, van grote waarde kunt zijn. Je kan iemand anders zijn leven mooier maken en daarmee ook je eigen leven extra betekenis geven. Je draagt iets bij aan de wereld en dat is niet alleen goed, maar zorgt ook bij jezelf voor positieve gevoelens.
Een persoonlijke waarde is iets dat jij belangrijk vindt. Je waarden zijn de dingen die er echt toe doen in je leven. Het geeft op een stenografische manier weer, waardoor jij gemotiveerd wordt. Je persoonlijke waarden in combinatie met je overtuigingen zijn de bron van je besluitvorming.
ertoe bijwoord Uitspraak: [ɛr'tu] tot (het eerder of later genoemde) Voorbeelden: `Die beweging heeft een grote groep aanhangers; wij behoren ertoe. `, `om bedrijfseconomische redenen ertoe overgaan je zaak te sluiten`ertoe doen (belangrijk, relevant zijn...
' De vijftien drijfveren die uit zijn onderzoek naar voren komen zijn: eten, leren, aanpassen aan heersende gedragscodes, angst voor sociale afwijzing, seks, lichamelijke activiteit, orde in het dagelijks leven, onafhankelijkheid, wraak, sociaal contact, tijd doorbrengen met familie, sociaal prestige, het vermijden van ...
Hoe beter je kijkt des te beter je dit beseft: wie je wilt zijn is wie je al bent, de versie van jezelf zonder de overbodige zaken. Onderzoeken wie je wilt zijn is een pad van eliminatie en zelfacceptatie. Je onderzoekt wat jouw natuur is, gooit de rest overboord en omarmt wat overblijft voor wat het is.
Het antwoord op jouw vraag: Wat wil ik nou echt? “Wat wil ik” hangt samen met: wat kan ik en wat vind ik leuk? Je talenten kennen is een belangrijke in het beantwoorden van de vraag “ Wat wil ik?”. Je bent in je werk en privé altijd hetzelfde in wat je doet en kunt en dus wat je leuk vindt blijft hetzelfde.
Teveel moeten is eigenlijk een andere verwoording voor stress. Je hebt het te druk en bent altijd bezig met wat nog meer gedaan moet worden. Heb je een taak goed afgerond dan ben je direct weer bezig aan de volgende. Te veel moeten en dus stress ervaren is zeer slecht voor de mens.
Om jezelf meer te waarderen moet je allereerst positiever gaan leren kijken naar je zelf. Je kan pas de waardering van anderen toelaten als je onafhankelijk van andere mensen jezelf waardeert. Wees dankbaar voor wie jij bent, wat je kan en hoe je leven is.
Ik heb respect voor alles wat leeft op deze aarde. Ik heb wat door te geven op deze wereld. Ik heb mijn moeilijke ervaringen in het leven nu ingezet als groeimogelijkheden. Ik ben dankbaar voor mijn leven/mijn werk/alles wat ik ervaar.