Als u 'Privacywaarschuwing' ziet onder de naam van het netwerk van uw provider in de wifi-instellingen, zou uw mobiele identiteit kunnen worden achterhaald als uw apparaat verbinding zou maken met een kwaadaardige hotspot die zich voordoet als het wifinetwerk van uw mobiele aanbieder.
Open de Instellingen-app en tik op 'Wifi'. Tik op de informatieknop naast een netwerk. Tik om 'Privéadres' in of uit te schakelen. Als uw apparaat verbinding met een netwerk heeft gemaakt zonder een privéadres te gebruiken, wordt in een privacywaarschuwing uitgelegd waarom.
Als je apparaat verbinding met een netwerk heeft gemaakt zonder een privéadres te gebruiken, wordt vrijwel altijd een privacywaarschuwing weergegeven. Apple wilt namelijk ervoor zorgen dat je apparaat nauwelijks of niet te volgen is door adressen aan te passen (mac adres).
” Dit netwerk blokkeert versleuteld DNS verkeer. De namen van websites en andere servers waar je apparaat toegang toe heeft op dit netwerk worden mogelijk bewaakt en opgenomen door andere apparaten op dit netwerk.” De boodschap verschijnt op de iPad (2017) en beide IPhones SE 2020 en 2016.
Wie kunnen meekijken met wat ik online doe? Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Als u 'Privacywaarschuwing' ziet onder de naam van het netwerk van uw provider in de wifi-instellingen, zou uw mobiele identiteit kunnen worden achterhaald als uw apparaat verbinding zou maken met een kwaadaardige hotspot die zich voordoet als het wifinetwerk van uw mobiele aanbieder.
De router benaderen
Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1.
Een standaard wifi-modem kan gemiddeld tien apparaten een goede wifi-verbinding bieden. Dus om antwoord te geven op je vraag: als er verder geen apparaten met wifi zijn verbonden, kunnen tien mensen met hun telefoon, tablet of laptop internetten via jouw wifi-modem.
Het vestigingsadres is de plaats waar de activiteiten van je bedrijf worden uitgevoerd en is altijd openbaar. Het privéadres is je woonadres en is niet openbaar. Het privéadres kan overigens gelijk zijn aan het vestigingsadres, als je je bedrijf vanuit je woonadres uitoefent.
Neem de volgende stappen: Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Ga naar Wifi en tik rechtsboven op Wijzig. Blader door de lijst met wifi-netwerken waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.
Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.
Een router vormt het centrale regelpunt van uw netwerk. De router verdeelt de internetverbinding over bekabelde en draadloze verbindingen. De draadloze verbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Naast uw pc, laptop, smartphone en tablet, maken steeds meer apparaten in uw huis gebruik van het internet.
Hi @dizzid er zit inderdaad een maximum aan het aantal Wifi apparaten dan met een modem kan verbinden, ik zeg uit mijn hoofd meestal rond de 24. Je kan eventueel op de modem zelf inloggen via http://192.168.1.1 om te kijken hoeveel apparaten er verbinding kunnen maken.
Indien mogelijk: zet het access point (of de draadloze router) uit, wacht 30 seconden en zet deze opnieuw aan. Zorg voor de laatste drivers en client software van uw draadloze netwerkkaart. Verwijder de software van uw draadloze netwerkkaart en installeer deze opnieuw.
Het wifi wachtwoord is het wachtwoord dat uw draadloze netwerk beveiligd. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen zonder uw toestemming gebruik kan maken van uw draadloze netwerk. Alleen mensen die het wachtwoord van uw netwerk weten kunnen toegang verkrijgen.
De meeste routers hebben een sticker aan de onderkant of zijkant. Op die sticker vind je het wachtwoord van je draadloze netwerk.
Modem versus router
De modem verzorgt de verbinding met het internet via uw provider. Zonder modem hebt u thuis geen internettoegang. Een router verdeelt het internetsignaal over alle apparaten in uw thuisnetwerk en verzorgt de communicatie tussen uw apparaten (desktop, laptop, printer, smartphone, tablet, ...).
Wi-Fi Protected Access (WPA) is een beveiligingsstandaard voor computerapparatuur met draadloze internetverbindingen. Deze werd ontwikkeld door de Wi-Fi Alliance om betere gegevensencryptie en gebruikersverificatie te kunnen bieden dan Wired Equivalent Privacy (WEP), de oorspronkelijke standaard voor wifibeveiliging.
Apple (iPhone en iPad) geven bij verbinding met de Ziggo modem/router een melding van zwakke beveiliging: WPA/WPA2 (TKIP) wordt niet als veilig beschouwd. Stel WPA2 (AES) of WPA3 in als encryptieniveau. Op de modem staat ingesteld: WPA2-PSK, encryptie is TKIP + AES.
Start je apparaat opnieuw op.
Als opnieuw opstarten niet werkt, schakel je tussen wifi en mobiele data: Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is.
Hoe kun je controleren of je bent gehackt? Ga naar de website Have I Been Pwned? Je vult je e-mailadres in en het programma gaat alle hacks na. Als je e-mailadres op een slecht beveiligde server staat, kan het zomaar zijn dat je al eens gehackt bent in het verleden.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.