Surfing of surf riding, de Engelse uitdrukking voor het 'rijden' op golven en branding, is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven.
Jargon voor het rondneuzen op het Internet met behulp van een browser. Wordt vaak gebruikt om aan te geven dat niet echt wordt gezocht naar specifieke informatie.
Surfen is het ophalen van pagina's met informatie op het World Wide Web (www). Het www is een verzameling van alle documenten die je via het internet op je computerscherm kan lezen. Dit kan tekst zijn, maar kunnen ook foto's of video's zijn.
De term internet was oorspronkelijk een bijvoeglijk naamwoord, namelijk een afkorting van internetworking, dat wil zeggen: netwerken onderling verbindend. In de oorspronkelijke specificatie van TCP/IP, het basis-internetprotocol uit 1974, is deze term al te vinden.
Surfen is een watersport. Surfen is met een board (plank) een golf rijden richting het strand, terwijl je op het board staat. Surfen doe je in de zee, de oceaan, soms in een rivier en tegenwoordig steeds vaker in een groot soort van zwembad (een “wavepool”).
Surfing of surf riding, de Engelse uitdrukking voor het 'rijden' op golven en branding, is een watersport waarbij men zich door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand laat drijven. Golven ontstaan gewoonlijk ver op zee door wind of storm.
Sporten als skimboarden, windsurfen, kitesurfen, maar ook skateboarden, snowboarden en wakeboarden zijn hieruit ontstaan. Er zijn 2 soorten surfboards, dat is het longboard en het shortboard. Het longboard is, zoals de naam als zegt, veel langer dan het shortboard, ook is het veel zwaarder.
Volgens onderzoek in Envoronmental Science and Technology geeft sporten in de buitenlucht meer energie dan indoor trainen. Er komen tijdens surfen feel good neurotransmitters vrij, zoals dopamine, adrenaline en endorfine. Dit zorgt voor een gevoel van sereniteit, plezier en vreugde (zelfs als je geen een golf pakt).
Surfen is een fantastische sport! Iedereen kan surfen leren. De surfsport is de laatste jaren sterk gegroeid in Nederland, de Holland Surfing Association (HSA) schatte in 2010 het aantal surfers op 10.000 en Stichting Surfpark schatte dat aantal zes jaar later op 12.500 tot 15.000.
Het golfsurfen is waarschijnlijk duizenden jaren geleden ontstaan in Polynesië. Deze sport is door de Polynesiërs meegenomen naar Hawaï en is daar bekend geworden bij het grote volk.
Mobiele internet: Je maakt gebruik van de mobiele data die is inbegrepen in je gsm abonnement. Mobiele hotspot: Je maakt gebruik van de mobiele data van iemand anders door met zijn / haar telefoon te verbinden. wifi: Je verbindt je toestel met de router bij jou thuis of op een openbare plek voor internet.
Dat verschilt van persoon tot persoon. De meeste mensen kunnen al na de eerste les een beetje staan en recht naar het strand surfen. Ons advies is om een beginnerscursus te nemen van 3 lessen ( €90,-) of 5 lessen ( €140,-), dan heb je een goede basis om verder te kunnen.
Onder mobiel internet wordt het gebruiken van internet op een mobiele telefoon verstaan. Dit gebeurt via een draadloos netwerk. Welk netwerk jij kunt gebruiken, is afhankelijk van je telecom aanbieder.
Bunda is straattaal voor 'billen'.
De verkleinvormen hebben meestal een positieve gevoelswaarde; slet, sloerie en slebba (afgeleid van slet) zijn meestal negatief bedoeld. Overigens spreken vrouwen elkaar in de jongerentaal ook geregeld aan met moppie of wijffie.
De sport is niet leeftijdsgebonden. Ja, een zwemdiploma of twee zijn nodig om veilig de zee in te gaan. Maar verder, maakt het eigenlijk niet uit. Leeftijd of ervaring met surfen heeft niet altijd invloed op je prestaties, kinderen leren vaak sneller dan volwassenen en kunnen in een jaar tijd meer leren dan een ander.
Leren golfsurfen voelt in het begin heel onwennig en moeilijk. De vooruitgang is vaak traag en vermoeiend en kan erg verschillen per persoon. Zo pakken sommigen na hun eerste surfles al een golf en anderen pas na het volgen van drie intensieve surflessen.
Surfen is een sport die je moet leren met vallen en opstaan. Omdat het nogal lastig kan zijn om de juiste technieken onder de knie te krijgen in het water, zul je op het land moeten beginnen met oefenen. Je surfinstructeur zal dit ook aangeven.
De topbestemmingen om te surfen zijn Australië, Frankrijk, Indonesië (Bali), Marokko, Mexico, Spanje (Fuerteventura), de Verenigde Staten (met name Hawaii).
In Nederland moeten we het hebben van de windswells, en door het mooie zomerweer hebben we dan ook niet altijd de beste condities. Het najaar is dus met zijn goede golven en warme watertemperaturen een perfect moment om te leren surfen.
Hoeveel surflessen heb ik nodig voordat ik kan surfen? In je eerste les leer je de basis van het opstaan en lukt het de meeste mensen om even op het board te staan. Voor een echt goede basis heb je ongeveer 8 surflessen nodig.
Het ontstaan van surfen
Het surfen is heel lang geleden begonnen in Hawaii. Ze deden het voor de lol en alleen de koningen en stamhoofden surfden op de allergrootste surfboards. Die surfboards waren wel eens 6 tot 8 mater lang. Met het surfen probeerde ze hun status omhoog te krijgen tegen over het volk.
Als je al een goede balans hebt en zonder zeil of vlieger de golven wilt bedwingen, kun je natuurlijk meteen beginnen met golfsurfen. Kitesurfen is bijzonder geschikt voor adrenalinejunkies die goede motoriek in hun handen hebben en tegelijkertijd de beweging van het water en de wind kunnen beheersen.
Voeding voor het surfen: Energierijke maaltijden en snacks
Complexe koolhydraten, zoals havermout, volkoren brood, pasta en rijst, zijn een uitstekende keuze omdat ze langzaam worden afgebroken en geleidelijk energie vrijgeven.