Wat als je niet akkoord bent met controlearts?

Ga je niet akkoord met de beslissing van de controlearts om het werk te hervatten, dan neemt je behandelende arts zo snel mogelijk – binnen de 24 uur en vóór de opgelegde hervattingsdatum – (telefonisch) contact op met de controlearts. Beide artsen proberen dan een akkoord te bereiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klasse.be

Wat mag een controlearts niet doen?

De diagnose die je huisarts gesteld heeft, kent de controlearts niet. Zo kan hij in alle objectiviteit een beslissing nemen. Hij mag geen geneesmiddelen voor- schrijven en geeft geen mening over de behandeling van je huisarts; hij kan wel contact opnemen met je arts bij twijfel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op health.belgium.be

Wat als Controledokter je terug werken stuurt?

Verklaart de controlearts je medewerker arbeidsgeschikt en weigert die het werk te hervatten, dan kan de werknemer in kwestie het recht op gewaarborgd loon verliezen vanaf de eerste datum van de uitnodiging op het dokterskabinet, of vanaf de dag van het eerste huisbezoek van de controlearts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.liantis.be

Hoeveel keer mag een controlearts komen?

Uw werkgever mag de controlearts meerdere keren naar u toesturen, bijvoorbeeld als u uw ongeschiktheid verlengt, zelfs wanneer u langdurig arbeidsongeschikt bent en geen gewaarborgd loon meer ontvangt. Controleartsen komen in principe alleen overdag langs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op papenvestmedical.be

Wat als je niet thuis bent bij controle arts?

U moet bij thuiskomst onmiddellijk in de brievenbus kijken. De controlearts zal daar een briefje achterlaten om u uit te nodigen voor een controle. U moet zich verplaatsen naar de praktijk van de controlearts op het uur dat de controlearts voorstelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mediwe.be

Voertuig controle | Banden controle | Verlichting controle

27 gerelateerde vragen gevonden

Wie betaalt controlearts?

Dat wordt (grotendeels) betaald door uw werkgever. Om te controleren of u echt ziek bent, kan de werkgever een controlearts sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheid.be

Wat kost een controlearts?

Wel kan het een ontradend effect hebben en ervoor zorgen dat werknemers minder geneigd zullen zijn om thuis te blijven. De kostprijs ervan bedraagt zo'n 100 EUR. Weetje: Hoewel het meestal de controledienst is die een bevoegde arts uitstuurt, kan de werkgever deze in principe ook zelf kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bizplus.be

Kan mijn werkgever controleren of ik echt ziek ben?

Als een werkgever het vermoeden heeft dat een werknemer zich onterecht heeft ziek gemeld, dan kan hij een spoedcontrole (laten) uitvoeren. Dit kan al vanaf het moment van ziek melden. Veel werkgevers voeren een ziekteverzuimbeleid waarin een procedure is opgenomen die de werknemer en werkgever moeten volgen bij ziekte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Hoeveel mag je ziek zijn op werk?

Dat zijn maximaal 2 dagen van je ziekte waarover je werkgever geen loon hoeft te betalen. Dat is in de wet geregeld en moet in je arbeidscontract of cao staan. Je werkgever mag hier niet van afwijken. Hoeveel en hoelang je doorbetaald krijgt, hangt af van je contract en hoe lang je ziek bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Hoeveel dagen per jaar mag je ziek zijn?

Veel bedrijven hebben in hun contract opgenomen wat geoorloofd is qua ziekteverzuim. Bedrijfsarts Jerry Mahadewsing zegt dat de regels verschillen per organisatie. "De meeste organisaties vinden drie keer verzuim per jaar geoorloofd." Als dat hoger is, volgt vaak een gesprek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan mijn werkgever mijn huisarts bellen?

Je werkgever mag geen medische informatie van je vragen. Ook niet of je bij de huisarts bent geweest. Je werkgever mag wel vragen of je adequate behandeling hebt gezocht. En ook mag je werkgever vragen of de ziekte een gevolg is van een arbeidsongeval.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op preventix.nl

Wat mag je werkgever vragen als je ziek bent?

De werkgever mag wel vragen naar noodzakelijke informatie rondom je ziekte. Bijvoorbeeld hoe lang je denkt dat je thuisblijft, of je enigszins in staat bent om thuis wat te werken, of er afspraken verzet moeten worden en hoe je te bereiken bent. Het is niet toegestaan om te vragen naar de aard en oorzaak van de ziekte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ictrecht.nl

Wie beslist over definitieve invaliditeit?

De Geneeskundige raad voor invaliditeit (GRI) is een orgaan van onze Dienst voor uitkeringen en bestaat uit een Hoge commissie en haar Afdelingen. Haar leden zijn artsen en zij nemen beslissingen in individuele dossiers over arbeidsongeschiktheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op riziv.fgov.be

Wat te doen bij controlearts?

