Tussen 1 en 3 uur: Als je in deze uren wakker wordt dan kan het zijn dat er iets mis is met je lever. Geestelijk gezien kan het betekenen dat je boos bent of veel woede hebt die je niet op een goede manier kan verwerken. Tussen 3 en 5 uur: Op dit tijdstip heb je te maken met je longen.
Als je wakker wordt rond deze tijd, kan het betekenen dat je galblaas je een teken geeft dat je minder vet voedsel moet eten, of het koffie- en alcoholgebruik iets moet minderen. Op emotioneel vlak kan dit betekenen dat je te veel oordeelt over jezelf, een situatie of anderen.
Wanneer je iedere avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaat, gaat je biologische klok zich aanpassen en word je op hetzelfde tijdstip wakker. Dit kan beginnen doordat je bijvoorbeeld 's nachts wakker wordt om te plassen, maar ook wanneer je met een hoofd vol zorgen gaat slapen.
Tussen 01:00 en 03:00 uur
Tussen 1 en 3 uur is je Lever (Zang-orgaan) actief. Als je in deze periode wakker wordt, wil je lever je iets vertellen. Je Lever is het orgaan wat goede stoffen in het lichaam laat opnemen en andere stoffen afvoert, keuzes maken dus. De bijkomende emotie is woede of frustratie.
De orgaanklok is geen echte klok, wel een oude Chinese wijsheid (en ze kennen er echt wat van, die Chinezen!). Die wijsheid zegt dat elk orgaan gedurende de dag een bepaald ritme heeft en in meer of minder mate actief is. De lever is actief tussen één en drie uur overdag én tussen één en drie uur 's nachts.
Volgens de Chinese geneeskunde is de lever bijvoorbeeld tussen 1 en 3 uur 's nachts erg actief. En de galblaas tussen 23 uur 's avonds en 1 uur 's nachts. In andere woorden, tussen 23 uur 's avonds en 3 uur 's nachts is je lichaam actief de boel aan het schoonmaken.
De endeldarm wordt daardoor samengedrukt waardoor de ontlasting er niet goed uit kan. Typisch voor deze klacht is dat u vaak 's nachts het gevoel hebt dat u moet poepen. Als u ligt, zakt de dunne darm namelijk terug in de buik, waardoor de ontlasting alsnog door de endeldarm kan en u aandrang voelt.
Het tijdsinterval van 0.00 uur tot 1.00 uur, wordt ook vaak het spookuur genoemd ("Van twaalf tot één, zijn de spoken op de been"). Dit heeft te maken met het feit dat dit tijdstip het verst van de dag (het licht) vandaan ligt.
Goed ventileren, een benauwde slaapkamer werkt averechts en een frisse slaapkamer bevordert een gezonde slaap. Zorg overdag voor voldoende daglicht en verduister een slaapkamer als die juist te licht is. Ontwaakt u 's nachts meerdere keren omdat u moet plassen, probeer dan 's avonds eens minder te drinken dan anders.
Beperk alcohol en cafeïne (of theïne) tot een minimum. Na 16 uur drinken we best geen koffie of zwarte thee meer. Alcohol zorgt ervoor dat we sneller inslapen, cafeïne daarentegen zorgt ervoor dat we minder snel in slaap vallen. Beide zorgen ervoor dat we over een ganse nacht bekeken minder diep slapen.
Volgens de Chinese geneeskunde werkt je lichaam in verschillende tijdsperiodes. Elke paar uur wordt er een bepaalde energie naar bepaalde delen van je lichaam gestuurd. Wanneer je dus vaak wakker wordt in een bepaalde tijdsperiode heeft dit dus een betekenis. Als je vroeg gaat slapen, word je vaak al vroeger wakker.
De Nederlanders gaan gemiddeld om 12:07 slapen en staan na 7:30 op, wat neer komt op gemiddeld 7,5 uren per nacht.
Het ideale tijdstip om naar bed te gaan is tussen 22.00 en 23.00 uur. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 88.000 volwassenen uit het Verenigd Koninkrijk, die bijna 6 jaar zijn gevolgd. Zowel eerder als later in slaap vallen, gaat gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Door de cortisol (stresshormoon) in je lichaam zal je dus wakker worden. Als je dan rond 3-4 uur wakker wordt gaan we vaak kijken hoe laat het is. Deze lichtbron zorgt naast je alertheid dat je brein een seintje krijgt voor een nieuwe dag.
Het zit in je genen
"Goede slapers gebruiken hun slaap om lastige dingen een plek te geven. Je slaapt erover en voelt je de dag erna minder gespannen. Bij mensen met slapeloosheid gaat dat minder goed." Het gevolg is dat de spanning zich als het ware opstapelt. Aanleg voor slapeloosheid is deels erfelijk bepaald.
Oorzaken die veel voorkomen:
Bijvoorbeeld over uw relatie, de situatie thuis of op uw werk. Die spanningen kunnen onbewust zijn. Door het gepieker kunt u zich niet goed ontspannen. Lichamelijke klachten, zoals pijn, jeuk, benauwdheid, hoesten of 's nachts moeten plassen.
Uit onderzoek blijkt dat mensen die kersen eten voor het slapen gaan, beter en langer slapen! Daarnaast bevatten dadels typtofaan, wat ervoor zorgt dat u zich prettiger en bovendien slaperiger voelt. Tenslotte zorgt het eten van bananen, appels en kiwi's voor het slapen ook voor een positief effect.
De persoon heeft minstens 3 nachten per week, 3 maanden lang, sprake van één van de volgende symptomen: Moeite met inslapen. Moeite met doorslapen: vaak wakker worden 's nachts of moeite met in slaap komen als de persoon tussentijds wakker wordt. 's Morgens vroeg wakker worden en niet meer verder kunnen slapen.
Adem gedurende 4 seconden heel rustig in door je neus. Houd je adem 7 seconden in. Adem heel rustig uit door je mond gedurende 8 seconden.
Als je bewijs van de aanwezigheid van een geest wilt vastleggen, zorg er dan voor dat er altijd een geheugenkaartje in je camera zit en dat je batterij is opgeladen. Geesten zijn net als kaarsen, dus als je een kaars aansteekt die gaat flikkeren, kan dat betekenen dat er een geest in huis is.
Geesten zijn het onstoffelijke van een mens. Je hebt goede en slechte geesten. Slechte geesten noemen ze ook wel 'demonen'. Je kan geesten niet aanraken, maar zij kunnen dat wel bij jou.
Signalen van geesten
Soms zien ze dan verschijningen in huis, vaak kleurloze schimmen of bewegingen in je ooghoek in de avondschemering. Ook kunnen er andere signalen zijn, zoals dat spullen omvallen, een lamp ineens knippert, of dat je een 'aanwezigheid' of koude lucht voelt.
Maar is er een ideaal moment van de dag voor dit speciale bezoekje aan het toilet? 'De meeste mensen zullen het bezoekje in de ochtend afleggen', zegt gastro-enteroloog Kenneth Koch. Dat komt doordat je dunne darm tijdens het slapen aan het werkt gaat om het voedsel van de dag ervoor te verwerken.
Bij een endeldarmverzakking is de endeldarm verzakt. De endeldarm stulpt meestal eerst inwendig in zichzelf en kan, in een verder gevorderd stadium, helemaal naar buiten komen. Dat kan tijdens het persen optreden, maar ook spontaan. In ernstige gevallen is de darm niet meer terug te duwen.
Even naar het toilet
Gastro-enterologen (maag-darm wetenschappers) vertellen in Live Science dat alles goed zit als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap doet.