Krullen zijn vaak droog en hebben extra voeding nodig, met name proteïne. Dit stofje zorgt voor de elasticiteit in je haar, waardoor je krullen hun veerkracht krijgen. Haar bestaat voor een groot deel uit proteïne. Bij gebrek aan proteïne, zal het haar breekbaar worden en zullen de krullen hun definitie verliezen.
Heb je te weinig proteïne in je haar, dan rekt je haar te veel mee, waardoor je krullen uitzakken. Om dit te herstellen kun je je krullen een proteïne behandeling geven. De proteïnen dringen door in de haarschacht waar ze de schade aan de haarstructuur herstellen. Je haar zal weer zacht en veerkrachtig worden.
Pak als je het haar krult met een krultang, dunne plukjes haar per keer. Waarschijnlijk laat je de haarpluk normaal hangen, nadat je het hebt gekruld. Probeer ééns na het krullen, de plukken vast te zetten met spelden. Zo krijgen de krullen de kans om af te koelen en blijft het ook langer zitten.
Krullen hebben hydratatie nodig – en veel ook. Krullen dagelijks wassen met shampoo = ze in feite ten dode opschrijven. Je verwijdert dan namelijk de van nature aanwezige oliën op je hoofdhuid, die juist zo belangrijk zijn voor je krullen. Houd maximaal twee keer per week met shampoo aan, dan zit je goed.
Je maakt je haar stugger door bijvoorbeeld een verstevigende mousse te gebruiken. Nadat je de mousse in je haar aanbrengt, droog je het met de föhn. Let op: Borstel alleen de onderkant van het haar bij het föhnen. De bovenkant kun je met behulp van je handen föhnen.
' Maar hoe kom je erachter of je natuurlijk krullen hebt? Daar is volgens de krullenkapper een simpel trucje voor. Kneed je vochtige of handdoek droge haar omhoog met je handen. Als je haar dan de vorm van krullen of slag aanneemt, weet je dat ook jij natuurlijke krullen hebt.
Curly haar kun je makkelijk één keer per week wassen. Als je veel sport, kun je het tussendoor co-washen of alleen met water spoelen. Coily haar was je liever niet vaker dan één keer per week. Als het niet vies aanvoelt zelfs liever één keer per 2 à 3 weken.
De krultang is wellicht de meest voor de handliggende tool om krullen in je haar te maken. De tangen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar, en des te groter de diameter, des te groter de krul. Was je haar, droog het en breng een heat protecting spray aan. Verdeel je haar daarna in lokken.
Maak een losse staart voorop je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je haar niet slap wordt en de volume van je krullen erin blijven. De beste manier om je haar te beschermen doe je door een slaapkapje of zijde doek om je hoofd vast te maken. Dit scheelt je heel wat tijd in de ochtend.
De meeste tangen zijn in te stellen van ongeveer 130 graden tot 220 graden. Het is even uitproberen welke temperatuur jouw haar lang genoeg in de krul houdt. Heb jij lang haar? Dan heb je meestal een warmere tang nodig, door het gewicht van je haar zakt de krul namelijk sneller uit.
Krul je haar altijd weg uit je gezicht, en niet er naartoe. Hou het haar ongeveer 10 seconden vast met de tang. De echte tijd varieert afhankelijk van je krultang, dus je moet wat experimenteren, maar begin liever kort. Maak je haar los en herhaal het bij de volgende lok.
Kies voor een volumespray en natuurlijk een hittebeschermer om je haar tegen de hitte van de krultang of stijltang te beschermen. Wanneer je haar een beetje vettig is of meer textuur heeft, pakt de krul veel beter dan bij “schoon” haar.
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.
Zet door en verwacht niet onmiddellijk resultaat
Na een week niet wassen is je hoofdhuid zelden hersteld en word je haar niet op slag terug niet-vettig. Het duurt langer en het is geen fijne fase. Ikzelf waste het de eerste keer 12 dagen niet, behalve 2 keer na het sporten met water.
De krul is meestal van de wortels tot de punten gevormd en heeft wat meer volume dan type 2. In type 3 krullen is vaak duidelijk een krulpatroon te herkennen. Heb jij 3A krullen, dan hebben de krullen een duidelijke S vorm. De krullen zijn redelijk groot en wat losser en grover dan type 3B.
"Er is een bepaalde marge, en binnen die marge kan je haar gaan krullen. Dit gebeurt in de vroege jeugd bij baby's of in de puberteit. Bij vrouwen op oudere leeftijd komt het door hormoonveranderingen."
Ja. Het is mogelijk om de structuur van je haar te veranderen. Maar je kunt alleen de structuur veranderen van het haar dat boven je huidoppervlak zichtbaar is. Praktische voorbeelden hiervan zijn een permanentje, het krullen met de krultang of het steilen met een stijltang.
Scrunchen. Scrunchen is met je handen in je haar van onder naar boven scheppen en dan voorzichtig in je krullen knijpen. Dit helpt bij het difussen om de definitie van je krullen nog beter te laten vormen. Ook helpt het als je een leave in in de haren hebt en het er beter in wilt laten trekken/werken.
Haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Bij kinderen groeit het vaak harder en bij ouderen vaak langzamer. Als je haar bijvoorbeeld 50% krimpt, lijkt het 0,5 cm te groeien per maand. Wil je het model hetzelfde houden, ga dan elke 2-3 maanden naar de kapper.