Ons aanbod aan zonnebank bronzers Hieronder geven we een uitleg over de verschillen. Een cosmetische bronzer geeft een bruine kleur aan de crème. Hierdoor zie je precies terug op je huid waar je de crème hebt ingesmeerd. Je krijgt er dus direct een bruin kleurtje van.
De beste zonnebrand met bronzer zorgt sneller voor een gebruinde glow. Er zijn namelijk ingrediënten aan de zonnebank bronzer toegevoegd die de bruining stimuleren.
Een belangrijke werking van de producten is de hydraterende werking. Je huid verliest vocht tijdens het zonnen en de crème kan deze uitdroging voorkomen. De bruining kan hierdoor en door de bruiningsversnellers eerder beginnen, na een minuut of vier.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Ga bijvoorbeeld zonnen aan het water. Water reflecteert uv-straling, waardoor je sneller bruin wordt. Vergeet daarbij niet om te smeren, want je verbrand ook sneller dan je denkt. Ook zweet zorgt voor extra weerkaatsing, dus sporten in de zon is een aanrader.
Onze beste zonnebankcrème met bronzer. De beste zonnebankcreme met bronzer is onze Australian Gold Deviously Black. Deze crème staat in de top 3 van de bestsellers! Hij geeft door zijn 45-voudige bronzing formule een supersnelle en natuurlijke bruining.
Veel mensen denken dan misschien wel dat het beter is om niet te douchen nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de zonnestudio. Ze zijn namelijk bang dat ze dan hun nieuwe bruine kleurtje verliezen, maar dit is een regelrechte mythe. Het is namelijk onmogelijk om je kleur te verliezen!
Eén keer goed verbranden is voldoende. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jonge mensen melanomen ontwikkelen, en dat daar vaak een periode van zonnebanken aan vooraf is gegaan. 'Niemand weet precies bij hoeveel keer per jaar je "veilig" zit, omdat elk huidtype anders reageert.
Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd. Door geschikte verzorging kan de bruine kleur van de huid langer behouden blijven.
Als beginner is het goed om te beseffen dat je niet direct resultaat hoeft te merken na je eerste zonnebank minuten. Het kan even duren voordat je wat kleur krijgt. Wees dus geduldig en ga niet extra lang onder de lampen liggen, omdat je zo snel mogelijk bruin wilt worden. Opbouwen is belangrijk, net als bescherming.
De Australian Gold Sinfully Black tanning lotion heeft ook nog eens de heerlijke frisse geur van bessen. Deze zonnebankcrème is perfect voor diegene die de donkere kleur onder de zonnebank wil versterken.
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Wanneer je een zonnebankcrème gebruikt met bronzer is het echter wel belangrijk nog even te wachten met douchen na de zonnebank. De werkzame stof in de bronzer werkt 4 tot 8 uur na de zonsessie. Wacht dus zeker 4 uur voordat je gaat douchen, maar nog beter om 8 uur te wachten.
Bronzers zijn bedoeld om de huid een warme uitstraling te geven, zodat je make-up er als een zongebruinde look uitziet. Ze worden vaak om meer definitie te geven aan het gezicht. Bronzers vind je in verschillende vormen: in poedervorm, als vloeibare variant of crème.
Bronzer is een poeder die een paar tinten donkerder is dan jouw foundation. Bronzer brengt een natuurlijke, gezonde kleur terug in jouw gezicht. Na het egaliseren van de huid met de minerale concealer en foundation kun je wel wat extra kleur gebruiken voor een gezonde en stralende look.
Tussen iedere zonsessie moet minimaal 48 uur zitten. Als je dus op dinsdag onder de zonnebank bent geweest, mag je donderdag weer zonnen. Je mag dus nooit 2 dagen achter elkaar onder de zonnebank en wij houden dit voor onze klanten in de gaten. Kan ik een zonnebrandcreme voor buiten ook onder de zonnebank gebruiken?
Een van de grote boosdoeners bij droog haar is het gebruik van warme tools. Bescherm je haar daarom altijd met een hittebeschermingsspray. Ook als je op vakantie de zon in gaat of onder de zonnebank is het belangrijk om je haar zo goed mogelijk te beschermen.
Waarom onder de zonnebank gaan zo slecht is voor onze huid
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
Ga niet meer dan 1 keer per dag onder de zonnebank. Maak hierbij geen onderscheid tussen binnen en buiten zonnen, uw huid doet dat ook niet. Houdt bij een normaal zongedrag in de natuurlijke zon een maximaal aantal sessies op de zonnebank aan van ongeveer 50 maal per jaar.
Hoe vaak per dag mag ik onder de zonnebank? Ga niet meer dan 1 keer per dag onder de zonnebank. Maak hierbij geen onderscheid tussen binnen en buiten zonnen, uw huid doet dat ook niet. Houdt bij een normaal zongedrag in de natuurlijke zon een maximaal aantal sessies op de zonnebank aan van ongeveer 50 maal per jaar.
Hoelang lig je eigenlijk onder een zonnebank? Dit is afhankelijk van je huidtype. Jouw huid bepaalt hoeveel UV je kunt verdragen en hoelang je daarvoor onder de zonnebank kunt. Globaal kunnen we zeggen dat het tussen de 12 en 20 minuten is.
Kort samengevat: onder de zonnebank wordt je huid in korte tijd blootgesteld aan een hoge dosis UV-straling.Meer UV-straling betekent meer risico op huidkanker. Op korte termijn is het resultaat een gebruinde huid, maar: die kleur verdwijnt, terwijl je huid voor altijd is beschadigd.
Van één bezoekje, ga je niet opeens langdurig bruiner worden. Daarom raden wij je in het begin aan om voor een wekelijkse beurt onder de zonnebank te kiezen. Op die manier zal de bruine kleur dieper doordringen in je huid. Als beginner doe je er goed aan de duur van je sessie te beperken tot 10-15 minuten.
Wat we in ieder geval wel zeker weten, is dat een zelfbruiner vele malen minder slecht is dan de zon of zonnebank! Het stofje dihydroxyacetone (DHA) in zelfbruiners richt geen schade aan in de onderliggende huidlagen, wat UV-straling natuurlijk wel doet.