De vertaling van Coeur de Boeuf is namelijk "ossenhart". De Coeur de Boeuf is sterk geribbeld en heeft aflopende zijkanten. Hij onderscheidt zich door zijn volle vruchtvlees en het matige sap- en zuurgehalte. De Coeur de Boeuf tomaat heeft een volle, frisse smaak en is erg veelzijdig.
Deze tomaat onderscheidt zich door het volle vruchtvlees. Anders dan bij gewone tomaten is de vrucht rijp en smaakvol als de schil nog wat groen is. Het rijpingsproces begint van binnenuit naar buiten. De Coeur de Boeuf weegt maar liefst 180 tot 200 gram.
Vleestomaten zijn de grootste tomaten die er zijn. Deze tomaat heeft een hele stevige structuur, waardoor die goed gebruikt kan worden in warme gerechten. Hij valt dan niet uit elkaar en wordt geen puree. Vleestomaten bevatten sowieso weinig vocht en pitjes, waardoor ze vleziger van structuur zijn.
Beschut zaaien in een zaaikistje bij 20°C, zaaidiepte 0,5 cm. Verplant de jonge planten in individuele potjes en kweek ze verder op bij 15 tot 20°C op een plaats met veel licht. Plant vanaf half mei uit (plantafstand 70 cm) in volle grond, in de hobbyserre, of in een ruime pot met voedzame grond.
Dieven van tomaten is simpelweg het verwijderen van alle uitgelopen okselknoppen. Een okselknop is een knop in de ruimte (oksel) tussen de stengel en het blad. Zo'n knop ontwikkeld zich spontaan tot een nieuwe stengel met bladeren, bloemen, en vruchten.
Solanum lycopersicum
Cœur de Bœuf (letterlijk: ossenhart. Dit is een verwijzing naar de vruchtvorm) is een tomatentype dat je vooral in zuiderse landen nog wel eens wil vinden in de supermarkt of op de markt. Typisch voor Cœuf de Bœuf is het feit dat de vrucht kleurt van binnen naar buiten.
Tomaten: lekker, veelzijdig en supergezond
Tomaten zijn niet alleen lekker en veelzijdig, ze zijn ook erg gezond. Ze zijn een goede bron van vitamine C en K, lycopeen, kalium en foliumzuur. Tomaten dragen hierdoor onder andere bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
Vleestomaat. De vleestomaat heeft een lichtzoete smaak en het is één van de grootste tomatensoorten die er is. Doordat de vleestomaat ook erg groot is, leent de vleestomaat zich super goed wanneer je een gevulde tomaat wilt maken. De vleestomaat kenmerkt zich door het weinige vocht en pitjes dat in de tomaat zit.
De trostomaatjes zijn vaak het zoetst en daardoor heerlijk als snack of door salades. De peervormige varianten zijn over het algemeen wat vlakker van smaak, maar ten opzichte van die aan de tros vaak een stuk goedkoper.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl. Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
De Delicious is de houder van het wereldrecord grootste tomaat ter wereld! Het record staat op zo'n 3,5 kilo! Het gemiddelde gewicht van de tomaat is 500 gram. De tomaten zijn zeer smakelijk en hebben weinig zaden.
Volgens de kwekers hebben de zwarte tomaten een hartige smaak, terwijl de witte exemplaren vooral zoet smaken.
Kinderen zijn er dol op, zelfs lastige groente-etertjes laten zich verleiden. Snoeptomaatjes zijn de kleine variant van pomodori-tomaten. Waar komen de snoep cherrytomaten vandaan: Van oorsprong komen alle tomaten uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika.
Tomaat geel en oranje smaak
De oranje en gele trostomaat hebben een lekkere, volle smaak. Je kunt de oranje en gele trostomaat zo gebruiken: Door de opvallende kleuren en sappige bite zijn ze heerlijk in frisse salade. De tomaat kun je ook vullen, bijvoorbeeld met zachte geitenkaas of mager rundergehakt.
Volgens kenners zijn de aller-allerbeste tomaten uit blik San Marzanotomaten met een officiële D.O.P.
Tomaten worden ook aan een tak verkocht, onder de naam trostomaat. Hiermee wil men laten zien dat de tomaat aan de plant gerijpt is en niet in koelhuizen. De smaak van trostomaten is dan ook vaak voller dan van de hollandse tomaten.
Romaatjes zijn kleine ovale tomaatjes die net iets groter zijn dan cherrytomaatjes. Ze zijn kruidiger van smaak dan cherrytomaatjes.
Knoflook is absoluut gezond en bevat heel wat vitamines en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Bovendien is het ook arm aan calorieën, dus je kan er lekker veel van gebruiken.
De snoeptomaatjes zijn een bron van kalium. Kalium zorgt er samen met natrium voor dat je spieren goed werken. Snacktomaatjes zijn ook rijk aan vitamine C, dat een hele gezonde werking heeft. Vitamine C zorgt voor een betere weerstand en het verminderen van vermoeidheid.
Waarom tomaten pellen? Tomaten pel je (of pliceer je) vooral wanneer je er tomatensoep of tomatensaus van gaat maken. De schil van de tomaat lost namelijk heel moeilijk op in vloeistof, waardoor er stukjes in je soep of saus kunnen blijven zitten, zelfs als je de tomaten pureert.
Het vruchtvlees van de tomaat bestaat uit een geleiachtige massa met pitjes. Tomaten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze komen uit de Nederlandse kassen en worden geïmporteerd uit Zuid-Europese landen. Voor informatie over bijzondere tomatensoorten verwijzen wij naar het boekje “Wat je vèr haalt is lekker”.
Er zijn wel 60 tomatensoorten. De vleestomaat is het bekendst. Verder heb je de trostomaat, romatomaat, cherrytomaat en 'Coeur de Boeuf'. Er zijn tegenwoordig zelfs snoeptomaten die speciaal gekweekt worden voor kinderen.