Voorrangsweg. Aan dit bord kun je zien dat je je op een voorrangsweg bevindt. Alle andere bestuurders moeten voorrang verlenen aan bestuurders op de voorrangsweg.
Wanneer het verkeersbord op een hindernis geplaatst is, betekent het dat langs de door de pijl aangeduide richting moet voorbijgereden worden. Verplichting de door de pijl aangeduide richting te volgen.
Het blauwe bord is in de binnenvaart een sein waarmee een schip aan een tegengesteld naderend ander schip kan aangeven dat het voorbijvaren stuurboord op stuurboord zal gebeuren. Midden in het blauwe bord bevindt zich een wit knipperlicht.
De officiële betekenis bij dit bord luidt alsvolgt: 'verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting'.
Verkeersbord tegenligger voorrang verlenen
De folie sticker heeft een rode rand met een wit middenvlak. Hier staan 2 pijlen in afgebeeld, één heeft een zwarte kleur en de andere pijl is rood. De zwarte pijl geeft aan dat het tegemoet komende verkeer voorrang heeft.
Voorrangsweg. Aan dit bord kun je zien dat je je op een voorrangsweg bevindt. Alle andere bestuurders moeten voorrang verlenen aan bestuurders op de voorrangsweg. Let op: Langs een voorrangsweg buiten de bebouwde kom mag je niet parkeren.
Verkeersbord D04 - Verplichte rijrichting rechtdoor - Officiële verkeersborden.
Er moet parkeergeld worden betaald.
A02 – Einde maximum snelheid verkeersbord
Deze borden zijn wit met 3 zwarte strepen erdoor. Dit bord betekent dat de maximale snelheid die van kracht was niet meer geldt. Er geldt nu een nieuwe maximale snelheid die gevolgd dient te worden. Dit wordt vaak duidelijk gemaakt door andere borden.
Dubbelzijdig geel / zwart gestreept waarschuwingsbord voor het waarschuwen in het algemeen. Het kan bijvoorbeeld op een terrein of hal gebruikt worden om de hoogte voor voertuigen aan te duiden.
Een bebouwde kom kenmerkt zich namelijk door langs de weg gelegen bebouwing van zodanige omvang en dichtheid dat een duidelijk verschil in wegkenmerken benadrukt wordt. Uit de algemene regels van een bebouwde kom komt voort dat de toegestane snelheid binnen de bebouwde kom 50 km/h is, tenzij anders aangegeven.
Het eenrichtingsweg bord laat zien dat er hier sprake is van een eenrichtingsweg. Het eenrichtingsweg rechts bord geeft aan dat bestuurders hier de pijl naar rechts moeten volgen. Het inrijden toegestaan bord geeft aan dat het hier in beide richtingen is toegestaan om in te rijden.
Verkeersbord E01 - Parkeerverbod - Officiële verkeersborden.
Een belangrijke misvatting betreft de snelheid: binnen een woonerf is de snelheid voor alle gebruikers beperkt tot 20 km per uur, en niet tot 30 km per uur zoals velen denken. Voetgangers mogen er immers de volledige breedte van de openbare weg gebruiken; bovendien is spelen op de openbare weg eveneens toegelaten.
dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 kilometer per uur; geen middenstreep: 80 kilometer per uur, behalve als er langs de weg een bord staat met 60 kilometer per uur.
Soms wordt de volgende bebouwde kom aangegeven op het verkeersbord dat het einde van de vorige aanduidt. Op heel wat kruispunten en wegen geldt een beperking van 70 km/u.
Rotonde. Dit bord waarschuwt dat je een rotonde nadert. Rotonde, verplichte rijrichting. Dit bord staat vaak vlak bij of op een rotonde en geeft de verplichte rijrichting aan.
Eenvoudige uitleg: Hier mogen auto's en vrachtauto's of motoren elkaar niet inhalen op de weg.
Verkeersbord BW112 - Betaald parkeren - Officiële verkeersborden.
Het bord B6 betekend letterlijk het volgende: Verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg.
Verbodsborden: rond bord met rode rand. Gebodsborden: rond blauw bord. Waarschuwingsborden: driehoekige borden met rode rand. Aanwijzingsborden: rechthoekige of vierkante blauwe borden.
Voorrangswegen
Bestuurders op de kruisende weg zien een omgekeerde witte driehoek met een rode rand (bord B6). De betekenis is: verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg. Bord B6 staat ook bij kruisingen met een voorrangsweg. Een voorrangsweg herken je aan bord B1, een witte ruit met daarin een geel vlak.
In elke stad zijn er parkeerplaatsen met een wit kruis op de straat. Het zijn veelal invalideplaatsen. Maar ook staat er soms geen bord meer bij, omdat de plek geen invalidenplaats meer is. Ze kunnen dan het witte kruis niet meer weghalen, maar het is dan een gewone parkeerplaats geworden waar je mag parkeren.