Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) van een website te beheren, de naam spreekt logischerwijs voor zich. Het systeem beschikt over een controlepaneel waarmee je in feite aan 'de achterkant' zit van jouw website.
Een CMS systeem is software waarmee je de inhoud van je website (content) kan bewerken. De afkorting CMS staat voor “Content Management System”. Met een CMS van Centillion kan je gemakkelijk artikelen, plaatjes en video's toevoegen aan je website via je web browser.
Ga naar de website waarvan je de bron wil bekijken en klik op de rechtermuisknop. Bij Firefox of Chrome kies je voor 'View page source' of 'Paginabron bekijken' afhankelijk van de taalinstellingen.
De kosten lopen uiteen van een eenmalige aanschafprijs van € 1500 tot een veelvoud daarvan. NB: de hoogte van de prijs zegt niets over de kwaliteit. Veel leveranciers van een CMS werken bovendien met een maandelijkse abonnementsprijs (licentiekosten), die vaak bij € 25 begint.
WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een CMS is bedoeld om het bijhouden van een website makkelijker te maken. Veel grote bedrijven gebruiken Content Management Systemen zoals Tridion en GX.
Om content toe te voegen aan de App en/of de website maak je gebruik van een CMS Login. Er zijn standaard drie soorten CMS Logins (gebaseerd op de rechten): Leerkrachten.
Je kunt een gratis website maken met Wix die wordt geleverd met een Wix domein. Om er online meteen professioneler uit te zien, moet je een domeinnaam aanmaken waar je merk of bedrijfsnaam in is verwerkt. Het voegt geloofwaardigheid toe aan je merk en helpt bezoekers je beter online te vinden.
WordPress is een content management systeem (CMS). En om het iets langer, maar simpeler te zeggen: WordPress is een programma waarmee je een website, blog of webshop kunt bouwen en onderhouden. WordPress is gratis, enorm populair en redelijk makkelijk om te leren.
WordPress is gratis en zal dit ook altijd blijven omdat het open source software is. De enige kosten die je kwijt bent om een website online te zetten zijn de kosten van een domeinnaam en hosting.
WordPress is niet voor niets zo populair: het is ontzettend makkelijk om WP te gebruiken. Zeker vergeleken met andere Content Management Systemen is WP een makkie! Het installeren van WordPress is bijvoorbeeld een kwestie van vijf minuten (of nog minder als je Installatron gebruikt).
Je zult waarschijnlijk maar 2 uur besteden aan het opstellen van een passende strategie, gevolgd door 2 tot 8 uur aan het ontwerp. Het echte bouwen kan in ongeveer 4 tot 8 uur worden gerealiseerd en het vullen van de website kost zo'n 2 à 4 uur.
Een gemiddeld uurtarief ligt rond de 80 euro, maar dat is slechts een gemiddelde en ook afhankelijk van het aantal uur en de exacte werkzaamheden. Het uurtarief van een webdesigner is gemiddeld zo'n 80 euro en is afhankelijk van de werkzaamheden.
Als je zelf geen webserver hebt - een computer die webpagina's kan verzenden - kun je je website online zetten via een bedrijf. Je betaalt dan voor toegang tot een webserver, waar je je website kunt uploaden. Bedrijven die dit soort diensten verlenen worden hosting providers genoemd.
De back end, de achterkant dus, zorgt ervoor dat de front end werkt. Een back end developer werkt in programmeertalen, ook wel code genoemd.
Via elke browser kun je de broncode van een webpagina bekijken. Bij Chrome bijvoorbeeld, kun je dit doen via de optie “View > Developer > View Source,” en bij Firefox via “Tools > Web developer > Page source.” Er wordt dan een nieuw venster vol HTML geopend. Dat is de broncode van die pagina.
Ga je zelf aan de slag met een WordPress website, dan ben je voor een paar tientjes klaar. Wanneer je een WordPress website laten maken door een ZZP'er tussen de 500 en 2.000 euro. Laat je een website maken door een webdesignbureau kost het je, afhankelijk van al je maatwerk tussen de 2.000 en 6.000 euro.
De populairste plugin voor het maken van een WordPress-webwinkel is WooCommerce. WooCommerce is gratis vanuit het dashboard te installeren. Zonder te betalen kun je er gemakkelijk een simpele webshop mee opzetten.
Er zijn vier Squarespace-plannen beschikbaar (persoonlijk, zakelijk, basis-e-commerce en geavanceerde e-commerce), met prijzen variërend van $ 12 tot $ 40 per maand voor een jaarabonnement.
Nee, het is niet moeilijk. Het is wel belangrijk om goed na te denken over welke domeinnaam je kiest. Bij een goede hosting provider wordt WordPress direct voor je geïnstalleerd, dus dat is makkelijk. Dan is het nog een kwestie van een goed thema kiezen en deze instellen op je website.
WordPress is een flexibel en eenvoudig website CMS dat je content goed vindbaar maakt in Google. Het is een wereldwijd gebruikt contentmanagementsysteem dat betrouwbaar is en je zeer veel mogelijkheden biedt. Rondom WordPress bestaat een actieve open source community die de software verder ontwikkeld.