Groeit het snel dicht en laat het een litteken achter? De snelheid waarmee een neuspiercing dichtgroeit, hangt af van hoelang je 'm al hebt. In de eerste maanden kan dit heel snel gaan, zelfs op enkele uren. Het litteken dat een neuspiercing achterlaat is vergelijkbaar met dat op een oorlel.
Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een 'dichtgegroeid' gaatje toch nog open krijgen.
Wanneer je piercing volledig genezen is zal de kans erg klein zijn dat deze volledig dicht zal groeien. Van binnen heeft zich namelijk nieuwe huid gecreëerd waardoor hij niet dicht zal groeien. Wel zal het gaatje gaan krimpen wanneer je het sieraad eruit haalt.
Na hoeveel dagen heb je blijvende oorbel gaatjes? Na 6 tot 8 weken zijn ze meestal genezen, na een jaar genezen te zijn met sieraadjes erin zullen ze waarschijnlijk (meestal, niet bij iedereen, niet bij iedere piercing of oorbel) niet zo snel meer dicht gaan, hooguit wat krimpen.
Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!
De neusvleugel piercen we altijd met een klein knopje of steentje. Deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes, zodat de piercing zo snel mogelijk geneest. Na de genezingsperiode van ongeveer 8 weken kun je eventueel een ringetje laten plaatsen.
NEUSPIERCING LATEN ZETTEN
Wil je liever ringetjes als neuspiercing? Geen probleem! Dit kan direct worden aangepast nadat de piercing is genezen. Over het algemeen heeft het gaatje 3 maanden nodig om te genezen, mits alles goed wordt schoongehouden.
Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen.
Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.
Hoewel neusvleugel piercings relatief pijnloos zijn, kom je er met een septum piercing niet zo makkelijk van af. Deze piercings kunnen er fantastisch uitzien wanneer ze worden gecombineerd met de juiste sieraden, maar hier hangt een prijskaartje aan; deze piercing is pijnlijk.
De onderste 2/3e, vanaf halverwege de neusrug t/m de neuspunt, bestaan uit kraakbeenderen. Deze kraakbeenderen zijn zachter (als het bot zou zijn zou dit uitsteeksel te gemakkelijk breken) en vertonen de nodige elasticiteit, maar ook stevigheid om te belemmeren dat de neusvleugels dichtklappen bij inademing.
De neus screw piercing is de stevigste neuspiercing. Deze blijft namelijk altijd goed en stevig op zijn plek zitten. Dit komt door de speciale vorm van het staafje die ervoor zorgt dat de neuspiercing zichzelf klem zet tegen je neusveugel aan. Eenmaal op zijn plek zit hij dan ook goed vast.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
In principe kan je direct zwemmen, mits je dit in de zee (zout water) doet. Zwemmen in chloorwater is niet toegestaan. Je zal daar minstens 6 weken mee moeten wachten.
De neus screw piercing is de stevigste neuspiercing van alle soorten. Deze blijft namelijk altijd goed en stevig op zijn plek zitten.
Neuspiercings hebben de namen neus rings, neus studs of septum (rings). Dit zijn de meeste bekende gebruikelijke benamingen die je hier in Nederland nog wel eens wil tegenkomen.
Je kan de leukste neuspiercings vinden in de Lucardi webshop.
Het vastgroeien van een piercing is een fabel verzonnen door winkeliers. Het kan zijn dat de piercing stug en minder soepel beweegt. Dit is vooral het geval bij tepelpiercings. Wilt u de piercing eruit halen, weet dan zeker dat de piercing is genezen, niet is ontstoken of geïrriteerd is.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Knijp voorzichtig in de twee handgrepen, zodat je druk op de binnendiameter van het ringetje zet. Pak het balletje of het segmentje vast en blijf in de ringopener knijpen tot je voorzichtig het balletje of segmentje eruit kunt pakken. Voilá, je piercingring is geopend!
Dan kan dit ook komen doordat de piercing te nat is geworden/gebleven en dan is het erg belangrijk om hem goed droog te houden. Dit betekent niet dat je hem niet meer schoon mag maken of dat je niet meer mag douchen. Nee dit is juist wel belangrijk maar zorg ervoor dat je na de hand je piercing goed droog maakt.
De navelpiercing wordt opgevolgd door de neuspiercing met 19%. De derde plek is voor het oor (oorlel niet meegerekend) met 13%. Bij mannen is de tepelpiercing met 18% het meest populair, opgevolgd door de wenkbrauw piercing met 17,5 %.