In het (inter)nationale hockey wordt op deze ondergrond gespeeld, er gelden dan ook strenge eisen voor van de FIH. Voordelen van een waterveld zijn de snelheid en het consistente rollen van de bal. Brandwonden door vallen op de ondergrond komen niet voor.
Een semi-waterveld is een mat die onder andere wordt gebruikt voor hockey. Het is gemaakt van korte polyethyleenvezels en de mat is half gevuld met een dunne zandlaag.
Een seriële poort is een communicatieverbinding die in de computerwereld wordt gebruikt. Het grote verschil met de parallelle poort is dat de bits van de gegevens een voor een achter elkaar worden verstuurd. Voordeel hiervan is dat er minder draadjes nodig zijn om de gegevens te transporteren.
Een hardwarepoort is de in- en/of uitgang van een computer, waar een randapparaat op kan worden aangesloten. Bijvoorbeeld: Parallelle poort (LPT) - meestal gebruikt om een printer aan te sluiten. Seriële poort (COM) - muis, extern modem.
RS-232 is een standaard voor de communicatie tussen computers en randapparatuur of tussen computers onderling, meer bepaald voor seriële binaire data-communicatie.
De PTT, het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (tot 1928 Staatsbedrijf der Posterijen en Telegrafie geheten), was het Nederlandse staatsbedrijf dat verantwoordelijk was voor de post, de telegrafie, de telefonie en verder de radiotelefonie, Scheveningen Radio, de Draadomroep, de Radiocontroledienst, ...
Deze kooktechniek kan worden gebruikt om een saus te maken, bijvoorbeeld door het verdampen van het vocht uit room, of het inkoken van een bouillon die daardoor gaat geleren (ook wel fond genoemd). Reduceren gebeurt met een pan zonder deksel, waardoor het vocht snel uit het mengsel verdwijnt.
Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.
Wedergeboorte - Hindoes geloven dat als iemand sterft de ziel van die persoon voortleeft. De ziel komt dan in een andere gedaante (mens of dier) terug. Als je goed leeft kun je na de dood in een hogere kaste terecht komen en uiteindelijk word je bevrijd van het aardse leven om samen te leven met god.
De monotheïstische religies, zoals jodendom, christendom en islam, erkennen in principe slechts één god. In polytheïstische religies, zoals de Noordse of Germaanse mythologie en het hindoeïsme, zijn er vele (klassen van) goden (in India ook wel deva's genoemd, en in West- en Noordwest-Europa Asen, Alven en Wanen).
Rama, Ram (Sanskriet: rāma, devanagari: राम) of Ramachandra (rāmacandra, रामचन्द्र) is de hoofdpersoon uit het hindoeïstische epos Ramayana. Veel hindoes beschouwen hem als de zevende van de tien belangrijkste avatars (reïncarnaties) van de god Vishnu.
Het epos is als orale literatuur gedurende talloze generaties doorverteld, maar het oudste gevonden manuscript wordt gesitueerd omstreeks het jaar 1000 n. Chr. — in India schreef men toen op palmbladeren. In totaal zijn er een 2000-tal gedeeltelijke of volledige manuscripten gevonden.
Hanoeman (Sanskriet: हनुमान् , Engels: Hanuman) is in het hindoeïsme een godheid die de gedaante heeft van een sprekende aap. Hij speelt een belangrijke rol in de Ramayana, waarin hij de god Rama helpt bij de redding van zijn vrouw Sita uit de handen van Ravana, de demonenkoning van Lanka.
De belangrijkste feestdag voor Shiva is Mahashivaratri. Het feest wordt gevierd in de hindoe maand Ma(a)gha of Phalgun (Feb/Maart) op de dertiende of veertiende dag na de volle maan.
De dag wordt doorgebracht met meditatie op Shiva en het zingen van devotionele liederen (bhajans) ter ere van Shiva. Veel mensen gaan deze dag naar de tempel om aan Shiva te offeren.
In de hindoejaartelling is de dag na de holikadahan de start van de maanmaand Chaitra en tevens Nieuwjaar. Holi, het strooien met gekleurd poeder/water, begint nadat de as van de Holka is afgekoeld en de Pandit van de volksgemeenschap de ochtenddienst heeft uitgevoerd bij de Holka.
De monotheïstische religies, zoals jodendom, christendom en islam, erkennen in principe slechts één god. In polytheïstische religies, zoals de Noordse of Germaanse mythologie en het hindoeïsme, zijn er vele (klassen van) goden (in India ook wel deva's genoemd, en in West- en Noordwest-Europa Asen, Alven en Wanen).
Zeus (spreek uit: zuis), een figuur uit de Griekse mythologie, is de oppergod van alle Griekse goden. Bij de Romeinen was de tegenhanger van Zeus Jupiter.
Hera was zeer jaloers en trachtte op allerlei manieren Zeus van zijn amoureuze escapades te weerhouden, maar vaak tevergeefs: hij had ten minste negen relaties met godinnen en veertien met sterfelijke vrouwen uit de mensen. Hij verwekte bij hen tientallen kinderen.
Danaë (mythologie) - Wikipedia.
Gaia (Oudgrieks: Γαῖα, Γαῖη of Γῆ) of Gaea (gelatiniseerd) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de oermoeder, de Aarde, die ontstond uit de Chaos aan het begin van de dingen. De Chaos bevatte alle basisbestanddelen, de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.
Mythologie en verering
Toen Kronos verslagen was en de macht in de wereld verdeeld werd, kreeg Hades de heerschappij over het ondergrondse dodenrijk. Hades was een hard en genadeloze leider en leefde bijna altijd onderaards in een rijk waar geen straaltje licht was.
De attributen van Hades zijn de tweetand en Kerberos, de monsterlijke driekoppige hond die de toegang naar de Onderwereld bewaakt. Verder heeft Hades ook weleens een zak met geld bij zich, omdat hij ook weleens geëerd werd als god van de rijkdom.
De onderwereld was in de regel alleen toegankelijk voor doden. Slechts enkele helden, zoals Odysseus, Aeneas, Herakles en Orpheus kwamen er levend weer uit. De god van de onderwereld (of dodenrijk) was Hades. De Psychopompos geleidde de zielen naar de overkant.
Poseidon. God van de zeeën en de aardbevingen, aan hem was het paard gewijd. De Romeinse naam van Poseidon is Neptunus.