Een gastvrouw of gastheer is verantwoordelijk voor het ontvangen van gasten in een restaurant, horecagelegenheid, culturele instelling of bij een evenement. Hij verwelkomt gasten, neemt hun jas aan en wijst ze hun plek, en maakt ze in algemene zin wegwijs.
Een Gastheer (of Gastvrouw) is werkzaam in de horeca en bedient de gasten van bijvoorbeeld een restaurant, café of hotel. De Gastheer is als het ware het gezicht van het horecabedrijf. Naast bedienen is ook informeren een belangrijke taak.
Het gemiddelde salaris voor a gastheer/gastvrouw (m/v) is € 11,78 per uur in Nederland.
De opleiding Gastheer / -vrouw is beschikbaar als BOL-opleiding of BBL-opleiding. De opleiding duurt 2 jaar. Je ontwikkelt je tot een klantvriendelijke gastheer of gastvrouw die alles weet over eten en drinken. Het is belangrijk dat je goed Nederlands en Engels praat.
Het salaris van een Gastvrouw begint bij € 1.725 per maand. Het beroep Gastvrouw is een variant van het beroep Medewerker bediening horeca. Het salaris van Medewerker bediening horeca ligt gemiddeld op € 2.262 bruto per maand.
Een Gastvrouw factureert ongeveer € 30 per uur ex BTW.
Het salaris van een receptioniste varieert tussen de €1725 en €2330 bruto per maand. Gemiddeld verdient een receptionist €2025 bruto per maand.
Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep serveerster, omdat er ook geen specifieke opleidingen bestaan voor het beroep. De Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw moet gezien worden als de meest gerichte basisopleiding binnen de horecabranche.
Een gastheer of gastvrouw is iemand die gasten ontvangt. Van oorsprong betreft het een particulier die anderen uitnodigt en gelegenheid biedt om samen in gelijkwaardigheid de (gast)maaltijd te gebruiken of andere genoegens te delen.
De voornaamste taak van een gastvrouw/gastheer is het ontvangen van gasten. Een gastvrouw wordt ook wel een hostess genoemd, en een gastheer een host. De gastvrouw of gastheer is vaak de eerste persoon waarmee een bezoeker in aanraking komt. Ze hebben dan ook een grote invloed op de eerste indruk van een gast.
Minimum en maximum salaris voor Receptionisten, algemeen - van € 1.380 tot € 2.997 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Receptionisten, algemeen bedraag meestal tussen de € 1.380 en € 2.127 bruto per maand.
Vanaf 21 jaar verdien je minimaal € 11,06 per uur. Als fulltimer zul je per maand minstens € 1.725 moeten verdienen. Check ook alle andere minimumloonbedragen per januari 2022 bij een 36-urige werkweek.
Rik van Disseldorp - Gastheer - Efteling | LinkedIn.
Hoe de Efteling van gastheer naar handhaver ging: 'maar dan wel op de 'Eftelingmanier' Hij heet Erik Sanders en hij is dé man als het om de coronaregels in de Efteling gaat. Al bijna twee jaar zorgt hij er, samen met een speciaal samengesteld team, voor dat de maatregelen van de overheid worden doorgevoerd in het park.
Je leert etiquette
Als je in de horeca werkt krijg je met allemaal beleefdheidsregels en omgangsvormen te maken. In het begin leer je heel veel ongeschreven en geschreven regels kennen. Dit lijkt eerst enorm veel, maar je went er snel aan. Ook voor de gasten gelden er ongeschreven regels.
Als je een horecapand koopt, moet je rekenen op een aanbetaling van 10% tot 20%. Voor een ruimte met een koopprijs van € 1 miljoen komt dat neer op een aanbetaling van € 100.000 tot € 200.000.
Serveren van drankjes en gerechten aan gasten. Klaarmaken van tafels. Verzorgen van mise en place (bijvoorbeeld garneren of bouillon trekken) Verschaffen van informatie met betrekking tot het menu of andere zaken.
De opleiding duurt 3 jaar en start in augustus en februari (bij voldoende deelname).
Sowieso is het verplicht dat iedere horecaondernemer in het bezit is van het SVH Diploma. Daarnaast zullen er, wanneer het bedrijf ruime openingstijden heeft, meerdere medewerkers in het bezit moeten zijn van het Diploma en zij moeten als leidinggevende bijgeschreven worden op de Drank- en Horecavergunning.
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers.
Hoeveel verdient een Baliemedewerker gemiddeld in Nederland? Een Baliemedewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.125 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.810 (laag) tot € 2.445 (hoog).
De receptioniste / telefoniste zorgt voor een nette en klantvriendelijke ontvangst van de klant, voor het correct aannemen en doorverbinden van binnenkomende telefoongesprekken, maar ook voor het ondersteunende administratieve activiteiten en voor telefonische acties en onderzoek (denk aan verkoopondersteuning en ...