Ben je te laat?Dan noteert je docent dit in Magister (TL). Je docent bepaalt of je toelaatbaar bent tot de les. Vindt de docent dat je niet toelaatbaar bent, dan noteert de docent je als absent.
In dit geval zijn dat de cijfers van RAP, PER1 en PER2. Boven elke kolom staat nog een code, b.v. p121 Dit betekent p (periode) 1 (leerjaar 1) 2 (periode 2) 1 (1e cijfer in deze periode).
Voor de leerlingen boven de 18 jaar heeft onze school een voordelige regeling. Althans, dat vindt de schoolleiding. Iemand die meerderjarig is, mag zijn handtekening zetten. Daarmee neem je je ouders het recht af om op het Magister te kunnen kijken.
Nota bene (vaak afgekort tot N.B. of NB) betekent: let wel en komt uit het Latijn waar het letterlijk noteer goed betekent, oftewel neem hier goede notitie van.
1 t/m 4 betekent geslaagd, 5 betekent niet geslaagd.
Voldoende wil zeggen: 5,5 of hoger.
Het hacken van het schoolsysteem Magister, dat op ongeveer 75 procent van de scholen wordt gebruikt, lijkt bijvoorbeeld een koud kunstje. Op fora zijn hele topics gewijd aan hoe je schoolsystemen kunt hacken met een 'keylogger'.
De widget Vandaag toont het rooster voor vandaag. Lessen met wijzigingen (blauw) of uitval (rood) zullen hier met kleur weergegeven worden. Bij Berichten staan de laatst ontvangen berichten. Mededelingen van school zullen bovenaan geplaatst worden.
In Magister 6 is alle belangrijke informatie te vinden, zoals cijfers, rooster, aanwezigheid en digitale leeromgeving. Deze handleiding gaat over het algemeen gebruik van Magister en daarnaast een uitgebreide handleiding voor de Magister ELO.
Niet gebruikte regels en vakken in de tabel zijn ongeldig gemaakt. De vermelding "Vr"in plaats van een cijfer betekent "vrijstelling of ontheffing voor dit vak".
Dit document beschrijft de werking van magister voor ouders en leerlingen. De benodigde inloggegevens ontvangt u per post. Om u aan te melden in Magister heeft u een gebruikersnaam (inlognaam) en een wachtwoord nodig.
Een leerling die met geldige reden (te bepalen door de afdelingsleider) absent is bij een tussentijdse toets, wordt - als de docent dat nodig vindt - in de gelegenheid gesteld om de toets in te halen.
Op veel basisscholen is echter een rapportageschaal met letters/woorden gebruikelijk; zoals o (onvoldoende), m (matig), v (voldoende), rv (ruim voldoende) en g (goed).
Onder 'matig' verstaat de Nederlandse Gezondheidsraad voor hen die alcohol drinken: maximaal één glas per dag voor volwassen vrouwen en maximaal twee glazen per dag voor volwassen mannen.
Ga je op een groen cijferveld staan, een gemiddeld cijfer, dan komt er rechts een tabblad bij met de berekening. Belangrijk zijn hier het aantal cijfers en de weging. Op het tabblad Weergave kun je met een filter de cijfers van het vorig schooljaar inzien.
* Wanneer je in de bovenbouw een examendossier opbouwt zijn deze cijfers onder periode ED te zien. De kolom SE-EIND is hiervan het voortschrijdende gemiddelde.
Of ga rechtstreeks naar https://dockinga.magister.net. Hoe kom ik aan mijn inloggegevens? Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle nieuwe leerlingen een brief met inloggegevens. Ook ouders van nieuwe leerlingen, die nog niet eerder een ouderaccount hebben gekregen, krijgen een brief met inloggegevens.
* Kunt u niet inloggen in Magister, sluit uw computer dan helemaal af en start hem opnieuw op. * Kunt u dan nog niet inloggen in Magister, probeert u eens uw browser cache te legen. Als u de cache van de webbrowser wist, worden de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser geladen.
Wachtwoord wijzigen
In de app is het niet mogelijk uw wachtwoord te wijzigen. Als u in de webbrowser uw wachtwoord verandert hebt, dient u (via het menu onder de drie streepjes) uit te loggen. Als u dan opnieuw probeert in te loggen, wordt u om uw nieuwe wachtwoord gevraagd.
Bovenaan het scherm, achter je naam en je foto, zie je “Mijn profiel”: Klik je hier op, dan zie je jouw gegevens. Hier kun je je profiel bekijken, aanvullen of wijzigen.
In totaal kan een kandidaat voor het Wft-examen Basis dus 62 punten behalen. dan exact 68% (bijvoorbeeld 67,99%) van de punten, dan is het cijfer lager dan 5,5 en wordt het afgerond naar een 5 (gezakt).
Als je bijvoorbeeld een 6,8 en een 6,3 hebt gehaald, dan is dit gemiddeld 6,55. Dit is hoger dan een 6,5 en wordt naar boven afgerond. Je eindcijfer is dan een 7. Ook als je gemiddelde precies een 6,5 zou zijn, wordt dit naar boven afgerond en heb je een 7.