De bak onder het element wordt gevuld met water, hier worden de vleesvetten in opgevangen. Dit zorgt voor vermindering van rook en geurtjes. Het krachtige verwarmingselement van 2000 watt zorgt ervoor dat de barbecue snel warm is en gereed voor gebruik. U kunt dus snel beginnen met barbecueën.
Bij gebruik van het grillrooster kunnen restjes, vleessappen of vet in de grill druppelen. Elektrische grills hebben echter een opvangbak gevuld met water, waardoor rook- en geuroverlast wordt beperkt. Omdat het vet van het grillrooster kan druipen, wordt grillen daarop als een beetje gezonder beschouwd.
Hoe werkt een elektrische bbq? Je steekt de stekker van de bbq in het stopcontact, verstelt de temperatuurknop en vervolgens gaat het verwarmingselement warmte uitstralen.
Het grote voordeel van een elektrische barbecue is dat hij een snelle en gelijkmatige temperatuur afgeeft. Hierdoor wordt het grillen van eten een stuk gemakkelijker. Ook is deze barbecue uitermate geschikt om op een (klein) balkon of zelfs binnen te gebruiken.
De temperatuur van de barbecue dient rond de 120 graden te zijn.
Tristar BQ-2816 Barbecue
De Tristal bbq is dan ook de beste elektrische bbq volgens de consumentenbond. De uitstekende robuste bbq heeft handige geïntegreerde handvatten en een extra lange snoer voor meer bewegingsruimte.
Vind je het belangrijk om overal te kunnen barbecueën dan is een elektrische barbecue iets voor jou, omdat je hem vrijwel overal kunt aansluiten. Ben je er meer voor om toch de gezellige barbecue sfeer te hebben, maar gezonder te barbecueën en snel aan de slag te kunnen dan kun je beter kiezen voor een gas barbecue.
De Pulse 2000 is een krachtige elektrische barbecue. Met een vermogen van 2200 Watt de krachtigste elektrische barbecue op de markt. Dit ding zou echt heet kunnen worden. Een temperatuur van 325 graden moet zelfs haalbaar zijn.
Voor rundvlees worden grofweg temperaturen aangehouden van 48-50 °C voor rare, 51-53 °C voor medium-rare, 54-57 °C voor medium en 63 °C of hoger voor well-done. Deze temperaturen hebben alleen betrekking op de malse delen van het rund.
Elektrische barbecues verbruiken over het algemeen redelijk veel. Denk hierbij aan ongeveer 2000 watt. Om te weten hoeveel ampère de barbecue gebruikt, deel je het aantal wattages door 230.
Je plaatst de losse houtsnippers in de smokerbox en zet deze vervolgens op de kolen. De box wordt warm waardoor de rookmot gaat smeulen en roken. Afhankelijk van hoelang je het rookhout laat weken, duurt het tussen de 20 en 40 minuten voordat er rook uit de smoker box komt.
Je kunt op 2 manieren grillen met de plankjes: op directe of indirecte hitte. Bij de directe methode gaan je plankjes 1 tot enkele keren mee (afhankelijk van de dikte en houtsoort) en krijg je een intensere rooksmaak. Bij de indirecte methode gaan je plankjes langer mee, maar krijg je een mildere rooksmaak.
U kunt het warmte-element schoonmaken met een spons, weinig warm water en een vetoplossende afwasmiddel. Let wel op dat de stekker uit het stopcontact is. Het warmte-element mag absoluut niet onder stromend water schoongemaakt, of ondergedompeld worden. Gebruik bij het schoonmaken geen oven- of keukenreiniger.
Boretti Addizio Gasbarbecue
We hebben dit jaar weer een uitgebreide test gedaan met de beste gasbarbecues, en de gas bbq van Boretti is als winnaar uit de test gekomen. Onder andere doordat deze bbq alles kan.
Dat komt doordat de laatste lettergreep net zo wordt uitgesproken als de letter q in het Engels. De gebruikelijke afkorting van het woord is om die reden ook bbq of BBQ (en begrijpelijkerwijs niet bbc of BBC); het bijbehorende werkwoord is ook bbq'en of BBQ'en.
Een houtskool- of elektrische barbecue kan je ook gerust in een schuur of garage zetten. Heb je geen afgedekte plek en moet je toestel buiten blijven staan, kies dan zeker voor een kwalitatieve waterbestendige hoes en bewaar eventueel enkel het rooster toch op een droge plek.
Met een draaispit voor Green Egg, braad je vlees al draaiend. Deze draaiende beweging maakt de spit automatisch met de elektrische motor. Door de draaiende beweging gaart je vlees zeer gelijkmatig. Dat is ideaal, want zo brandt je vlees niet aan én blijft het sappig.
Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee. Meer mogelijkheden: koken, bakken, wokken, direct en indirect grillen, een gasbarbecue biedt vele mogelijkheden om uw maaltijd te bereiden.
Wil of mag je op je balkon niet barbecueën op houtskool? Dan is een elektrische BBQ een goede en veilige keuze. Een elektrische barbecue heeft geen open vuur en daardoor heb je weinig last van rook en al helemaal niet van opwaaiend as.
Steek een houtskoolbarbecue minstens 1 uur van tevoren aan. 2. Leg een mooi bergje houtskool of briketten in de barbecue en plaats daartussen aanmaakblokjes en steek deze vervolgens aan.
De hoeveelheid hangt natuurlijk af van welke temperatuur je wilt bereiken. Wil je een steak bereiden dan wil je de hoogst mogelijke temperatuur van rond de 250°C en het liefst hoger dit bereik je door 2 lagen kolen op het kolenrooster te leggen. Ga je voor kip of vis dan voldoet een temperatuur van rond de 180°C.
Wanneer u een rookplank gaat gebruiken, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Laat de plank daarom een nacht van tevoren weken in water. Wanneer u het gerecht een bijzonder tintje wilt geven, zou u een glas wijn toe kunnen voegen.