Als uw hond blaft of jankt, negeer hem dan gewoon. Is hij stil, ga dan naar de bench toe en open die alsof dit de normaalste zaak is van de wereld. Sommige honden kunnen een traumatische ervaring opgelopen hebben met een bench door verkeerd aangeleerd of een erg hard te schrikken terwijl ze erin zaten.
Wat kan je doen als pup veel blaft, jankt piept of huilt in de bench? Laat het idee los dat de pup per se in de bench moet als je ziet dat de pup dit niet fijn vindt. Ga eens na waarom je een bench gebruikt en of het niet op een andere manier kan. In een bench zit een hond opgesloten en heeft hij geen keuze.
Als de hond blaft, jankt, piept of gilt mag je de bench nooit opendoen, anders leert de hond dat dit gedrag succes oplevert en zal hij dit blijven inzetten om bevrijd te kunnen worden.
Als puppy's janken wanneer ze in hun bench zitten komt dit meestal omdat ze nog teveel energie hebben om te gaan slepen of omdat ze zich niet op hun gemak voelen in hun bench. Onthoud dat een bench niet bedoeld is om uw hond lange tijd in op te sluiten.
Vaak gaat het gepaard met gejank en gehuil, soms zelfs de hele nacht. De kersverse baasjes denken dan, ik moet doorbijten, anders beloon ik hem voor het janken en ze blijven, weliswaar gefrustreerd, in bed liggen. Een deel van de puppies zijn veerkrachtig genoeg en na een paar nachten huilen herstellen ze zich.
Loop het laatste rondje vlak voordat jullie gaan slapen en zorg dat in ieder geval één van de uitlaatrondes minimaal een half uur duurt. Extra tip: Wacht met je hond uitlaten tot minimaal een uur na zijn maaltijd om de kans op een maagtorsie te verkleinen.
Het is voor iedere hond anders en dat maakt niets uit. Herhaal dit een paar keer per dag, zo nodig een paar dagen. Je gaat pas naar stap 4 als je hond het lekkers/speeltje ontspannen en zonder dralen uit de bench haalt of erin blijft tot het op is of met het speeltje erin gaat spelen.
Pups kunnen hun behoefte nog niet goed ophouden. Je moet dus in het begin om de paar uur met je kleine viervoeter naar buiten, en in ieder geval altijd meteen na het eten, spelen en wakker worden. Ook 's nachts laat je hem om de drie à vier uur uit om ongelukjes te voorkomen.
Blijft je pup rustig als hij in de bench is en je het deurtje sluit gedurende langere tijd, dan kun je korte tijd de ruimte verlaten. Deze tijd kun je steeds iets langer maken. Lukt het om je pup zo 30 minuten rustig alleen te laten, dan kun je proberen korte tijd het huis te verlaten.
Zorg er 's avonds voor dat de pup al redelijk moe is, maar stop met wilde spelletjes een half uur voor bedtijd. Leg de doek of knuffel uit het nest bij de pup. Een warme kruik in handdoeken kan ook helpen de nestsituatie te simuleren. Zorg dat de pup 's avonds laat nog de kans krijgt om zijn of haar behoefte te doen.
Wandelen en voldoende beweging. Wanneer je hond, voordat hij in de bench moet verblijven, niet of niet lang genoeg is uitgelaten, kan dit tot gevolg hebben dat je hond zijn plas of poep niet op kan houden en deze in de bench doet.
Laat interessante speeltjes en voertjes gewoon in de bench liggen, zodat hij op zijn eigen tempo deze kan ontdekken. 3. Wanneer je hond bijna in slaap valt, pak hem dan op en leg hem in de bench. Leer hem te blijven terwijl je de kamer verlaat.
Honden kunnen gemiddeld maximaal 6 uur alleen zijn. Maar dit geldt voor honden die gewend zijn én die geen verlatingsangst hebben. Sommige honden gaan na 2 minuten al piepen van ellende, andere honden kunnen gerust een paar uur alleen gelaten worden zonder dat ze het huis op stelten zetten.
Een pup slaapt gemiddeld tussen de 16 en 18 uur per dag. Bij een pasgeboren puppy kan dit zelfs oplopen tot 22 uur per dag. Dit neemt af naarmate hij ouder wordt. Als je pup volwassen is, is dit namelijk gemiddeld 12 tot 14 uur.
In het begin laat je je pup voor een korte tijd alleen en geleidelijk aan verleng je die periode. Je begint bijvoorbeeld met 3 minuten alleen in een kamer om uiteindelijk voor een paar uur je hond alleen thuis te kunnen laten. Deze training is sterk van belang om verlatingsangst te vermijden.
Het is normaal dat een puppy in begin 5-6 keer per dag zijn ontlasting doet. Sommige pups poepen zelfs vaker. Het goede nieuws is dat dit minder wordt naarmate de hond ouder wordt. Hoewel een puppy van 2 weken bij elke voeding poept, zal dat na 12 weken nog maar 4 keer per dag zijn.
Soms lukt het binnen een week om je pup zindelijk te krijgen, soms duurt het wat langer. Dit is afhankelijk van hoe snel je hond leert. Mocht het na een paar maanden nog niet gelukt zijn, neem dan contact op met een dierenarts of gedragstherapeut.
Op 6 weken wordt de pup als het goed is gevaccineerd bij de fokker. Deze basisenting wordt herhaald op 9 en 12 weken. Pas na de enting op 12 weken mag u met de pup naar de uitlaatveldjes. Daar ligt immers veel ontlasting en is de kans op infecties groter.
Hoe vaak moet een puppy plassen en poepen? Vaak! Verwacht niet dat een puppy aan 3 keer per dag genoeg heeft. In de basis moet een puppy zijn behoeften doen als het wakker wordt, wanneer het heeft gegeten en gedronken en een paar keer tijdens het spelen/uitlaten.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen. Kies recepten die speciaal ontwikkeld zijn voor opgroeiende pups.