Met een zelfbruiner kun je het gehele jaar een zomerse teint creëren, zonder de schadelijke effecten van de uv-stralen. In tegenstelling tot de zonnebank zijn de zelfbruiners niet agressief voor de huid. De huid wordt slechts op natuurlijke wijze gekleurd door middel van DHA.
Of een gezichtsbruiner gezond is, hangt met name af van hoe je hem gebruikt. In principe kan het geen kwaad om af en toe je gezicht te bruinen. Ga er in elk geval niet meteen uren achter zitten, maar bouw het bruiningsproces langzaam op.
Hoe lang kun je niet douchen met zelfbruiner? Dit is afhankelijk van het product en het gewenste resultaat. Vaak wordt er geadviseerd om minimaal 1 tot 6 uur lang de zelfbruiner op de huid te laten zitten.
Hoe vaak je de zelfbruiner aanbrengt is aan jou! Sommige mensen vinden het resultaat na 1 keer intrekken van deze gezichtsbruiner goed, terwijl anderen liever 3 of 4 keer het product aanbrengen voor een lekker bruin kleurtje. Om je teint bij te houden is het vermengen met je dagcrème sowieso een aanrader.
Hoe bruin ik mijn gezicht met zelfbruiner? Als je voor een gezichtsbruiner gaat, is het belangrijk dat je het smeert op de plekken die normaal gesproken het meeste kleuren in de zon. Dat zijn je neusbrug, voorhoofd, wangen en je kin.
Feitelijk kun je alle zelfbruiner producten ook voor je gezicht gebruiken, zowel de tanning oil, tanning lotion, tanning mousse, tanning spray als de tanning drops zijn goed in te zetten als zelfbruiner voor het gezicht.
Niet sporten dus op de dag dat je zelfbruiner hebt aangebracht! Ook douchen valt niet aan te raden tot 8 uur nadat je de zelfbruiner hebt gesmeerd: het product is nog niet volledig opgenomen door de huid, waardoor je de kleur eigenlijk gaat wegspoelen.
Wat we in ieder geval wel zeker weten, is dat een zelfbruiner vele malen minder slecht is dan de zon of zonnebank! Het stofje dihydroxyacetone (DHA) in zelfbruiners richt geen schade aan in de onderliggende huidlagen, wat UV-straling natuurlijk wel doet.
Nee, zelfbruiner is niet slecht voor je gezondheid. Zelfbruiner reageert namelijk alleen met dode huidcellen. Deze dode huidcellen vallen naar verloop van tijd langzaam van je huid af.
Een zelfbruiner is niet schadelijk en een goed alternatief voor de zon of zonnebank. Het feit dat je niet beter beschermd bent tegen UV-straling wanneer je gebruind bent door een spray of crème, is wel belangrijk om rekening mee te houden. Wil je meer weten over huidverzorging?
Als je toch bruin wil worden, is het natuurlijk goed nieuws dat je met een zelfbruiner ook gewoon zélf bruin kan worden door de zon.
Tanningproducten zorgen niet voor pigmentvlekken. Wél kan het zijn dat jouw bestaande donkere pigmentvlekken door de zelfbruiner nog iets donkerder worden. Tip: smeer deze pigmentvlekjes voor het tannen in met vaseline, zodat ze zijn afgeschermd van het product.
1. Je komt te vroeg in aanraking met water. De meeste zelfbruiners zoals bijvoorbeeld marc inbane hebben ongeveer 6 tot 8 uur nodig om in te trekken en om op kleur te komen.
Gebruik de zelfbruiner zo vaak als je wilt. Je mag de tanning spray of tanning mousse in feite zo vaak gebruiken als je wilt. Bij de meeste zelfbruiners is het voldoende om deze eens in de 5 tot 10 dagen te gebruiken. Hoe lang je bruin blijft van je tanning spray is afhankelijk van wat je daarnaast met je huid doet.
Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker.
De zelfbruiner dankt haar bruinende werking aan de ingrediënten DHA (dihydroxyacetone), erythrulose en cosmetische bronzers. DHA is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten in de bovenste lagen van de huid, waar zich droge, dode huidcellen bevinden.
De Gezichtsbruiner 9212 is de beste gezichtsbruiner van dit moment. Dankzij de 12 lampen van ieder 15 Watt per stuk bruint u uw gezicht en decolleté optimaal. Vanwege zijn unieke vormgeving wordt ook de zijkant van het gezicht goed bereikt door de UV-lampen.
De bruinende stof heet dihydroxyaceton (DHA). Dit is een kunstmatige suiker die de bovenste huidlaag (de hoornlaag) verkleurt. Zodra je het op smeert is het zes uur actief. Een zelfbruiner heeft dus zo'n zes uur nodig voordat je resultaat ziet.
Dus voordat je resultaat ziet van een zelfbruiner heeft je lichaam 6 uur de tijd nodig. Helaas blijft de kleur niet zo lang zitten als 'een echt zonnetje'. Doordat de huidcellen van je huid vernieuwen, verdwijnt de kleur na enkele dagen weer vanzelf.
De plekken op je gezicht die doorgaans snel verkleuren door de zon doe je eerst. Dat is je voorhoofd net als je wangen, neus en kin. Vervolgens smeer je in cirkeltjes de zelfbruiner uit over je gezicht. Nog een tip om te voorkomen dat je zelfbruiner blijft plakken in je wenkbrauwen; doe er wat vaseline op.
Je hebt je lichaam niet gescrubd of geëxfolieerd, waardoor de losse dode huidcellen niet verwijderd zijn en het product minder goed kan hechten. Je hebt je huid niet minimaal 24 uur van tevoren gescrubd en onthaard, waardoor er product achter is gebleven die de kleur kan beïnvloeden.
Was je handen na het smeren goed en veeg met een droog washandje nog even tussen je vingers door. Haal dit washandje ook even over droge plekjes als je knieën en ellebogen. Op droge plekken kan zelfbruiner namelijk wat donkerder uitpakken. Vergeet de bovenkant van je handen en je voeten niet!