432 Hz is de frequentie waarop wordt gezegd dat het universum vibreert.Daardoor voel je de kalmte van alle energieën om je heen rustig tot je komen. Het opent je hart en laat de positiviteit van alles om je heen naar je toe komen en het maakt je in staat om die positiviteit ook terug te geven.
Het resultaat is een toon of een muzieknoot waarvan de frequentie 144 cycli per seconde is. De frequentie van 432 Hz is gesynchroniseerd en harmonisch gerelateerd aan het ritme van het menselijk hart, dat 4.320 keer per uur verslaat (72 slagen per minuut). Het kloppend hart is ook verbonden met grotere cycli van tijd.
Alle klassieke muziek van Bach, Brahms enzovoorts tot en met Verdi is gecomponeerd en uitgevoerd met gebruik van de 'standaard' A op 432Hz.
Een van de redenen die daarvoor wel wordt gegeven is de vraag van instrumentenbouwers die instrumenten voor Jazz-musici bouwden vroegen om een iets hogere helderder toon. Het voorstel werd daar aangenomen en sindsdien is A = 440 de standaard concertstemming.
De stemtoon of normaaltoon, ook met kamertoon of diapason aangeduid, is in de muziektheorie de toon a' uit het eengestreept octaaf, met de wetenschappelijke benaming A4, waarvan internationaal de toonhoogte in mei 1939 in Londen vastgesteld is op een frequentie van 440 Hz.
Een frequentie is in feite het aantal trillingen dat een geluidsgolf per seconde vormt. Deze geluidsgolven worden gemeten in hertz (Hz).
De frequentie 528 Hz is uit deze serie het meest bekend, en is veel in meditatieve muziek verwerkt. Deze frequentie, die op het hartcentrum resoneert, staat bekend om zijn helende kwaliteiten.
963 hertz, ook bekend als “Si”, helpt elk systeem te ontwaren en brengt het terug naar de perfecte originele staat. Luister naar je lichaam en naar je gedachten, en probeer een patroon te bedenken dat niet voordelig is voor jouw.
We horen een toon die bij een volwassen man ligt tussen de 80 en 200 Hz, bij een vrouw tussen de 200 en 400 Hz. Bij kleine kinderen is de frequentie soms nog hoger. Bij een verkoudheid klinkt je stem hees. Dan sluiten de stembanden bij het spreken niet goed af waardoor er teveel lucht ontsnapt.
Voorbeeld: een la (440 Hz) en een mi (660 Hz) brengen een verschiltoon voort van 220 Hz (lagere la).
Het standaard frequentiebereik van een gitaar is in alle gevallen 440 Hz.
De frequentie is het aantal trillingen per seconde.
Op een grafiek kun je de frequentie letterlijk vinden door te kijken hoe vaak je golf op en neer gaat in een seconde. Echter kun je de frequentie ook berekenen met de formule f=1/T. f is de frequentie in Hertz (Hz). T is de trillingstijd in seconden (s).
Binaural beats stimuleren je geheugen, verbeteren je concentratie en leervermogen. Het zou je neurologische respons versnellen waardoor je brein beter en sneller nieuwe informatie kan verwerken en opslaan.
Mensen kunnen tonen horen van 20 tot 20.000 Hz. Dat is een enorm bereik, maar daarbinnen is het gehoor niet overal even gevoelig. Het beste horen we tussen 100 en 5.000 Hz. Dat is precies het spraakgebied.
De eenvoudigste manier om jouw zangstem te bepalen is het zingen van de toonladder. Zing de octaven van de toonladder van laag naar hoog. Bepaal welke lage noot je helder kunt zingen en ga dan steeds een toon hoger tot je niet verder kunt. Je weet nu wat het bereik van je stem is.
Hoewel het niet mogelijk is om je stem volledig te veranderen van hoog naar laag en vice versa, zijn er technieken die je kunt proberen om lichte veranderingen aan te brengen in de toonhoogte en het volume van je stem, en het beste uit je natuurlijke stem te halen.
Een 'solfeggio' is de Italiaanse muziekterm voor een genoteerde oefening op het gebied van de solfège. Het woord 'solfège' is afgeleid van de muziektermen 'sol' en 'fa'. In Italië is 'solfa' een andere term voor notenschrift of muziek (zoals in de uitdrukking 'la solita solfa' ofwel 'het oude liedje').
Tijdens slapen of mediteren neemt de hoeveelheid bèta-golven af. Alfa-golven: 8 tot 14 Hz. Deze golven zijn actief wanneer je ontspannen bent, bijvoorbeeld tijdens slapen of dagdromen. Thèta-golven: 4 tot 8 Hz.
Dit kan bijvoorbeeld een wandelingetje zijn of een boek lezen. Het kan ook helpen om je mobiele telefoon even weg te leggen. Daarnaast bestaan er veel ontspanningsoefeningen die je kunt volgen. Muziek kan je ook helpen ontspannen; het heeft een aantoonbaar positief effect op de hersenen.
Gedachten, woorden en emoties hebben ook een frequentie. Hoe lager de emotie, hoe lager de frequentie en hoe hoger de emotie, hoe hoger de frequentie. Dus als je vaak gefrustreerd bent en boos en stress ervaart….. en je blijft daar in hangen, dan heb je een lage frequentie van jouw 'zijn'.
De alfagolven: (7 – 14 Hz) in deze staat ben je in opperste concentratie; ontspannen maar alert. Je bent op dat moment gefocust op één ding, naar binnen gekeerd. In deze staat kan je het beste leren en informatie verwerken. De bètagolven: (14 – 38 Hz) in deze staat ben je met je aandacht naar buiten gericht.
Alpha golven (8-12 hz) Deze hersengolven zijn dominant als je in een lichte meditatie bent, dagdroomt of als je aan het relaxen bent (niet als je tv kijkt). Het is de staat tussen bewust denken en het onderbewuste. Deze staat wordt ook de FLOW staat genoemd.
Zo kun je het voor verschillende doelen gebruiken. Om beter te concentreren, te ontspannen, alerter te worden, beter te slapen, energieker te worden en ga zo maar door. Tijdens de therapie gebruikten we voornamelijk de frequentie om te relaxen en op te laden.
Uitwijking is hoe ver een massa van de evenwichtsstand verwijderd is. Tijdens een trilling varieërt de uitwijking u dus doorlopend. Amplitude is de maximale uitwijking die tijdens een trilling bereikt wordt.
Meestal is het signaal van je televisie 50 Hz. Dat betekent dat er 50 losse beeldjes per seconde in het signaal zitten. Met de 100 Hz-technologie plaatst de tv daar zelf steeds 1 extra beeldje tussen. Daarmee verdubbelt het aantal naar 100 beelden per seconde.