Lipolaser omvat het vloeibaar maken van het vet, het strakker maken van de huid en het verwijderen van het vloeibaar gemaakte vet met behulp van een speciale micro-suctie canule en het wordt beschouwd als een geavanceerde techniek voor het verwijderen van overtollig vetweefsel uit delen van het lichaam die resistent ...
Lipolaser maakt gebruik van de kracht van lasertechnologie die vetcellen vloeibaar maken. Daardoor kunnen de vetcellen na de laserbehandeling makkelijker worden weggezogen en wordt er minder schade aangericht aan het omliggende weefsel. Dit betekent dat je minder blauwe plekken, zwelling en pijn zult ervaren.
Lipolaser voor en na foto's
Het resultaat van de weggesmolten vetcellen is na enige tijd zichtbaar en permanent; verwijderde vetcellen komen niet terug. Daarbij zal het lichaam na de behandeling zelf ook vetcellen opruimen.
Wanneer je een gezond gewicht hebt maar je stoort aan je onderkin, verslapte kaaklijn of vetophopingen aan de voorzijde van je buik biedt lipolaser een definitieve nagenoeg pijnloze, snelle en effectieve oplossing met een minimaal risico op complicaties.
Men kan enkele kilo's verliezen maar het is zeker geen methode om algemeen gewicht te verliezen. De reden hiervoor is dat vet op zich heel weinig weegt (1 liter vet weegt amper 500 gr).
Het resultaat van een liposuctie is blijvend. De vetcellen die tijdens de liposuctie zijn verwijderd kunnen door uw lichaam niet opnieuw aangemaakt worden. Echter, als uw gewicht toeneemt, worden de resterende vetcellen in uw lichaam groter. Hierdoor kunt u ondanks de liposuctie toch aankomen.
Klassieke liposuctie betekent letterlijk het wegzuigen van onderhuids vet. Hierbij draait het vooral om het afzuigen van overtollig lichaamsvet. Terwijl liposculpture echt om het vormen/sculpturen van het lichaam gaat. Zoals de naam al zegt, gaat het om 'het beeldhouwen (sculpting) van de vetverdeling'.
Cryolipolyse wordt ook wel vet bevriezen of vetcellen bevriezen genoemd. Cryolipolyse is het verliezen van lichaamsvet door het bevriezen van vetcellen. Er worden elementen (pads) op het lichaam geplaatst. Deze koelen de vetcellen in de bovenste laag van het lichaamsvet af tot 4˚C.
Een cavitatie behandeling is een manier om vet te verliezen. Door een contactgel op de huid aan te brengen en een apparaat te gebruiken dat door middel van geluidsgolven vetcellen doet afbreken, kunnen geweldige resultaten worden geboekt.
Met een lipolaser wordt het vet vloeibaar gemaakt, waardoor de arts het vet gemakkelijk verwijderd kan worden wat resulteert in een strakkere huid. Bij een lipolaser maakt een chirurg gebruik van lasertechnologie die een speciale laserstraal heeft welke in gemakkelijk kan inwerken op cellen die vet bevatten.
Hoeveel zal ik afvallen (gewichtsvermindering) ? Het antwoord is : niet zo heel veel . In feite, u zal zelfs de eerste weken een beetje bijkomen, door wateropstapeling (retentie) in de behandelde gebieden. Daarna zal u wel wat afvallen, maar denk eraan, 1 liter vet weegt minder dan 1 liter water.
Artsen in twintig ziekenhuizen voeren gevaarlijke operaties uit, terwijl ze daarvoor volgens de normen te weinig ervaring mee hebben. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek dat gisteren is gepresenteerd. Het gaat om gevaarlijke operaties aan de aorta (buikslagader) en de slokdarm.
De liposuctie behandeling van teveel vet bij de venusheuvel
Een liposuctie is een behandeling waarbij je vet wegzuigt. Voordat u start met deze behandeling, wordt er vloeistof geplaatst in het te behandelen gebied. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de vetcellen in de omgeving eenvoudig loslaten.
De meeste liposuctieartsen erkennen dat er een limiet is aan de maximale hoeveelheid vet die bij een patiënt per ingreep verwijderd kan worden. De meeste artsenverenigingen geven aan dat het maximale veilige volume aspiraat minder dan 5 liter bedraagt.
Fabel: liposuctie is gevaarlijk
Net als bij iedere operatie, kleven er aan een liposuctie risico's. Zo heb je kans op nabloedingen of infecties. Gelukkig zijn dit zeldzame gevallen en verloopt een liposuctie meestal probleemloos. Het is dus niet gevaarlijk.
Liposuctie: de nadelen
Liposculptuur behoort tot de veiligste esthetische ingrepen. Er zijn ook aan deze ingreep risico's verbonden zoals een nabloeding, een infectie, problemen met de littekentjes, huidonregelmatigheden, reacties op de lokale anesthesie, een asymmetrisch resultaat of een overcorrectie.
Na de ingreep is het belangrijk dat je een goed voedingspatroon aanhoudt waarbij je proteïne inname hoog is en je vezelrijke voeding eet. Als je geen of weinig dierlijke producten tot je neemt, kun je dagelijks een (vegan) proteïneshake op je menu zetten.
Het kan bij zowel krachttraining als duursport voorkomen dat je op de weegschaal geen verschil ziet of zelfs in kilo's aankomt. Dat kan komen omdat je meer spierweefsel ontwikkelt. Laat je dus niet ontmoedigen. Als je intensief sport, kan je er vanuit gaan dat je vetmassa kwijt bent.
Als je iedere dag 500 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 2 weken. Deze regel geldt wel alleen op korte termijn, want op lange termijn gaat het lichaam minder calorieën verbranden. Overigens ga je ook iets van spiermassa verliezen, waardoor je ook minder calorieën verbrandt.
Tijdens elke behandeling zou tot maximaal een halve liter vetmateriaal verdwijnen, zo belooft de fabrikant, maar over een minimum resultaat wordt niet gerept. Ook wordt per behandeling het verlies van gemiddeld twee tot vier centimeter aan lichaamsomtrek beloofd, maar bewijzen daarvoor ontbreken nagenoeg.
Als de plastisch chirurg veel vetcellen verwijdert dan wordt het aantal vetcellen drastisch minder. Dat is mooi, kunt u denken. Maar wat overblijft is de huid die eruit ziet als een slappe, leeggelopen ballon. De huid kan na een liposuctie tot op zekere hoogte terugtrekken wanneer het vet wordt verwijderd.