Door het eten van kersen kun je dus je risico op hart- en vaatziekten en darmkanker verlagen. Verder bevatten kersen ook vitamine C, dat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C is een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt tegen infecties en ontstekingen.
Let op: Hoewel kersen erg gezond zijn, bevatten ze ook fructose (fruitsuiker). Dit kan het afvallen tegenwerken. Daarom is het belangrijk om niet te veel kersen te eten. Onze afslanktip: Eet niet meer dan twee porties kersen per dag.
Goed voor de stoelgang
Kersen bevatten veel vezels en bevorderen hierdoor de stoelgang en hebben een laxerende werking. Pas wel op dat je niet te veel kersen eet, want dan kan het zijn dat je vaker naar het toilet moet dan normaal.
Kersen zijn zeer voedzaam en bieden een scala aan gezondheidsvoordelen. Ze bevatten verschillende krachtige plantaardige stoffen die ontstekingen kunnen helpen verminderen, en het eten ervan kan de slaap verbeteren, de gezondheid van het hart bevorderen en resulteren in een snel herstel na het sporten .
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Als je kersen met aardbeien vergelijkt, zul je ook leren dat ze allebei vergelijkbare nuttige chemicaliën bevatten. Ze bevatten allebei vitamine C en antioxidanten, hoewel kersen ook een grotere verscheidenheid aan antioxidanten bevatten, zoals hydroxycinnaminezuur en perillylalcohol .
Door het eten van kersen kun je dus je risico op hart- en vaatziekten en darmkanker verlagen. Verder bevatten kersen ook vitamine C, dat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C is een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt tegen infecties en ontstekingen.
Kersen bevatten veel antioxidanten, die het immuunsysteem en de gezondheid van het hart ondersteunen en ontstekingen door aandoeningen zoals jicht kunnen verminderen. Een van de antioxidanten in kersen is fytomelatonine, wat kan helpen een gezonde circadiane slaapcyclus te bevorderen.
Kinderen en adolescenten hebben bijvoorbeeld, naarmate ze opgroeien, voldoende voedingsstoffen en calorieën nodig om zich goed te ontwikkelen en een consumptie van 10 tot 15 kersen per dag wordt aanbevolen. Volwassenen kunnen 15 tot 20 kersen per dag consumeren, of zelfs 25, afhankelijk van de persoon .
'Met hoge (of: grote) heren is het kwaad kersen eten' is een soort waarschuwing. De uitdrukking betekent: verwacht niet dat je voordeel zult hebben als je met 'hoge heren' omgaat.
Beter slapen door kersen
Zure kersen, de morellen, zijn van nature rijk aan aan melatonine. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het slaap-waakritme van ons lichaam. Uit onderzoek blijkt dat kersensap de melatoninespiegel verhoogt en de duur en kwaliteit van slaap helpt verbeteren.
Kersen bevatten ook onoplosbare vezels, een ander element dat de stoelgang door de darmen kan versnellen , zei Kersch. Onoplosbare vezels "zitten in de meeste soorten fruit, en vooral in de schil en schil", voegde ze toe. De suikeralcoholen zijn waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom kersen je kunnen laten poepen, benadrukte Cohen.
De techniek van het ontlasten
Ga ontspannen op het toilet zitten, uw voeten plat op de grond, de rug iets bol. De ontlastingsreflex begint met het ontspannen van de bekkenbodem. Adem in en pers eventueel een beetje terwijl u uw adem vasthoudt en de buik bol maakt. Pers richting de anus.
Gevoeligheden voor suikeralcoholen of salicylaten in kersen kunnen een IBS-opvlamming, gas, een opgeblazen gevoel, maagpijn en diarree veroorzaken, zelfs bij mensen zonder IBS. Gevoeligheden omvatten ook allergieën, vooral als u allergisch bent voor of negatieve reacties hebt op producten die salicylaten bevatten, zoals aspirine.
Hoog suikergehalte: Kersen
Een kop hele kersen (dus met pit) bevat zo'n 18 gram suiker. Geen wonder dat een zak kersen net zo lekker is als een zak snoep. Gelukkig zijn ze wel bevorderend voor je nachtrust.Al raden we af de pit te eten: die behoort tot deze 7 'onschuldige' producten die dodelijk kunnen zijn.
Alle vers fruit is gezond.
Daarom staan ze in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. Kies volop uit volgende soorten: Citrusvruchten: sinaasappel, pompelmoes*, mandarijn, citroen, limoen … Pitvruchten: appel, peer …
Een portie verse of bevroren kersen is doorgaans ongeveer één kopje ( 21 kersen ). Voor gedroogde kersen is een portie een half kopje. Een portie aardbeien is ook ongeveer één kopje.
Nadelen kers
Bij mensen die hier gevoelig voor zijn, kunnen deze stoffen maagklachten, diarree en zelfs astma veroorzaken [12]. Vaak gebeurt dit pas als je heel veel kersen eet. Als je last hebt van hooikoorts of een latexallergie, kan dit betekenen dat je overgevoelig bent voor bepaalde vruchten.
Kersen zijn een gezonde toevoeging aan je voedingspatroon. Eén schaaltje (100 gram) kersen kun je rekenen als één portie fruit. Het advies is om 2 porties (200 gram) fruit per dag te eten.
Hollandse Kersen bevatten naast vitamines veel vezels. Die bevorderen een goede darmwerking. Als je te veel kersen eet kan het dus zijn dat je vaker naar de wc moet dan normaal. Neem dagelijkse een gezonde portie en ervaar hoe het voor u mag zijn.
WADENOIJEN - Er zijn minder kersen dit jaar en daarom is de prijs hoger. Nachtvorst in maart en april heeft ervoor gezorgd dat de oogst op zo'n 80 procent van normaal ligt. Tegelijkertijd is de vraag juist groter, zegt kersenteler Aart Blom.
Ondertussen zijn er vruchten die kunnen helpen bij het verdunnen van het bloed . Deze omvatten bosbessen, kersen, veenbessen, druiven, sinaasappels, pruimen, rozijnen, aardbeien en mandarijnen.
Zoete kersen
Een kopje zoete, ontpitte kersen bevat 19,7 g suiker , dus een beter alternatief is een half kopje. Een review uit 2018 stelt dat kersen rijk zijn aan vitamine C en polyfenolen, die antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van kersen.
Dit doe je als volgt: verwijder de steel van de kers en plaats de kers op de hals van een lege fles, met de pit naar beneden.Gebruik vervolgens een dunne stok, zoals een satéprikker, om de pit uit de kers te duwen. De pit valt rechtstreeks in de fles en je hebt een perfect ontpitte kers.