Ze werken snel en gemakkelijk, hebben weinig breuk en zijn enorm lekker. Ze zijn onderscheidend. Ideaal dus voor horeca bedrijven die een goede nacho chip willen en waar gemak en snelheid belangrijk is.
Nachos hebben hun supersterstatus niet voor niets verdiend. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te maken en ongelooflijk bevredigend . Of je ze nu eet tijdens een sportevenement via taco catering, een schotel deelt met vrienden of je alleen tegoed doet aan een snack, nachos zijn het perfecte comfortfood.
En dan zie je de bij chips – dat zijn dus gefrituurde aardappelplakjes – dat je daar dertig procent vet hebt. Bij de nacho's is dat 'maar' twintig procent en dat heeft natuurlijk zijn effect op de voedingswaarden.Hierdoor zitten ook de calorieën bij de chips een stukje hoger.
In de meest eenvoudige vorm bestaan nachos enkel uit chips bedekt met kaas (meestal cheddar of Amerikaanse kaas) en worden ze geserveerd als voorgerecht of snack . Andere versies zijn echter stevig genoeg om als hoofdgerecht te dienen.
Tortilla chips en nacho chips hebben daarom niet alleen een andere vorm, ze worden ook op een andere manier gemaakt. Nacho chips wordt gemaakt van genixtamaliseerd maïsmeel, en tortilla chips van gewoon maïsmeel. Door maïs te nixtamaliseren, krijgt het een sterkere maïssmaak en is het steviger.
1. Lay's Ovenchips naturel. Het is echt zo: ovenchips is qua calorieën een stuk beter dan zijn gefrituurde broers en zusjes. De beste keuze als je op de lijn let, maar toch zin hebt in chips.
Nachos zijn een Mexicaans gerecht dat bestaat uit tortillachips, meestal bedekt met gesmolten kaas en vaak ook met andere toppings zoals jalapeño pepers, bonen, gehakt, tomaten, ui, guacamole en zure room.
Deze cheesy, crunchy lekkernijen die we allemaal kennen en waar we van houden, hadden hun bescheiden begin in een klein Mexicaans grensstadje genaamd Piedras Negras . Laten we dus op reis gaan om de geboorteplaats van nachos te ontdekken en te leren hoe ze een geliefde wereldwijde sensatie werden.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Van de geanalyseerde producten zijn de boekweitnachos van het merk Sol Natural Ecológico als beste koopoptie aangemerkt . Ze kregen een score van 87 uit 100 op de OCU Healthy Scale, waarbij ze opvielen door hun lage vetgehalte (8,1%) en lage zoutgehalte (0,4%).
Een gemiddelde portie nacho's met alles erop en eraan bevat zo'n 610 kcal. per portie. Dit is dé snack tijdens een avondje bios! Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wist je dat een gemiddelde portie ZOUTE popcorn zo'n 430 kcal.
Onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit heeft het voor eens en voor altijd uitgewezen: in het dagelijks dieet vormen chips de grootste dikmaker. Chips hebben op het gewicht meer effect dan frisdrank, snoep en ijs.
Het gerecht werd voor het eerst in 1943 in de Victoria Club bereid door de Mexicaanse ober Ignacio Anaya, die 'Nacho' werd genoemd. Het bestond uit stukjes tortilla, jalapeño en kaas. Een vrouw zou later de naam "Nacho's Especiales" hebben bedacht.
Nachos kunnen een gezonde snack of maaltijd zijn als ze op de juiste manier worden bereid . Voor gezonde nachos moet je ervoor zorgen dat je volkoren tortillachips gebruikt, veel groenten eet en mager vlees en kaas gebruikt. Je kunt ook de zure room overslaan en in plaats daarvan kiezen voor gewone Griekse yoghurt. En vergeet niet om portiecontrole te oefenen!
Beperk het aantal ingrediënten dat met de chips wordt gebakken, de sleutel tot knapperigheid. Beleg de chips met niet meer dan twee of drie toppings.
Snijd de tortilla's in kleine driehoekjes, besprenkel ze olie en bestrooi met de kruiden. Verwarm de airfryer op 150ºC. Doe de tortilla's in de mand van de airfryer en zet er een klein rooster op. Bak voor circa 15 minuten.
Vergeet het kopen van de beste kwaliteit, duurste scherpe cheddar die je kunt vinden. " Die zijn vaak extra kruimelig, wat niet goed is voor nachos ," zegt Perry. Kies een combinatie van kazen voor zowel smaak als smeltbaarheid.
De tortillachips
De heftige smaak van een nachochip met een smaakje overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips. Ze laten je nachoschotel en al zijn ingrediënten beter tot z'n recht komen.
Mexicaans eten is pittig, maar niet pijnlijk pittig.
Hoewel er 64 verschillende soorten pepers in Mexico zijn, zijn het de andere ingrediënten die het eten smaakvol maken, niet alleen de pepers . Je hoort geen pijn te hebben als je pittige Mexicaanse gerechten eet.
Populaire gerechten, die je ook zeker tijdens je Mexico rondreis niet kunt overslaan, zijn tortillas en tacos, gevuld met vlees, kip, kaas, bonen en groenten.Ook bekende zijn: enchiladas, burritos en flautas.Bij veel gerechten wordt guacamole geserveerd, avocadopuree.
Geen verschil in ingrediënten
Er zijn vrijwel geen verschillen tussen nacho- en tortillachips. De ingrediënten van beide producten zijn identiek aan elkaar: maïsmeel, zonnebloemolie en (zee)zout. Per honderd gram bevatten de twee ook hetzelfde aantal calorieën.
Snack of voorgerecht . Hoewel het een hoofdgerecht of bijgerecht kan zijn, vind ik dat ze iets minder traditioneel zijn. Ik zou nachos echter nooit als salade beschouwen.
Na de oogst selecteren we de beste maïs, waarna deze wordt gekookt, geweekt, gewassen en vermalen tot een deeg. Dit smaakvolle maïsdeeg wordt gestampt, gekneed en uitgerold tot lange, dunne stroken waaruit de unieke Doritos driehoekjes worden gesneden.