Letterlijk groen Bruin glas wordt door de meeste Nederlandse brouwers gerecycled, zodat het niet uitmaakt bij welke brouwer een flesje terecht komt. Groen glas is veel minder ingeburgerd. De groene fles was aanvankelijk bedoeld voor de export, maar is door de jaren uitgegroeid tot de kleur van het Heinekenmerk.
Het doorzichtige glas laat UV-stralen toe die de smaak van de alcoholische drank aantasten.Om toch van een verfrissend biertje te kunnen genieten, wordt een donkere kleur gebruikt. Daarom hebben bierflesjes een bruine en groene tint.
Er zijn meer groene dan bruine flesjes in omloop. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een tekort aan bruin glas, waardoor brouwers verplicht werden om groen glas te produceren. Daarom is de kans om een groen flesje tegen te komen, groter dan een bruine fles.
Het huidige Heineken etiket zoals wij dat nu wereldwijd kennen, heeft een lange historie. De oorsprong van dit etiket gaat terug tot zeker 1883. Het wordt gekenmerkt door een ovale basisvorm met als hoofdkleur het typerende Heineken-groen.
Van alle kleuren glas laat bruin glas het minste daglicht door. Dit zorgt ervoor dat je biertje het minste last heeft van smaakverandering. Toch zijn er brouwerijen die ervoor kiezen om niet hun bier af te vullen in groene flessen.
Als drinkglazen in de glasbak worden gegooid, kunnen ze het recyclingsproces van verpakkingsglas verstoren. Gooi (kapotte) drinkglazen daarom weg bij het restafval.
Het Heineken glas waar Jos op doelt stamt oorspronkelijk uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Het heeft een rondere vorm dan de fluitjes en vaasjes van nu en is iets lager en breder. Jos: “Voeger waren ze nog iets wijder en hadden ze een gouden randje voor extra stevigheid bij het afschuimen.
Het lichte, easy-going biertje heeft de kenmerkende smaak van Heineken®, maar nu nóg verfrissender met 4% alcohol . Heineken® Silver wordt tijdens het brouwen gelagerd op een ijskoude temperatuur van -1° Celsius. Dit geeft het de tijd om gekoeld een fris en gebalanceerd biertje te vormen met een subtiele afdronk.
Bij HEINEKEN geloven we in de magie van het brouwen. Daarom is de rode ster op ons etiket gebaseerd op het middeleeuwse symbool voor bier. Elke punt van deze ster verwijst naar een ingrediënt dat nodig is om bier te brouwen: gerst, hop, water en gist. De vijfde punt verwijst naar de 'magic touch' van de brouwer.
'Op dit moment is er een grote groep consumenten, waaronder de twintigers, op zoek naar een extra verfrissend en toegankelijk bier. Binnen ons portfolio zagen wij daar nog ruimte voor. Daarom breiden we uit met Heineken Silver, voor de momenten dat je op zoek bent naar extra verfrissing.
Volgens het Voedingscentrum kunnen bacteriën zich inderdaad gaan nestelen in een waterflesje dat je hergebruikt. Ze schrijven dat een waterflesje wel "miljoenen bacteriën" bevat als het niet goed wordt schoongemaakt.
De professor stelt in zijn algemeenheid dat het verstandig is om dat niet langer dan één jaar te doen. PET-flessen opnieuw vullen is ronduit de slechtste optie, omdat er altijd plastic deeltjes in het water terechtkomen. Vooral als je zo'n flesje in de zon legt, komen er veel microplastics vrij.
De smaak van een Heineken-biertje is overal ter wereld hetzelfde. Van over de hele wereld worden samples van het bier naar een laboratorium in Zoeterwoude gestuurd, zodat de smaak uitvoerig getest kan worden. Dat zegt de brouwer van Heineken in een interview met Metro maandag. De receptuur is ook overal hetzelfde.
Van grootste invloed op de kleur van bier, is de gebruikte mout. Verder kunnen andere grondstoffen, zoals suikers (bruine), hop en vruchten ook de kleur van het bier beinvloeden. Ook de bewerkingen die het bier ondergaat, maischen, spoelen, koken, gisting en oxidatie, zijn factoren die kleur bepalen.
Om ervoor te zorgen dat er geen (dag)licht bij de flessen kan komen zit er een kratkarton op een krat Heineken, zo zorgen wij ervoor dat het bier tussen de brouwerij en u thuis niet aan teveel (dag)licht wordt blootgesteld.
Bierflessen met statiegeld kunnen gemiddeld 25-30 keer hergebruikt worden.
Heineken is een Nederlands biermerk dat sinds 1873 door Heineken wordt gebrouwen. Het merk is het paradepaardje van de drankmultinational en wordt in veertig brouwerijen in 39 landen gebrouwen.
De prijsstijging van bier wordt vooral veroorzaakt door de hogere kosten van verpakkingsmaterialen, die een groot deel van de prijs van een biertje bepalen. Daarnaast zou het kunnen dat consumenten voorzichtiger worden met uitgaven aan zaken als bier doordat ze meer kwijt zijn aan boodschappen en hun energierekening.
Heineken komt voort uit de Amsterdamse brouwerij De Hooiberg, opgericht in 1592. De Hooiberg, ooit de grootste brouwer van de stad, lijdt een kwakkelend bestaan als zich in 1863 een 22-jarige jongeman meldt die de onderneming wil kopen: Gerard Adriaan Heineken. Gerard Adriaan Heineken.
Dit bier is heerlijk verfrissend. Waar het gewone Heineken een fruitige smaak kent met een lichte bananensmaak, is 'H41' kruidig. Je proeft een beetje kruidnagel, het lijkt op een blond abdijbier dat richting ale-smaak gaat. Bierkenners weten dat dit eigenlijk niet kan: een lager-bier dat naar ale smaakt.
Naast bier maakt Heineken ook cider. Heineken en Amstel zijn de belangrijkste internationale merken. Andere merken zijn: Desperados, Sol, Cruzcampo, Almaza, Żywiec, Birra Moretti, Murphy's, Star en het cidermerk Strongbow Gold.
Heineken bezit verschillende biermerken. Heineken en Amstel zijn de belangrijkste.Moretti, Affligem, Sol, Tiger en Desperados zijn enkele bekende biermerken. Heineken is de op een na grootste brouwer ter wereld, na AB Inbev.
Bierglazen kunnen het best met de hand afgewassen worden. Zo heb je minder kalkaanslag, blijft het glas langer mooi en behoudt het bier beter zijn schuimkraag. Gebruik het best warm water (met een beetje soda) en een afwasborstel om ervoor te zorgen dat alle onzuiverheden zoals bierresten en (huid)vetten verdwijnen.
Een pintje is een term waarmee in een café of andere horecagelegenheid een glas pilsener van de tap wordt besteld. Vergelijkbare termen zijn biertje en pilsje. Het bestelde glas pils heeft doorgaans een inhoud van 25 cl.
Een pul is een groot, robuust glas waar meestal een halve liter (of meer!) bier in past. Belangrijk voordeel is dat een pul tegen een stootje kan, dus er kan naar hartenlust mee worden geproost. In een pul smaken met name Duitse Lagers, Märzen, Belgische witbieren en natuurlijk Oktoberfestbieren het best.