De iPhone die wij dagelijks gebruiken, presteert op zijn best tussen 0 en 35 graden Celsius. Wanneer je iPhone warmer wordt dan 35 graden, is er een grote kans dat het toestel eerst moet afkoelen.
iPhone laten afkoelen
Schakel je iPhone uit. Stop met opladen (als je iPhone wordt warm tijdens opladen). Verwijder je smartphonehoesje (als je er een gebruikt). Leg je iPhone uit de zon en plaats hem in de schaduw.
Dit is waarom je telefoon warm wordt. Het is normaal dat je telefoon een beetje warm wordt. Het is immers een gebruiksvoorwerp dat via elektriciteit wordt aangedreven. De natuurkunde leert ons dat hier warmte bij komt kijken.
Wat gebeurt er als-ie te warm is? Als het toestel te heet is geworden, treedt een automatische beveiliging in werking. De chip werkt langzamer, het scherm wordt tijdelijk minder fel, het opladen gaat trager en de camera en de flitser zijn niet te gebruiken.
De volle zon kan de temperatuur in een gesloten ruimte sterk laten oplopen. Er ontstaat een soort van broeikaseffect en dit is de oorzaak van een oververhitte smartphone. Naast je telefoon in de zon of een warme ruimte te laten liggen, kan de telefoon ook uit zichzelf oververhit raken.
Schakel dan vliegtuigmodus in. Door vliegtuigmodus in te schakelen maakt uw telefoon geen verbinding meer met netwerken, zoals het mobiel internet, wifi en bluetooth. Zo koelt uw telefoon sneller af.
Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
De iPhone wordt warm omdat de batterij en andere hardware in de telefoon warmte genereren wanneer uw telefoon werkt, zelfs als deze alleen maar wordt opgeladen.
Het is normaal dat de telefoon soms warm wordt tijdens het opladen of wanneer je de telefoon intensief gebruikt (meerdere apps in gebruik, lange video's, gamen, enzovoort). Neem contact op met de ondersteuning als het probleem aanhoudt, vooral als dit gebeurt buiten het hierboven genoemde gebruik.
Draait op iOS 15, laatste software-update in 2021
Dit betekent dat je de iPhone 7 volledig en veilig kan gebruiken tot september 2022. Dit zou de laatste software-update moeten zijn, want Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 6 jaar.
Apple zegt dat de gemiddelde levensduur van een iPhone maximaal drie jaar is, maar veel mensen zien de prestaties na ongeveer twee jaar afnemen, maar sommige mensen houden hun iPhones tot vijf jaar voordat ze besluiten een upgrade uit te voeren en een nieuw apparaat te kopen. , misschien vanwege het geld dat ze ...
Druk op 'iOS Device'. Ga naar 'Battery Info…'. In een pop-up scherm zie bij 'Age' in dagen de leeftijd van je iPhone. Druk op het aantal dagen om de leeftijd van je iPhone in maanden en jaren te zien.
Een iPhone die aanstaat werkt het beste bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. Een iPhone die uitgeschakeld is kan tegen een breder temperatuurbereik. Een iPhone die uitstaat kan tegen de temperaturen tussen de -20 en 45 graden Celsius.
Met behulp van de lichtsensor zal iOS de helderheid van het scherm aanpassen. Zo zal het scherm extra helder worden wanneer er veel licht aanwezig is, bijvoorbeeld in de volle zon. In een donkere omgeving zal je iDevice het scherm automatisch dimmen, dit om je ogen te ontlasten.
iPhone 14 en iPhone 14 Plus, die verkrijgbaar zijn met een 6,1-inch display en in een nieuw, groter 6,7-inch formaat, bevatten indrukwekkende camera-updates en baanbrekende nieuwe veiligheidsvoorzieningen.
De laders kunnen brandgevaar opleveren als de connectoren (stekkers) overladen worden of wanneer er kortsluiting ontstaat. De komt vaker voor bij USB-laders die verkeerd zijn geproduceerd. De connectoren van deze laders worden te heet waardoor ze smelten of zelfs exploderen en in brand vliegen.
Over het algemeen zijn telefoon opladers veilig en is het risico op vlammen zo klein dat het geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn. Echter, elk elektronisch apparaat in je huis kan vlamvatten, ook telefoonopladers. Het is daarom van belang dat je goed om gaat met je oplader.
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
Hoeveel het exact kost hangt af van de energietarieven en het toestel. Maar een iPhone 12 en 13 verbruiken per oplaadbeurt bijvoorbeeld maximaal een half uur lang 30 watt. Met de hoge energietarieven van dit moment komt dat neer op 3 tot 4 euro per jaar.