Hun badkleding met ananassen bleek een symbool voor liefhebbers van vrije seks. Je let dus maar beter op met wat je draagt op het strand of tijdens het uitgaan, zo blijkt. Het symbool van de ananas, die heerlijk sappige vrucht, wordt tegenwoordig gebruikt om aan te geven dat een koppel geïnteresseerd is in 'swingen'.
De ananas staat al eeuwenlang symbool voor gastvrijheid. Op de Caribische eilanden legde men vroeger dit fruit bij de ingang van hun huizen om te laten zien dat gasten welkom waren. Dat sympathieke gebaar is nu al een tijdje overgenomen door Amerikaanse swingers, die de ananas gebruiken als subtiel communicatiemiddel.
Als je ooit een omgekeerde ananas afgebeeld ziet, op een badge, pin of poster, dan weet je dat je te maken hebt met een swingersomgeving. Het is een subtiel signaal van een swinger die actief op zoek is.
Bij veel landhuizen vind je aan weerszijden van de ingang een zuil met daarop een abstracte vorm van een ananas: het teken van gastvrijheid en dat gasten welkom zijn.
De ananas is hét symbool van gastvrijheid. Op de Caribische eilanden legden de bewoners een ananas voor hun huis om bezoekers welkom te heten. De legende vertelt dat ontdekkingsreiziger Columbus niet alleen de ananas, maar ook het verhaal erachter mee terug naar huis nam.
Ananas bevat zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Vezels stimuleren de beweging van de darmen en helpen de spijsvertering op gang. Ook bevat deze vrucht antioxidanten die bijdragen aan een goede bloedsomloop en weefselvorming. De antioxidanten beschermen je cellen tegen giftige stoffen van buitenaf.
De ananas is een tropische vrucht die niet van lage temperaturen houdt. Bewaar 'm dus niet in de koelkast, maar op een koele plaats of op de fruitschaal. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je ananasstukjes tot wel 12 maanden in de diepvries (bij minimaal -18°C) bewaren.
Het ananashart, oftewel de harde kern
De harde kern, ook wel het ananashart genoemd, is wat meer vezelig, harder en heeft minder smaak dan de rest van de ananas. Daarom eten we het vaak niet op. Maar het is wel eetbaar, zowel rauw als bewerkt.
Het is vooral belangrijk dat de vrucht gezonde, groene bladeren heeft. Verder mogen er geen beschadigingen aan de ananas zichtbaar zijn. Een rijpe ananas voelt stevig aan en kan je een klein beetje indrukken. Als hij té zacht aanvoelt, dan is hij waarschijnlijk niet meer vers.
De vrucht lijkt op een grote dennenappel. Dat komt, omdat hij bestaat uit een heleboel bessen die zijn samengegroeid. Verse ananas komt uit landen als Ivoorkust, Brazilië en Midden-Amerikaanse landen. Tegenwoordige worden de meeste ananassen gekweekt in Zuidoost-Azië, voornamelijk in de Filipijnen en Thailand.
Eilandbewoners in het Caribische gebied zetten vroeger als teken van gastvrijheid een ananas bij hun voordeur of de stadspoort. Daarmee lieten ze zien dat gasten welkom waren. Dit werd overgenomen door kolonisten die uit het Caribisch gebied kwamen.
Ananas is een gezonde fruitsoort. Het fruit bevat onder andere vitamine C en betacaroteen. In onderstaande tekst hebben we het telkens over 100 gram ananas. Een hele ananas weegt ongeveer 800 gram.
Deze tropische vrucht zit vol met antioxidanten, zoals vitamine C, beta-caroteen en zink die zowel de mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloeden. Tevens is het foliumzuur (vitamine B11) in de ananas een belangrijke vitamine voor zwangere vrouwen.
Dat ananas rijk is aan antioxidanten, heeft niet alleen een gunstige invloed op het voorkomen van ziektes. De vele antioxidanten in ananas, zoals vitamine C, koper, zink, foliumzuur en bètacartoon, hebben een positieve invloed op vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen.
De oorzaak van het onaangename prikkelende gevoel ligt aan een enzym dat sterk aanwezig is in een ananas. Bromelaïne is een proteolytisch enzym. Dit enzym breekt eiwitten of proteïnen af. De proteïnen in je tong, wangen en gehemelte worden door het eten van die ananas zullen dit dus ook waarnemen.
Ananas is een gezonde fruitsoort. Het fruit bevat onder andere vitamine C en betacaroteen. In onderstaande tekst hebben we het telkens over 100 gram ananas. Een hele ananas weegt ongeveer 800 gram.
Mag een hond ananas? Ja, ananas is veilig voor honden. De meeste honden vinden ananas heerlijk vanwege de zoete smaak. Ananas zit vol met vitamines, mineralen en vezels.
Een portie ananas (ongeveer 100 gram) bevat 47,8 milligram aan vitamine C. Per dag heb je 75 milligram vitamine C nodig, dus met twee plakjes ananas zit je al bijna aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
Eén kopje ananas levert je lichaam meer dan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, de vitamine die je immuunsysteem boost. Bovendien is het een antioxidant die cellen beschermd tegen vroege veroudering. En er is nog meer goed nieuws: de vitamine zou ook een effect hebben op je taille.
Ananas is caloriearm
Ananas bevat weinig calorieën en veel vocht. Als je wil afvallen, dan wil je meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt op een dag. Ananas is daarom een goede keus.
Alles van ananas eten? Het is een fabeltje dat je de kern van een ananas niet kunt eten. De kern is wat taaier dan het vruchtvlees, maar ook vezelrijker! Om de kern gemakkelijker te kunnen snijden, kan je hem ook eerst koken.
Verschil in andere vitamines
Ananas in blik heeft bijna het dubbele aan vitamine B1 ten opzichte van verse ananas. Bij het conserveren van ananas, wordt hitte gebruikt waardoor er helaas veel van de goede enzymen verloren gaan. Gelukkig blijven er in ingeblikte ananas de meeste voedingsstoffen gewoon behouden.
Ananas is gevoelig voor koudebederf. Een hele ananas bewaar je buiten de koelkast, maar gesneden stukjes ananas kun je beter, goed afgedekt, in de koelkast bewaren. Als je ananas invriest, verwijder dan eerst de schil en de harde kern en snijd in stukken.Vries in in een afgesloten bakje of plastic zakje.
Bij aankoop hoort ananas stevig aan te voelen en de kroon moet er vers en groen uitzien.De vrucht is rijp wanneer deze bij lichte vingerdruk meegeeft. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid. Ook een groene ananas kan dus rijp zijn.