Vaak kan een man proberen je jaloers te maken omdat hij zich onzeker voelt over je gevoelens voor hem. Zijn onzekerheid maakt het gedrag niet acceptabel, maar maakt het wel heel normaal. Zijn pogingen om je jaloers te maken kunnen zijn manier zijn om je aandacht te trekken.
Narcisten zijn erg jaloerse mensen. Zij willen graag in het middelpunt van de belangstelling staan en kunnen het niet goed aan als een ander de spotlight steelt. Vaak wordt er dan heel negatief over diegene gesproken, in plaats van onder het diegene te gunnen.
Werk aan je lichaamstaal. Als je een meisje jaloers wilt maken, zul je haar eerst moeten laten zien dat je überhaupt interesse in haar hebt. Zo raakt ze hopelijk geïntrigeerd en krijgt ze het idee dat je haar leuk vindt. Lichaamstaal is de makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen.
Als hij het jaloerse type is zal hij nooit veranderen. Je zal nooit tijd en ruimte voor jezelf hebben. Je zal altijd ondervraagd worden als je thuiskomt en hij zal je nooit vertrouwen. Het is zo ontzettend moeilijk om de waarschuwingen dat hij een jaloers type is te herkennen omdat hij het altijd verborgen houdt.
De meeste mannen vinden het leuk om de baas te zijn in bed. Dat betekent dat het hen psychologisch opwindt om naar bed te gaan met een vrouw die zich onderdanig opstelt. De ene man vindt dit fijner dan de andere. En wat de ene man onderdanig vindt, vind de andere man juist dominant.
'Mannen zijn vaak een beetje bang om vrouwen te corrigeren, maar er zijn veel meer plekken dan down under waar mannen aangeraakt willen worden. De borstkas en het gezicht zijn zijn ook gevoelige plekken, en de ballen, natuurlijk. '
Jaloezie kan om verschillende redenen optreden. Je kunt jaloers zijn omdat je het beter wilt doen dan een ander, iemand iets misgunt of omdat je bang bent dierbaren te verliezen. Meestal wil je zelf ook bezitten wat een ander bezit. Hierbij kan het gaan om materie, eigenschappen of relaties.
Jaloezie of ijverzucht (ook: jaloersheid of nijd) is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Dit kan zowel om materie, eigenschappen als om relaties gaan.
Als je jaloers bent, wil je iets hebben wat een ander heeft. Het kan daarbij gaan om materiele zaken of eigenschappen. Maar ook om relaties die iemand heeft met anderen. Een andere vorm van jaloezie is een ander iets niet gunnen.
Want als je hem jaloers wil maken, moet je er eerst voor zorgen dat hij je heel graag wil. Hij moet zo naar je verlangen dat het hem pijn doet als jij naar een ander kijkt. Dat verlangen zal niet op gang komen als je hem afkraakt, maar wel als je hem het gevoel geeft dat hij de sterkste man op aarde is.
Denk erover na over je vriend(in) hunkert naar aandacht.
Jaloerse mensen trekken van nature vaak de aandacht. Let erop hoe je vriend(in) zich gedraagt waar anderen bijzijn. Een jaloerse vriend(in) zal altijd proberen om in het middelpunt van de aandacht te staan.
Controlerende en bezitterige mannen worden gekenmerkt door obsessieve persoonlijkheden. Ze willen alles weten en lijken altijd in de verdediging te schieten. Ze worden gemakkelijk boos, hoewel ze hun agressie soms in toom proberen te houden.
Ook in bed. De meeste narcisten leven in de volle overtuiging dat ze onweerstaanbaar zijn in bed en dat hun bedpartner maar al te graag bereid is om aan hun fantasien te voldoen. Dit is overigens een reden waarom narcisten zo slecht om kunnen gaan met kritiek, krenking en met afwijzing.
Hij spiegelt al jouw goede kwaliteiten. Zonder dat je het door hebt, word je eigenlijk verliefd op kwaliteiten van jezelf weerpsiegelt in iemand anders. Bovendien geeft de narcist jou in deze fase álles waar jij naar verlangt, alles waar jij gevoelig voor bent, alles waar jij van gaat 'zweven'.
Mensen met narcisme zijn vaak veel energie kwijt aan hun gevoel van minderwaardigheid en hebben weinig oog voor anderen en hun eigen gevoelens. Toch voelen ze zich ook speciaal en uniek, waarbij ze vanuit hun minderwaardigheid kunnen denken dat ze bepaalde dingen niet hoeven doen, gewoon omdat ze er recht op hebben.
Symptomen jaloezie
- Je bent bang dat je partner iemand anders leuker of aantrekkelijker vindt dan jou. - Je vindt het erg als je partner iets doet zonder jou. - Je kan er niet tegen als je partner plots veel over iemand anders begint te praten. - Je bent bang dat je partner met iemand anders vrijt.
Gezonde jaloezie houdt in dat je erkent en herkent dat je deze gevoelens hebt, en ze ook uitspreekt naar je partner. Niet op een beschuldigende manier, maar open en eerlijk. Zo kan het zelfs een compliment voor je partner zijn, wanneer je een steek voelde toen hij of zij onschuldig met iemand anders stond te praten.
Oorzaken onzekerheid in relatie
Zo kan je bijvoorbeeld onzeker zijn binnen je relatie omdat je een negatief zelfbeeld hebt: hoe kan mijn partner mij leuk vinden terwijl ik helemaal niet leuk ben? Maar ook ervaringen uit het verleden die emotionele littekens hebben achtergelaten kunnen zorgen voor een onzeker gevoel.
De woorden overlappen in de betekenis 'benijden', maar afgunst geeft ook aan dat je een ander iets niet gunt. Als de afgunst tot woede leidt, kan het zelfs gebeuren dat men iets kapotmaakt, alleen maar om te zorgen dat de ander het niet heeft. Bij jaloezie wil men juist zelf iets hebben.
Zelfvertrouwen krijg je door negatieve overtuigingen in te wisselen voor positieve opvattingen. Je dient de baas te worden over je gedachten. Je dient ook te accepteren dat daar ook negatieve gedachten en negatieve gevoelens bij zullen zitten.
De onderbuik
Het geslachtsorgaan is het meest erogene lichaamsdeel van de man. Het spreekt dus voor zich dat hoe dichter je daar in de buurt komt, hoe gevoeliger hij wordt.
Iemand die geen drive heeft zorgt al snel voor veel negativiteit. En laat dat nou precies zijn waar mannen niet van houden. Je eigen ding doen en zelfstandig zijn wordt gezien als aantrekkelijke eigenschappen, maar let wel op dat je niet hard to get speelt.