Er zijn veel verschillende soorten zwembad ondervloer te kiezen zoals; grondzeil, ondertapijt, foam tegels en kunstgras. Om de zwembad ondervloer te kiezen, kijk je eerst naar het soort ondergrond; gras, bestrating, grind, zand of aarde.
Geploegde grond moet worden aangestampt zodat het zwembad niet wegzakt. De grond moet tevens volkomen vlak zijn. Schuine lagen moeten worden afgegraven. De ondergrond moet zijn ontdaan van stenen, wortels en andere zaken die de folie van het zwembad kunnen beschadigen.
Daarnaast kun je door het gebruik van een houten vlonder er ook voor zorgen dat de ondergrond kaarsrecht is, waardoor je zwembad altijd perfect staat. Bij rubberen tegels of een houten vlonder heb je ook geen last van zand of andere viezigheid die je makkelijk je zwembad inloopt.
Mengverhouding gestabiliseerd zand voor een zwembad. Wij adviseren om een verhouding zand/cement toe te passen van 8 op 1. Dus 8 delen zand en 1 deel cement. Laat je niet verleiden het zand/cement te bevochtigen.
Bodemvilt
Voor een metalen of houten zwembad is bodemvilt als ondergrond de beste keuze. Bodemvilt verschuift namelijk nauwelijks en is een stevigere variant van grondzeil. Het vilt heeft een beschermende werking, het zorgt er namelijk voor dat het zwembad aan de onderkant minder snel kapot gaat.
Kunstgras van Garden Sense is ideaal rondom vaste zwembaden of onder uw opblaaszwembad of jacuzzi. Water blijft mooi helder, rondom het zwembad ontstaan geen modderpoelen meer en uw gras blijft strak en groen. Ook na het zomerseizoen!
Beton, steen en tegels zijn de grote klassiekers rond een zwembad. Ze zijn duurzaam, waterbestendig en kunnen tegen een stootje, maar vaak zijn het ook materialen die prijzig zijn en niet altijd de uitstraling hebben waarnaar jij op zoek bent.
De grootste factor die hier een rol speelt is de gewicht van het zwembad. Een zwembad van bijvoorbeeld 7m x 4m x 1,5m weegt al snel meer dan 30.000 kilo. Om hier een correct antwoord op te geven, vraagt u best raad aan een architect of komen we bij u langs.
Bekende hoogwaardige houtsoorten voor zwembaden zijn bijvoorbeeld teak, ipé of padoek. Er komt dus heus wat bij kijken wanneer u overweegt om een houten zwembadterras aan te leggen. Laat u echter niet afschrikken, maar wel bijstaan door een specialist als bankiraiterras.be.
Ondertapijt voor zwembad is een schimmelwerende en dempende zwembad ondervloer. Het ondertapijt voor zwembad zorgt ervoor dat je bad beschermt wordt tegen oneffenheden en scherpe tegels. Daardoor verleng je de levensduur van je zwembad door ondertapijt voor zwembad te gebruiken.
Keramische (buiten)tegels zijn ideaal voor gebruik rondom het zwembad. Keramische tegels hebben een goede anti-slip waarde waardoor de toepassing van keramische tegels ideaal is voor zwembaden. Ook hebben keramische tegels het voordeel dat ze kleur- kras- en slijtvast zijn. Hierdoor gaan deze tegels extra lang mee.
Zacht zand is namelijk erg lastig om waterpas te krijgen en waterpas te houden als er een gevuld zwembad op staat. Als de ondergrond niet hard en vlak is dan komt het water – en het zwembad- scheef te staan en daardoor kan er teveel druk op één kant komen. Dit ziet er natuurlijk niet goed uit.
Hout en bleek zijn geen goede vrienden. Je houten tafel, snijplank, of lambrisering kun je niet veilig met dit middel schoonmaken. Bleek kan namelijk niet de viezigheid in het hout verwijderen omdat het achterblijft in de kleine naadjes.
De gemiddelde prijs van een padoek gevel per vierkante meter (inclusief btw, exclusief plaatsing) bedraagt tussen de € 75 en de € 120. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de dikte van de planken en de plaatsing.
Dekdelen, vlonderplanken, terrasplanken zijn benamingen die regelmatig door elkaar heen worden gebruikt. Ze duiden allemaal op hetzelfde product met hetzelfde eindresultaat; een prachtig houten of hout-look terras in je tuin. Met recht een populair product.
Als je een kleine tuin hebt, kost de aanleg van een zwembad je veel grond. Zonde van dat mooie gazon! Daarnaast kost een zwembad onderhoud. De duizenden liters water en het onderhoud vereisen een behoorlijk budget.
Ga voor een diepte van 1,5 m
Zeker als je kinderen hebt, kies je best niet voor een te diep zwembad. Hoe dieper, hoe meer energie het ook zal kosten om het zwembadwater op te warmen en warm te houden. Een diepte van 1,5 m is daarom ideaal.
Bij het aanleggen van een composiet terras worden de terrasplanken op fijnere dwarsbalkjes bevestigd. Het vastmaken van de planken gebeurt meestal met speciale clips. Het is ook aangeraden om een worteldoek onder het terras te plaatsen. Op die manier kan je onkruidgroei tegengaan.
Siberische Lariks, Europese Eik en Kastanje zijn allen prima geschikte houtsoorten om een duurzaam en stijlvol terras mee te maken. Europese Eik en Kastanje hebben een duurzaamheidsklasse 2 en vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Kastanje is bovendien ook vocht- en schimmelbestendig.
Ipé hout is een soort tropisch hardhout uit duurzaamheidsklasse 1 en sterkteklasse D60. Deze houtsoort staat hierdoor bekend als de meest duurzame hardhoutsoort ter wereld. Naast dit enorme pluspunt ziet het er ook nog eens erg mooi uit. Ipe hout is afkomstig uit Brazilië en kenmerkend aan Ipe is de zeer fijne nerf.
Kan kunstgras tegen chloor houdend zwembad water? Chloorhoudend zwembadwater tast kunstgras niet aan. Voor deze toepassing wordt namelijk een verdunde variant van chloor gebruikt. Het materiaal van kunstgras neemt dit niet op en zal absorbeert geen stoffen zoals chloor en schoonmaakmiddelen.
Voor de ondergrond voor kunstgras raden wij normaal een zandbed van 4 tot 5 cm straatzand, rijnzand brekerzand aan. Wanneer de ondergrond slecht water kan afvoeren dan is het raadzaam om 10-15cm zand aan te brengen of om gebruik te maken van drainagematten. Een ondergrond van gebroken puin of lavazand is ook mogelijk.
Hou de stelregel aan: ca. 5-8 kg m2.. [een beetje afhankelijk van het type kunstgras.]
Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Bleek is vloeibaar en doorgaans verpakt in een (spuit)fles. Bleek is te koop in verschillende samenstellingen. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel.