Het warm worden van de iPhone vormt verder geen gevaar, het is een normaal proces en zal geen schade veroorzaken aan het toestel.
De iPhone wordt warm omdat de batterij en andere hardware in de telefoon warmte genereren wanneer uw telefoon werkt, zelfs als deze alleen maar wordt opgeladen.
Als je telefoon te heet wordt, kan de lithium-ion-accu beschadigd raken. Daardoor veroudert de batterij sneller, waardoor hij sneller leegloopt. In heel extreme gevallen kan een oververhitte accu ook in brand vliegen.
Warme telefoon, lege accu
Je kan de gratis app AIDA 64 gebruiken om de temperatuur van je smartphone te meten. Als je telefoon actief is dan is een temperatuur tussen 37 en 45 graden bij normaal gebruik acceptabel.
Steeds meer Android-telefoons kunnen snelladen. Dat is aan de ene kant heel fijn, want hierdoor zit de accu lekker rap vol. Aan de andere kant heeft snelladen een hoger vermogen nodig en komt er dus meer warmte vrij.
Een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. In een auto loopt de temperatuur nu vaak zelfs op tot boven de 45 graden, dus neem je iPhone altijd mee en laat hem zeker niet in de auto liggen.
Tik in Instellingen op 'Algemeen' > 'Info' > 'Naam'. , typ een nieuwe naam en tik vervolgens op 'Gereed'.
Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Met behulp van de lichtsensor zal iOS de helderheid van het scherm aanpassen. Zo zal het scherm extra helder worden wanneer er veel licht aanwezig is, bijvoorbeeld in de volle zon. In een donkere omgeving zal je iDevice het scherm automatisch dimmen, dit om je ogen te ontlasten.
Een iPhone die aanstaat werkt het beste bij een temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celsius. Een iPhone die uitgeschakeld is kan tegen een breder temperatuurbereik. Een iPhone die uitstaat kan tegen de temperaturen tussen de -20 en 45 graden Celsius.
Het display heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Als rechthoek meet het scherm 15,40 cm (iPhone 14) of 16,96 cm (iPhone 14 Plus) diagonaal. Het daadwerkelijke display is kleiner.
Thermometer is een gratis app voor Android-apparaten die de omgevingstemperatuur in een willekeurige ruimte meet. Thermometer kan binnen of buiten de temperatuur meten waar u ook bent op een schaal van Celsius of Fahrenheit en deze op verschillende manieren weergeven.
Leg je smartphone niet in de koelkast.
De plotse warmteverandering kan de interne componenten beschadigen. Wat je wel kan doen, is je smartphone even uitschakelen en in een goed geventileerde ruimte plaatsen voor een paar uur. Geen koelkasten dus!
Een iPhone X, 11, 12 of 13 herstarten
Houd een van de volumeknoppen en de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop en wacht 30 seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld.
Kan ik de achterkant van mijn iPhone laten maken? Ja, zeker! Doordat wij een speciale lasermachine hebben kunnen wij de achterkant van jouw iPhone losmaken van de gehele behuizing. Hierdoor kunnen wij jouw iPhone achterscherm repareren!
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
De batterij opladen
Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar). Zie Lichtnetadapters voor de iPhone.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
Over het algemeen zijn telefoon opladers veilig en is het risico op vlammen zo klein dat het geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn. Echter, elk elektronisch apparaat in je huis kan vlamvatten, ook telefoonopladers. Het is daarom van belang dat je goed om gaat met je oplader.
De laders kunnen brandgevaar opleveren als de connectoren (stekkers) overladen worden of wanneer er kortsluiting ontstaat. De komt vaker voor bij USB-laders die verkeerd zijn geproduceerd. De connectoren van deze laders worden te heet waardoor ze smelten of zelfs exploderen en in brand vliegen.