Wanneer je voor 'Systeemstandaard' kiest, houdt Google Chrome rekening met de donkere modus van Android 10.Wanneer je deze hebt ingeschakeld, neemt de browser dit automatisch over. Ook als je accubesparingsmodus wordt geactiveerd gaat bij Google Chrome het licht uit.
Het donkere thema aan- of uitzetten
Open de app Instellingen op uw telefoon. Tik op Scherm. Schakel Donker thema in of uit.
Wie al beschikking heeft tot de optie, kan deze vinden in de weergave-instellingen van Google. Er zijn drie opties: licht thema, donker thema of de instelling van het apparaat. Bij die laatste functie schakelt de zoekmachine van Google automatisch mee van licht naar donker en weer terug, als het apparaat dat ook doet.
Donkere modus Windows en Word uitschakelen
Kies Start -> Persoonlijke instellingen > Kleuren of typ 'Donkere modus' in het zoekvak van de taakbalk en klik op het bijbehorende resultaat. Stel bij Kies een achtergrondkleur de optie Licht in.
Hoe de donkere modus voor de Google-app te krijgen
Zodra de nieuwe update arriveert, gebruikt de app automatisch het standaardthema van uw besturingssysteem. Dus als uw iPhone of Android is ingesteld op een systeembrede donkere modus, wordt de Google-app donker weergegeven.
De helderheid aanpassen kan helpen, maar zelfs op de laagste helderheid komt er nog altijd veel wit licht van het scherm. Voor apparaten met iOS 13 of hoger heeft Apple, de fabrikant van iPhones en iPads, een oplossing bedacht: de donkere modus. Die draait de zwarte en witte delen van het scherm als het ware om.
Tip: In het bedieningspaneel kun je de donkere modus snel in- en uitschakelen. Klik in de menubalk op het bedieningspaneel , klik in het gedeelte 'Beeldscherm' en klik vervolgens op 'Donkere modus'. Met de instelling 'Automatisch' verandert de weergave geleidelijk gedurende de dag van licht naar donker.
Donkere modus (ook wel donker thema of in het Engels dark mode) is een kleurenschema dat lichte tekst, iconen en afbeeldingen op een donkere achtergrond plaatst binnen een grafische gebruikersomgeving van een computer of mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet, of binnen een webpagina op het internet.
Hoe krijg ik mijn Google scherm weer normaal? De gemakkelijkste optie is door, terwijl je Google Chrome geopend hebt, op de knop F11 van je toetsenbord te drukken. Om de volledig scherm-modus weer af te sluiten, druk je wederom op dezelfde knop.
Wil je liever (om welke reden dan ook) permanent de kleuren omkeren dan kun je dit doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakel hier de optie 'Keer kleuren om' in.
Uiteraard gaat je iPhone of iPad hier heel slim mee om. Nu is er dus een eenvoudige manier om in je bedieningspaneel (op een gelocked screen van rechtsboven naar rechts beneden swipen) de donkere modus in te schakelen. Linksonder kan je nu de Donkere modus aan- en uitzetten.
Alle iPhones met IOS 13 of later hebben de Dark Mode functie. Dit is een instelling voor het beeldscherm van je Apple-apparaten waarmee je de kleuren van het scherm verandert. Als je deze inschakelt wordt tekst niet tegen een witte achtergrond weergegeven, maar juist tegen een donkere achtergrond.
Dark Mode voor Android instellen
De Google Dark Mode zet je op deze manier aan: Ga naar 'Instellingen'. Klik op 'Scherm' of 'Display' (dit verschilt per telefoon). Schuif de slider naast 'Donker thema' naar rechts.
Google verzamelt persoonlijke gegevens en maakt daarmee profielen van gebruikers. Zo kunnen advertenties beter op de gebruikers worden afgestemd, want die leveren meer op. Je hebt diverse opties om de data die Google van jou verzamelt te beperken.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.