De lijntjes tussen de temperaturen (met het donkere gedeelte erbij) plaatsen deze minima en maxima in de context van de komende 10 dagen. De linkerzijde van de lijn stelt de minimale temperatuur van die 10 dagen voor, en de uiterste rechterzijde is juist de maximale temperatuur over die periode.
Gekleurde lijn tussen temperaturen
De kleur tussen deze getallen geeft aan hoe warm (rood) of koud (blauw) het wordt.
Zo is op de ene website de zon alleen een cirkel en op de andere website staan er ook streepjes omheen; de zonnestralen. In beide gevallen wordt hetzelfde weer bedoeld. Vaak staat ook de temperatuur in graden erbij vermeld zodat je weet hoe warm het wordt.
Met de Weer-app kun je zien wat voor weer het op je huidige locatie wordt.Je kunt onder andere de weersverwachting per uur en voor de komende 10 dagen en informatie over noodweer bekijken. Opmerking: De Weer-app gebruikt locatievoorzieningen om de weersverwachting voor je huidige locatie op te vragen.
Het percentage in de Weer-app geeft aan hoe groot de kans is dat er op een bepaalde plek neerslag valt. Het geeft echter niet aan hoe lang het gaat regenen. Dat kan 10 minuten zijn, maar ook 24 uur. Volgens het KNMI is het 'de kans dat iemand die zich op een vaste plek in Nederland bevindt, op een dag neerslag krijgt'.
Voorbeeld: Als in jouw buurt 30% kans op regen is, is er een 30% kans dat er op de dag (in 24 uur) 0,3 liter regen per vierkante meter valt. Dus is er 70% kans dat er geen regen valt. Kortom:de kans op regen is klein. Daarentegen betekent een 80% kans op regen dat er een grote kans dat je nat wordt.
Een neerslagpercentage van 90% betekent 'een zeer grote kans' op neerslag.
In principe heeft de Weer-app van Apple alles wat je van een goede weer-app verwacht. Hij ziet er gelikt uit, de voorspellingen zijn redelijk nauwkeurig, je hebt functies voor een buienradar en de luchtkwaliteit en je kunt zelfs meldingen voor noodweer ontvangen.
Op je Apple iPhone, Apple Watch en iPad staat standaard de Weer app geïnstalleerd. Heb jij je locatievoorzieningen aan, dan laat de app automatisch het weer zien van je huidige locatie. Je ziet hoe laat de zon onder gaat en hoe het weer van de komende dagen is.
Het aantal streepjes of bolletjes bovenin het scherm van uw Android telefoon geeft aan hoe goed het GSM signaal is. Het weergeeft echter niet heel nauwkeurig de daadwerkelijke kwaliteit van het signaal. Met een eenvoudige truc kunt u het signaal meten.
Zonneteken of Sterrenbeeld Betekenis
De zon is volgens astrologen het stralende middelpunt van de horoscoop. Deze ster staat namelijk voor je ego, je levensdoel, creatieve talenten en hartewensen.
De kleuren in het radarbeeld geven de intensiteit van de neerslag weer. Een witte kleur betekent lichte regen, blauw is intensere regen en rood/paars is zware regen. De kleuren op een rij: Vaak zal het onweer zichtbaar zijn op de intensievere (rood en paarse) buien.
Opvallend aan weerkaarten zijn de lijnen die plaatsen verbinden waar de luchtdruk gelijk is (isobaren). Deze lijnen geven aan waar de luchtdruk hoog en laag is (hoge– en lagedrukgebieden) en in welke richting en met welke snelheid de lucht beweegt.
Daarachter ontstaat doorgaands een koudefront, op de weerkaart aangegeven met een (blauwe) lijn en driehoekjes. Het koudefront verplaatst zich sneller dan het warmtefront en zal, doordat koude lucht zwaarder is dan warme lucht, onder het warmtefront gaan schuiven. Dit noemen we een occlusiefront.
'De neerslagkans is de kans dat iemand op een willekeurige plek in Nederland in 24 uur regen krijgt', legt Siegmund uit. 'Dus als je honderd dagen pakt met een neerslagkans van veertig procent, zal het op veertig van die dagen regenen.
Dark Sky: de allerbeste weersite
Het is ook de regerend kampioen van de weer sites. En dat is niet voor niets. Dark Sky is zo indrukwekkend dat het je tot op de minuut kan vertellen wanneer er in jouw gebied regen zal vallen. Ze sturen je zelfs een melding om je te waarschuwen dat je dekking moet zoeken!
En hij is gratis! Wereldwijd, Nederland, België en elders, van noord naar zuid,'Weer Radar' is de toepassing van het weer essentieel! Weer app optimized for all phones and TABLETS (Samsung Galaxy, Tab...)
Android-telefoons en iPhones hebben standaard een weer-app. Meestal is AccuWeather of The Weather Channel de bron van de weersinformatie in deze app.
Het meest betrouwbare weermodel dat in de diverse Europese weerkamers wordt gebruikt, is het ECMWF weermodel (Het Europees weermodel heeft 2x een update). ECMWF staat voor European Centrum for Medium Range Forecast.
De laatste update van onze app was 14 januari 2022. Het KNMI bouwt aan een nieuwe app!De huidige app wordt niet meer verbeterd.
Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Profielen' of 'Beheer profielen en apparaten'. Vervolgens ziet u een profiel voor de ontwikkelaar onder het kopje 'Bedrijfsapp'. Tik op de naam van het ontwikkelaarsprofiel onder het kopje 'Bedrijfsapp' om deze ontwikkelaar te vertrouwen.
De meteorologische zomer van 2023, die vandaag begint, wordt volgens Weer.nl warm en zonnig. Hoewel de neerslagverwachting voor de zomer als geheel onzeker is, zou het weerbeeld met name in de maanden juni en juli ook vaak droger dan normaal kunnen uitpakken.
Bij een kans van 10% blijft het vrijwel zeker droog en bij 50% kan het zowel droog blijven als dat er neerslag voorkomt. Getallen kleiner dan 10% of groter dan 90% worden zelden vermeld omdat het weer meestal niet met grote zekerheid kan worden voorspeld.
De neerslagkans wordt gedefinieerd als de kans dat er in de loop van de dag op die plaats minimaal 0,3 mm neerslag valt, dat is O,3 liter per m². De neerslagkans zegt niets over de duur van de neerslag, noch over de hoeveelheid. Het kan dus gaan om een stortbui van 5 minuten of om ettelijke uren druilerige neerslag.