Braiseren, wat is dat? Als je iets braiseert, wil het eigenlijk zeggen dat je het eerst aanbraadt, daarna blust met een beetje water en vervolgens net onder het kookpunt verder laat garen. Deze manier van eten bereiden zorgt ervoor dat wat je braiseert zachter en malser wordt, maar toch een maximum aan smaak behoudt.
Bij deze kooktechniek wordt gekookt op een laag vuur in een gesloten pan of pot. De ingrediënten worden eerst even kort gebakken in weinig margarine en daarna met weinig vocht en een gesloten pan gaar gemaakt.
Een product zoals vlees, vis, gevogelte of groenten eerst aanbraden en met een kwart vocht (naar smaak bv bouillon, bier,wijn etc) onder het kookpunt met een deksel op de pan garen. Dat is braiseren. Het product wordt hierdoor malser en het vocht is een smaakvolle basis voor een saus.
Wat is smoren? Bij smoren bak je de ingrediënten eerst aan in weinig vet en maak je het voedingsmiddel gaar in een gesloten pan en heel weinig vocht. Vaak komt het benodigde vocht uit het voedingsmiddel zelf, zoals bij groenten en paddenstoelen.
roken (tabak), roken in een aantal Vlaamse en Brabantse dialecten.
Overlaying of overlying is het smoren van een baby door in de slaap over het kind te rollen, meestal door een ouder of min. De term wordt vooral gebruikt om kinderdoding te beschrijven die gemaskeerd werd als per ongeluk gebeurd.
Witloof braiseren betekent dat je het eerst aanbraadt en dat je het daarna op voldoende lage temperatuur (onder het kookpunt) langzaam verder gaar laat worden. Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat wat je braiseert zachter en malser wordt, maar toch een maximum aan smaak behoudt.
Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het rustig verder gaar worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in bouillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. De temperatuur van de vloeistof maakt een groot verschil.
Vlees konfijten is een oude Franse kooktechniek.Hierbij kook je vlees langzaam in vet op een lage temperatuur. Dit zorgt voor heerlijk mals en smaakvol vlees. Deze techniek werd vroeger gebruikt om vlees langer te bewaren, maar nu gebruiken we het vooral omdat het zo lekker is.
Smoren is eigenlijk hetzelfde als stoven maar dan met minder vocht. Bekijk ons recept voor lamsbout met tijm en rozemarijn of al onze recepten met gesmoord vlees.
Roken verhoogt vooral het risico op allerlei vormen van kanker.Maar ook op andere ernstige aandoeningen, zoals longaandoeningen, hart- en vaatziekten, maagzweren en de ziekte van Crohn (ref: VZinfo). Bovendien kan roken een ongunstig effect hebben op het verloop van een ziekte.
Braiseren (BRAYZ), afgeleid van het Franse woord voor steenkool uit de 18e eeuw, is een kookmethode waarbij voedsel, meestal vlees of groenten, in vet wordt bruin gebakken en vervolgens, goed afgedekt , in een kleine hoeveelheid vloeistof op laag vuur gedurende enkele uren wordt gekookt.
Confit kan gezond zijn als het met mate wordt geconsumeerd . Hoewel de methode bestaat uit het koken in vet, wordt het voedsel niet veel opgenomen. Door gezondere vetten te gebruiken, zoals olijfolie, en confitgerechten te combineren met groenten, kan het een uitgebalanceerd onderdeel van uw dieet worden.
Confit betekent ingemaakt, in- of opgelegd. Het is een oeroude manier om voedsel wat langer te laten meegaan.
Confit is het proces waarbij voedsel langzaam wordt gegaard en in vet wordt bewaard.
Als je het stoofvlees een nachtje in de koelkast laat staan na het stoven, wordt het nog zachter en smakelijker. Warm afgekoeld stoofvlees zachtjes op en blijf ruim onder de 90˚C, dan blijft het meeste vocht in het vlees.
Voor een lekkere stoverij laat je het gerecht anderhalf tot drie uur lang pruttelen op een zacht vuur. Maar je kunt stoofvlees ook in de oven verder laten garen.Dat gaat niet sneller maar in de oven wordt de warmte meer gelijkmatig verdeeld dan op een kookvuur. Er is dan ook weinig kans op een aangebrande bodem.
Temperatuur is net zo belangrijk: je moet minstens de 72 °C passeren voor sappig vlees. Dan heb je echter nog wel veel tijd nodig: hoe lager de temperatuur, hoe langer de bereidingstijd. Bij langdurige verhitting boven de tussen de 75 °C en 90 °C verandert collageen in zachte, smeuïge gelatine.
Onder het bakpapier blijven de stronkjes mooi wit. Maar je kunt net zo goed gewoon een deksel op de pan zetten, zonder bakpapier.
Is witlof goed voor de spijsvertering? Witlof is goed voor de spijsvertering. Het bevat veel vezels, die de darmwerking ondersteunen en bijdragen aan een gezonde stoelgang. Bovendien is witlof licht verteerbaar en laag in calorieën, wat het geschikt maakt voor mensen met een gevoelige maag.
Leeftijd 3-5. Kinderen van deze leeftijd zijn oud genoeg om met dekbedden en kussens te slapen. Er is nog steeds een kleine kans op verstikking , vanwege hun nieuwsgierigheid en behoefte om te spelen.
Doodgeboorte is de geboorte van een kind dat is overleden tijdens de zwangerschap (intrauteriene vruchtdood) of kort na de geboorte is overleden. Als blijkt dat het kind in de baarmoeder niet meer leeft, kunt u een spontane bevalling afwachten of kan de bevalling worden ingeleid, zodat het kind wordt geboren.
Je zou niet al hun bewegingen in de gaten moeten houden, schoolvakken voor ze moeten selecteren of ze onder druk moeten zetten om schoolwerk af te maken. Het is tijd om te stoppen met het reageren op hun berichten op sociale media en erop aan te dringen dat ze naar evenementen gaan die ze niet interesseren .
Eendenconfit is een goede optie voor iedereen die zijn gewicht in de gaten houdt, omdat het weinig calorieën bevat. Er is aangetoond dat de grote hoeveelheden oliezuur in eendenvet het cholesterol verlagen en het risico op hartziekten verkleinen. Eendenvet bevat ook antioxidanten die kunnen helpen uw cellen te beschermen tegen schade.