Dat is om ze tegen (zon)licht en temperatuurwisselingen te beschermen. Worden ze niet verpakt, dan oxideert de chocolade, wat ten koste gaat van de smaak. Vooral bij witte chocola is dat het geval. Aluminiumfolie is heel dun, maar sluit toch goed af en is daarom ideaal.
Moeten we de zilverpapiertjes die rond paaseieren zitten, recycleren door ze tot een balletje te kneden? 'Nutteloos en het kan de recyclagestroom zelfs vervuilen', zegt afvalintercommunale Limburg.net.
Folie heeft een aantal voordelen als wikkel voor chocolade: het is goedkoop, de oliën uit de chocolade lekken niet door de verpakking, het weerkaatst stralingswarmte en het voorkomt dat vocht en geuren in de chocolade terechtkomen .
Geen zorgen als je meer dan drie eitjes per dag binnenspeelt, want om één kilo bij te komen moet je liefst 7.000 calorieën éxtra eten, of zo'n 150 paaseitjes. Wil je toch verantwoord snoepen, dan raadt de Nederlandse hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell aan om pure chocolade te eten.
De eerste chocolade paaseieren werden gemaakt in Frankrijk, in de 18de eeuw, en waren uitgeblazen kippeneieren die gevuld werden met chocolade.
In 1873 produceerde JSFry & Sons het eerste holle chocolade-ei met een gladde pasta die in eiervormen gegoten kon worden. Cadbury produceerde in 1875 hun eerste paasei en creëerde het moderne chocolade-paasei nadat ze een pure cacaoboter hadden ontwikkeld die in gladde vormen gegoten kon worden.
De geschiedenis van chocolade begint in Midden-Amerika, waar de Maya's en de Azteken cacao verbouwden en consumeerden. Cacao werd gezien als een goddelijke drank en werd gebruikt bij religieuze ceremonies. Het werd ook gebruikt als medicijn om verschillende kwalen te behandelen.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Velen van ons realiseren zich niet dat een gemiddeld paasei ongeveer driekwart van de aanbevolen dagelijkse calorie-inname van een volwassene bevat, voegde hij toe. Als eieren worden gecombineerd met cakes en koekjes , "dan levert het allemaal een hoop extra suiker en calorieën op ", zei Dr. Kelso, en dat "doet ons lichaam geen goed".
“Om één kilo bij te komen, moet je gemiddeld zo'n 7.000 calorieën extra verorberen”, legt Mouha uit. “Dat komt bovenop de calorieën die je normaal eet”, zegt Sanne. “Eén klein paaseitje bevat ongeveer 40 calorieën.Je moet er dus al ongeveer 175 eten als je op één dag één kilo wilt bijkomen.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Tinfolie is stijver dan aluminiumfolie . Het geeft een lichte bliksmaak aan voedsel dat erin verpakt is, wat een belangrijke reden is dat het grotendeels vervangen is door aluminium en andere materialen voor het verpakken van voedsel.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Het materiaal werd vroeger vooral gebruikt om chocolade en snoepgoed in te verpakken. Inzamelen van zilverpapier gebeurde in de eerste helft van de 20e eeuw op enige schaal. Kinderen hielden zich hier voor het goede doel, met name de ondersteuning van missionarissen en de missies in Afrika, mee bezig.
Het antwoord op die vraag heeft te maken met de manier waarop de chemicaliën in het vaatwastablet reageren op de aluminiumfolie. Die reactie is vergelijkbaar met de techniek die wordt gebruikt om zilver op te poetsen. De aanslag op bestek verdwijnt hierdoor en daardoor ziet je bestek er weer uit als nieuw.
Aluminiumfolie is zeer geschikt om te gebruiken als je voedsel in de diepvries wil bewaren omdat het bestand is tegen extreme temperaturen.
Eieren ð³ Eieren die je in de koelkast bewaart, kan je tot 28 dagen na de houdbaarheidsdatum opeten. Twijfel je toch, doe dan even de watertest.
Hoewel er geen limiet is aan het aantal paaseieren dat u deze Pasen mag eten , bevat een heel ei, gezien de voedingswaarde, ongeveer 110 gram suiker (en ongeveer 1.100 calorieën). Dat betekent dat volwassenen meer dan het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid suiker binnenkrijgen (in één keer!). En kinderen...
150 eitjes in één kg, deze eitjes wegen ca. 7 gram. In de Praliné paaseitjes mix zitten ca. 110 paaseitjes van ongeveer 9 gram in.
Als je stopt met chocolade eten krijg je geen ontwenningsverschijnselen.Dat is pijn in je lichaam van het niet eten van chocolade. Dus kan je niet echt aan chocolade “verslaafd” raken.
De aanbevolen "dosis" is ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g , zeggen experts. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën. Een 1,45-ounce (41 gram) Hershey's Special Dark Chocolate Bar bevat 190 calorieën.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
De chocolade werd toen 'prasline' genoemd. en werd een grote hit in Oxford. in Nederland en langzaamaan groeide Amsterdam uit tot de grootste cacaohaven ter wereld. door de Britten en alle cacaoplantages moesten door de Spanjaarden aan hen worden overgegeven.
In de 15e eeuw gebruikten de Azteken cacaobonen als betaalmiddel . Ze geloofden dat chocolade een geschenk was van de god Quetzalcoatl en dronken het als een verfrissend drankje, een afrodisiacum en zelfs om zich voor te bereiden op oorlog.
Cacaobomen zijn tropische bomen en kunnen alleen groeien binnen ongeveer 20° noorderbreedte en zuiderbreedte van de evenaar.