Droogijs wordt onder andere gebruikt: Als koelmiddel, bijvoorbeeld bij voeding en farmaceutische producten. Om special effects mee te creëren, bijvoorbeeld op feestjes of in de evenementen sector, zoals het maken van droogijsmist laag bij de grond. In de horeca, droogijs voor cocktails kopen of desserts.
In de levensmiddelenindustrie, de medische wereld én de farmaceutische industrie, wordt droogijs gebruikt om o.a. voedingsmiddelen, organen en medicijnen in te vriezen of op temperatuur te houden.
Gooi droogijs altijd op de juiste manier weg door het te laten sublimeren (buiten of in een geventileerde ruimte). Gooi het niet in de gootsteen of WC. Waarschuw bij een ongeval met droogijs altijd onmiddellijk de dichtstbijzijnde arts.
Voeg droogijs toe aan een bak met heet water (rond de 50 C°) en de mist ontstaat onmiddellijk. Het droogijseffect zal stoppen als er teveel droogijs in het water zit en het te ver is afgekoeld (of zelfs bevroren). Hierom is het voor een langdurig effect nodig om het water te blijven verwarmen.
Zorg ervoor dat kinderen ver uit de buurt zijn wanneer je met droogijs werkt. Droogijs is niet giftig en niet brandbaar, het is smaak neutraal en reukloos. Echter, LET OP: CO2 verdringt de zuurstof in de lucht en is in hogere concentraties vanaf circa 5% verstikkend.
De 20 kg variant droogijs kunt u ca. 2 dagen bewaren en de grotere boxen droogijs zijn ca. 5 dagen houdbaar. Bewaar, wanneer u droogijs gaat kopen, in een goed geventileerde ruimte (niet in de vriezer) en houdt de geïsoleerde box gesloten.
Droogijs in vaste vorm is absoluut NIET te consumeren. De mistystix zorgen ervoor dat het droogijs op een veilige manier sublimeert in het drankje. Op het moment dat het droogijs sublimeert ontstaat er koolzuurgas in het drankje en is het net als cola veilig te consumeren.
Het is één van de weinige stoffen die bij atmosferische druk direct overgaat van vast (ijs) naar gas. Dit heet sublimeren. Anders dan bij ijsblokjes ontstaat er geen vloeistoffase. Droogijs smelt niet, maar sublimeert.
Hoe maak je droogijs rook – Halloween
Giet hier 1,5* liter kokend water in (*afhankelijk van de grootte van je kom). Voeg vervolgens een flinke handvol droogijs toe. Er ontstaat direct een spectaculair rook effect! De rook zal zich naar de grond verplaatsen.
Totaal: € 3.990,- De IC – 020 is een kleine droogijs straalmachine welke pneumatisch bediend is. De droogijs straalmachine werkt door middel van perslucht. De IC-020 is eenvoudig in gebruik en heeft een zeer laag perslucht verbruik.
Droogijs is gemakkelijk in gebruik. De extreme koude en stabiele temperatuur van -78,5 °C maakt het ideaal voor koeling.
Bereiding. Droogijs is eenvoudig te bereiden: Het uitgangsmateriaal is een gas met een hoog gehalte aan koolstofdioxide, zoals het nevenproduct van de ammoniakproductie uit stikstof en methaan. Onder hoge druk wordt het gas afgekoeld tot de koolstofdioxide vloeibaar wordt.
Wil jij droogijs kopen dan ben je bij Lichtgeluidhuren.nl aan het juiste adres. Wij verkopen droogijs per kilo (met een minimale afname van 6kg) of per doos van 6, 10, 20, 25 of 50 kilo. Ook voor grotere hoeveelheden kan je bij ons terecht.
Het is de zeer lage temperatuur dat droogijs gevaarlijk maakt. Als je er echter goed mee omgaat, is het gewoon veilig. Dit zijn de dingen die je nooit met droogijs moet doen: Doe het nooit in je mond en slik het nooit in.
Via ICS dry ice is droogijs te bestellen: telefoonnummer 0416-283331 of via e-mail [email protected]. Let wel op: droogijs is beperkt houdbaar. Afhankelijk van de bestelhoeveelheid wordt het droogijs geleverd in EPS boxen of isolerende droogijs containers.
De CO₂ heeft een temperatuur van circa 2 °C, waarmee uitstekend koud water van 6 °C kan worden gemaakt.
Droogijs Shop • Koop uw droogijs eenvoudig online!
Wij leveren ons droogijs aan branches zoals de food-industrie, biotech, ziekenhuizen, scheepswerven, lasbedrijven, smederijen, horeca, theater, maar ook aan particulieren. U bestelt droogijs al vanaf 5 kg eenvoudig via onze Droogijs Shop.
Je dient de rook die je ophijst in je mond te houden, vervolgens te zorgen dat je een kleine opening maakt van je lippen in een ronde vorm en daarna je onderkaak iets dichter te klappen, dit zorgt er voor dat de rook uit je mond ontsnapt en door de ronde vorm van je lippen zullen er rondjes ontstaan.
De bij brand ontstane rook en verbrandingsgassen zorgen voor beperkte zichtbaarheid, mogelijke giftige of schadelijke dampen of gassen en de meeste verbrandingsgassen zijn lichter dan lucht.
'Gevaarlijke Lading' portal van Sdu: 1845 Kooldioxide, vast (droogijs) [NIET ONDERWORPEN AAN HET ADR - met uitzondering van 5.5.3] .
Droogijs verdampt bij -78, veel kouder bij een koelcel (2-8°C) of vriezer (-20°C) en geeft overdruk in je koelruimte. Als je 10 kg droogijs hebt (= 10.000 gram = 250 mol = ca 5 a 6 m3 aan gas!!), zal dit behoorlijk wat druk op je slot geven. Bij het openen kan de deur open knallen.
Rook door verhitting:
De technieken voor het maken van rook door verhitting van een vloeistof worden door een pomp of door een gas aangedreven. De eerste methode pompt een glycol- of glycerine-oplossing en water door een verhittingselement.
IJs = bevroren water
Water is een vloeistof dat bij 0 graden Celsius overgaat in zijn vaste toestand…. ijs. Toch lijkt dat allemaal simpel maar is in werkelijkheid niet zo. Het water wat wij op aarde kennen is van zeer verschillende samenstelling en zuiverheid.