Aan de oostkant van de Piaza del Duomo begint de drukste winkelstraat van Milaan: Corso Vittorio Emanuele II. Deze autovrije straat meet slechts enkele honderden meters, maar telt veruit het grootste aantal shoppers per vierkante meter. Vooral op zaterdag is het erg druk op Corso Vittorio Emanuele II.
Piazza del Duomo – de eerste plek waar inwoners van Milaan hun bezoekers mee naartoe nemen is uiteraard het Piazza del Duomo, het geografische en historische centrum van Milaan.
Eten en drinken in Milaan
Best duur dus! Hoe verder u van het Duomoplein afzit, hoe goedkoper het wordt. De kosten kunnen ook schelen als u uw koffie aan de bar drinkt in plaats van aan een tafeltje. Een andere tip is om eens gebruik te maken van de aperitivi.
Milaan een gevaarlijke stad voor toeristen? JA en NEE: Milaan is geen stad waar toeristen echt in gevaar zijn, zoals in Rio de Janeiro of Mexico Stad maar het is niet 100% veilig! Toeristen zijn inderdaad het doelwit van zakkenrollers, overvallen, oplichting of oplichting met creditcards.
Een vraag waar we allemaal een antwoord op willen krijgen: hoeveel dagen moet ik hebben voor een bezoek aan Milaan? We zouden toch aanraden om 2 volledige dagen te voorzien om deze populaire modestad te gaan bezoeken. Wil je zelf nog wat extra tijd hebben om te gaan shoppen? Neem dan nog één dagje (of meer) extra.
Maak in ieder geval een rit naar de Duomo, La Scala, Castello Sforzesco en de Arco della Pace in het Parco Sempione met de historische tram 1. Nog beter is een diner in een vintage tram bij ATMosfera tegen de achtergrond van nachtelijk Milaan.
De status van Milaan als winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk maakt veel goed. De meeste bezoekers vinden het vooral leuk dat Milaan authentieker is dan veel andere toeristische hotspots binnen Italië.
Milaan is niet de meest “stereotype Italiaanse” stad van Italië, maar dat maakt de stad niet minder leuk. Je moet alleen je verwachtingen even bijstellen. Milaan is een stad met mooie bezienswaardigheden, maar het is ook een stad waar geleefd wordt. Het is de rijkste stad van Italië, waar veel zakelijke kansen liggen.
De meeste winkels openen tussen 9 en 10 uur 's morgens hun deuren. Sluiten doen ze over het algemeen tussen 19 en 20 uur. Sommige winkels zijn iets langer geopend. Buiten het centrum kennen sommige winkels nog een middagsluiting, waarbij de deuren rond half één sluiten om rond drie uur weer open te gaan.
Hoewel steeds meer winkels in Milaan, zeker de grote ketens in de bekende winkelstraten, de hele dag open blijven, hanteren veel kleinere winkels dezelfde openingstijden als de kerken, dus van 9.00 uur 's ochtends tot 13.00 uur 's middags, en dan weer van 16.00 tot 20.00 uur.
Brera is dé mode-buurt van Milaan bij uitstek en een geweldige plek voor je overnachting in Milaan! Een goedkoop hotel in Milaan zul je in Brera niet vinden. Deze wijk is behoorlijk duur en exclusief. Toch zijn er een aantal relatief betaalbare en leuke hotels in dit deel van Milaan te vinden.
Tickets koopt u op in de metrostations bij een ATM-kaartjesautomaat. Een standaard enkele reis kost 2 euro. Dit Ticket Mi1 - Mi3 is geldig in 3 zones; alle belangrijke bezienswaardigheden liggen binnen deze drie zones. Tickets zijn na afstempelen 90 minuten geldig in de metro, trams en bussen.
Ongeveer 150 kraampjes toveren het Naviglio Grande en het Naviglio Pavese om tot één grote markt, met naast kramen vol antiek ook bloemen, kleding, delicatessen, huisgerei, speelgoed, kunst en souvenirs. Na het struinen bieden de vele barretjes langs het water een prima gelegenheid voor een toost op Italië!
Het leidingwater in Milaan is, net als elders in Italië, prima drinkbaar. Bacteriologisch zit het water prima in elkaar, tenzij er expliciet 'Acqua non potabile' vermeld staat bij een kraan.
Het kraanwater in Italië kan je meestal gewoon drinken. Voor elektriciteit heb je wel een verloopstekker nodig.
Vooral in de Apennijnen komen wederom fikse regen- en onweersbuien tot ontwikkeling die gepaard gaan met veel neerslag in korte tijd. Niet alleen Italië zucht onder het extreme weer. Ook elders in Centraal-Europa is het noodweer.