Enkel via je huisarts kan dit ongedaan maken. We werken wel aan een mogelijkheid dat je jezelf opnieuw kan inschrijven voor vaccinatie en je weigering dus ongedaan kan maken. Dan kunnen we je opnieuw uitnodigen nadat de andere mensen hun uitnodiging gekregen hebben.
Hoe kan ik mijn afspraak voor de coronavaccinatie verzetten of wijzigen? Je kunt voortaan zelf je afspraak verplaatsen of afzeggen via coronavaccinatie-afspraak.nl onder 'Mijn vaccinatieafspraken inzien'. Om de afspraakgegevens te bekijken, moet je inloggen met DigiD.
Je nieuwe certificaat is 2 tot 7 dagen na je derde prik beschikbaar in je CovidSafeBE-app.
Meeste voorkomende bijwerkingen COVID-19-vaccins
Ook spierpijn, gewrichtspijn, rillingen, misselijkheid en braken kunnen optreden na vaccinatie met COVID-19 vaccins. Deze klachten ontstaan binnen één of enkele dagen na vaccinatie en gaan vanzelf weer over, maar kunnen wel vervelend zijn.
Er is geen onderscheid meer tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, wat de maatregelen betreft. Een gevaccineerde persoon moet ook worden getest (met PCR of RAT) als hij/zij symptomen vertoont en in isolatie worden geplaatst als de test positief is.
In het onderzoek naar de Moderna-booster is een halve dosis (van 50 microgram) 6-8 maanden na de basisserie gegeven. Het bleek dat mensen een goede oppepper van hun immuunssyteem kregen.
Je krijgt een overzicht van de voorgestelde vaccinatiemomenten. Twee indien je voor je basisvaccinatie inboekt, één indien je voor je boosterprik inboekt. Wijzig de voorgestelde vaccinatiemomenten via de knop 'Verplaatsen'. Kies in de aangeboden agenda een nieuw vaccinatiemoment dat voor je past.
Vervallen vaccinatiecodes van mensen die nog niet zijn gevaccineerd en hun vaccinatie niet expliciet geweigerd hebben kunnen vanaf volgende week terug gebruikt worden om een nieuwe afspraak te maken. Hiervoor worden hun vaccinatiecodes terug geactiveerd!
Herhaalprik met vernieuwde vaccins
Iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond.
Er bestaat een kans dat u corona krijgt nadat u gevaccineerd bent. Het blijft daarom altijd belangrijk om u te laten testen bij klachten die passen bij corona. En om de maatregelen en adviezen op te volgen.
Voor de meeste andere mensen bestaat de basisserie uit 1 of 2 prikken. Daarmee is een 3e prik voor patiënten met een ernstige afweerstoornis iets anders dan een boostervaccinatie voor de rest van de mensen.
Er zit geen verschil in de werking van de herhaalprik en de boosterprik. Beide prikken zijn bedoeld om de afweer te verbeteren en extra te beschermen tegen het coronavirus. Vanaf nu houden we de term herhaalprik aan, dit geeft duidelijker aan dat de prik vaker herhaald kan worden.
op een andere dag, tijd of plaats zetten vb: de vergadering is verzet naar dinsdag...
Als u een coronavaccinatie heeft gekregen kunt u op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer.
3 maanden na uw 2e coronaprik kunt u de boostervaccinatie halen.
De technische handtekening op alle certificaten van volledige vaccinatie of boosterprik worden vanaf nu na 1 jaar automatisch vernieuwd zodat u ze daarna terug een jaar als geldig certificaat in uw app ziet staan.
De vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca beschermen vanaf 2 weken na de 2de vaccinatie tegen COVID-19. Met één vaccinatie met Janssen ben je na 4 weken beschermd tegen COVID-19. Als je COVID-19 hebt gehad en daarna een vaccinatie, dan ben je 2 weken na de vaccinatie beschermd tegen COVID-19.
Een herstelcertificaat is geldig vanaf de 12de dag na je positieve test en vervalt na 180 dagen, te tellen vanaf de dag waarop je positief getest werd.
Iedereen vanaf 12 jaar die minimaal de basisserie heeft afgerond kan een herhaalprik tegen corona halen. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Ook als u al een booster heeft gehad. Op coronavaccinatie.nl/herhaalprik staat wanneer u aan de beurt bent voor de herhaalprik.
Het minimale interval tussen twee vaccinaties van het BioNTech/Pfizer-vaccin is 21 dagen. Omdat er nu voldoende vaccin beschikbaar is, kunnen jongeren onder de 18 jaar die al één vaccinatie hebben gehad, de afspraak voor een tweede prik verkorten tot ten minste 21 dagen na de eerste prik.
Het herstelbewijs is tot 180 dagen na de positieve test geldig. Voor de boostervaccinatie is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld. Dit geldt voor iedereen.
Ze hebben berekend dat bij omikron gemiddeld 3,4 dagen zit tussen het moment dat iemand met het virus klachten krijgt en het moment dat een aangestoken huisgenoot de eerste symptomen ontwikkelt. Bij de deltavariant bedroeg die periode gemiddeld 3,9 dagen bij mensen uit hetzelfde huishouden.
Na vaccinatie tegen corona is het mogelijk dat u wat griepachtige klachten krijgt, zoals verhoging of koorts, spier- of gewrichtspijn, hoofdpijn of vermoeidheid. Dit betekent dat het afweersysteem in het lichaam aan het werk is. Meestal duren deze klachten 2 of 3 dagen. U mag paracetamol nemen tegen deze klachten.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.