Wat doet een controlearts?
  1. Hij mag na het uitvoeren van de controle de arbeidsongeschikte medewerker niet uitnodigen om zich opnieuw bij de dokter aan te bieden op een latere datum,
  2. hij mag de arbeidsongeschikte medewerker niet vragen om zich opnieuw aan te bieden bij een verlenging van de arbeidsongeschiktheid,

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kmoinsider.be

Wie stuurt controle arts?

Als je afwezig bent wegens ziekte, kan het medisch controleorgaan dat onaangekondigd controleren op je woon- of verblijfplaats. Tijdens de ziektecontrole gaat de controlearts na of je afwezigheid gerechtvaardigd is voor de voorgeschreven periode. Je werkgever bepaalt zelf wanneer een medische controle wordt uitgevoerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat gebeurt er als je onwettig afwezig bent op werk?

De mogelijke gevolgen van een onwettige afwezigheid staan in principe duidelijk beschreven in het arbeidsreglement van je werkgever. Dit kan gaan van een corrigerend gesprek tot een schriftelijke waarschuwing. In bepaalde gevallen kan de sanctie zelfs bestaan uit ontslag om dringende redenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Kan de bedrijfsarts je verplichten te gaan werken?

Wanneer verplicht bedrijfsarts tot werken? Dat de bedrijfsarts verplicht tot werken komt nooit voor. Deze persoon heeft namelijk een adviserende rol. Hij of zij zal aan u als werkgever daarom aangeven of de werknemer wel of niet in staat is om te werken volgens de beoordeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op proficientgroep.nl

Kan je ontslagen worden als je te vaak ziek bent?

Veelvuldig ziekteverzuim is op zich geen reden voor ontslag. Maar als de gevolgen voor het bedrijf te ernstig zijn, kunt u de kantonrechter vragen om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Bijvoorbeeld als de voortgang van het productieproces in gevaar komt. Of als de werkdruk voor de andere werknemers te hoog wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat moet je zeggen tegen een bedrijfsarts?

Wat zeg je tegen je bedrijfsarts?
  • Vertel de bedrijfsarts daarom zo precies en concreet mogelijk wat je mankeert en hoe je momenteel (dis)functioneert. ...
  • De bedrijfsarts werkt volgens een richtlijn: dat kan je extra stress bezorgen. ...
  • Bij een burn-out werkt dat niet: je brein is ontregeld en je bent uitgeput.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op csrcentrum.nl

Wat mag een bedrijfsarts wel en niet vragen?

De bedrijfsarts moet zich houden aan wettelijke privacyregels en mag geen medische informatie of andere privé-informatie van de werknemer aan jou verstrekken. De bedrijfsarts mag je wél informeren over de functionele beperkingen en mogelijkheden van de medewerker en de gevolgen daarvan voor zijn werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemenmetpersoneel.nl

Kan een bedrijfsarts in je medisch dossier kijken?

De arbodienst of bedrijfsarts mag (medische) gegevens van u opvragen bij uw behandelend arts (huisarts of specialist) als dit nodig is voor uw verzuimbegeleiding. Maar uw behandelend arts heeft medisch beroepsgeheim. Daarom mag uw arts de gevraagde gegevens alleen doorgeven als u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoriteitpersoonsgegevens.nl

Wie bepaalt of je echt ziek bent?

Bedrijfsarts bepaalt of je ziek bent

Dat betekent dus dat ook een huisarts of een andere behandelaar niet kan bepalen of je wel of niet kan werken Een huisarts bijvoorbeeld kijkt alleen of je ziek bent. Een bedrijfsarts beoordeelt of je hierdoor je werk wel of niet kan uitvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtopjuristen.nl

Wie is de Arbeidsarts?

Een arbeidsarts heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen gezondheid en werk. Hij streeft naar evenwicht tussen de arbeidsvereisten (fysiek en mentaal) en de arbeidsmogelijkheden van medewerkers. Omdat zijn taak voornamelijk preventief is, wordt hij ook wel 'preventieadviseur-arbeidsarts' genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op liantis.be

Wat doet een adviserende arts?

De adviserend arts heeft als voornaamste opdracht het beoordelen en nakijken of iemand al dan niet recht heeft op een tege- moetkoming voor een bepaalde behandeling, een geneesmiddel of een geneeskundige verstrekking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mloz.be

Wat is de functie van een arbeidsgeneesheer?

De arbeidsarts is een arts gespecialiseerd in 'occupational health' ofwel de relatie tussen gezondheid en werk. Hij ijvert voor compatibiliteit tussen de arbeidsvereisten (fysiek en mentaal) op de werkplaats en de arbeidsmogelijkheden van de patiënt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beswic.be

Populaire vragen