In de betekenis 'geweldig aardige kerel' is officieel alleen de spelling reuzekerel juist. Het is mogelijk om met het al dan niet schrijven van de n een betekenisonderscheid uit te drukken: een reuzekerel is iemand die erg aardig is, een toffe of geweldige vent; een reuzenkerel is een erg grote man.
een buitengewoon grote man.
In samenstellingen met reus, zoals reuzenstoet ('stoet van reuzen'), reuzenvolk ('volk van reuzen'), reuzenverhaal ('verhaal over een reus of over reuzen'), reuzenfiguur ('figuur (als) van een reus') schrijven we een tussen-n, omdat reus alleen maar een meervoudsvorm op -en heeft.
Evenmin betekent 'ook niet, net zomin als'.
Een priem is een puntig gereedschap om gaatjes te prikken in hout e.d., bijv. om een houvast te geven aan (vooral kleine) schroeven.
duidt een tegenstelling aan. 1) Alevel 2) Bijwoord 3) Desalniettemin 4) Desondanks 5) Doch 6) Echter 7) Evenwel 8) In weerwil van 9) Intussen 10) Maar 11) Niettegenstaande 12) Nochtans 13) Ondanks da... onderschikkend voegwoord Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Enak was de stamvader van de Enakieten, die נְפִלִים, nəfîlîm, "reuzen" werden genoemd door de Israëlieten — een verwijzing naar de Nephilim die in de periode voor de zondvloed leefden. De Enakieten woonden in het bergland van Juda, in Hebron, Dabir en Anab, en in het bergland van Israël.
In het oorspronkelijke recept werd Koninginnesoep gemaakt van paddenstoelenbouillon en gevogeltebouillon samen, die werd gemengd met amandelbouillon. Door deze amandelbouillon kreeg de soep haar roomwitte kleur. Deze soep had als naam Potage à la Reine, wat vertaald kan worden als “Soep zoals de Koningin het wenst”.
koosnaam voor partner, lief kind
`Mijn schattebout bracht me ontbijt op bed. ` Bron: WikiWoordenboek. 1) Beminde 2) Duifje 3) Koosnaam 4) Koosnaampje 5) Lief kind 6) Liefje 7) Liefste 8) Lieve 9) Lieveling 10) Lieverd 11) Poepje 12) Schat 13) Schatje 14) Scheetje 15) Snoe...
Over het algemeen is het zo dat hoe groter het ras, hoe minder oud die wordt. Zo wordt een Vlaamse reus of Franse hangoor vaak maximaal 6 jaar oud, terwijl een dwergkonijntje makkelijk 2x zo oud kan worden.
Uit een groot onderzoek blijkt dat de Nederlandse man is gegroeid, van gemiddeld 169 centimeter een eeuw geleden, tot 182,5 centimeter. Nederlandse vrouwen groeiden met 14 centimeter tot 169 centimeter, waarmee ze alleen de Letten voor zich moeten dulden. De Letse dames zijn gemiddeld 170 centimeter.
Uiterlijke kenmerken. Een volwassen Vlaamse Reus is minimaal 75 centimeter lang, weegt gemiddeld 6 tot 7,5 kilo, maar kan zelfs meer dan 10 kilogram wegen. Ter vergelijking: volwassen exemplaren van de meeste konijnenrassen wegen niet meer dan 3 kilogram. Je kunt de Vlaamse Reus dus met recht een reus noemen!
Het is mogelijk om met het al dan niet schrijven van de n een betekenisonderscheid uit te drukken: een reuzekerel is iemand die erg aardig is, een toffe of geweldige vent; een reuzenkerel is een erg grote man. In het laatste geval gaat het om een samenstelling met het woord reus: het is een kerel als een reus.
Ook de woorden Koninginnedag, Koninginnefeest en koninginnenacht schrijven we zonder tussen-n. Maar met tussen-n: koninginnensoep, koninginnenhapje, koninginnenrit.
Apenrots schrijf je volgens de pannenkoekregel met een tussen-n: apenrots. Dat doe je omdat het woord aap alleen een meervoud heeft dat eindigt op een n: apen. Daarom schrijf je ook apenkooi, apennootje, apenpak en apenstaartje. Apetrots betekent 'zo trots als een aap, erg trots'.
We kennen allemaal wel enkele reuzen uit oeroude verhalen. Denk maar aan de Bijbelse reus Goliath, die door koning David overwonnen werd. Enkele wetenschappers hebben nu echter mogelijk bewijs dat reuzen niet enkel in deze mythische vertelsels bestaan, maar ooit écht onze aarde bevolkten.
Immers en namelijk worden allebei gebruikt om een redengevend verband uit te drukken, maar er is een klein verschil in betekenis. Immers drukt uit dat de reden of het argument als bekend of als algemeen erkend wordt beschouwd. Bij namelijk gaat het om een nieuwe reden of een nieuw argument.
Een priem, ook wel bekend als een els, is een klein stuk gereedschap dat bestaat uit een stalen staaf met een scherpe punt. De houder van een priem is doorgaans van hout of kunststof gemaakt. Een priem kan worden gebruikt om kleine ondiepe gaatjes in een object of materiaal te prikken.
Met de priem of els prikt u een klein ondiep gaatje in het hout. Met behulp van een boor boort u er vervolgens een echt gat in. Ook kunt u met de ronde priem gaatjes maken in hout voor niet al te grote schroeven die u er zonder te boren inschroeft.
Er zijn 25 priemgetallen onder de 100: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97.
Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn: andijvie, veldsla, broccoli, venkel, wortelen, loof van wortelen en radijzen, witlof, waterkers, aangevuld met een takje peterselie of selderie. Voeder appels en peren met mate. Men geeft best niet te veel bonen, erwten, maïs, kool (alle variëteiten), spruitjes en sla.