U wordt gevraagd de pincode van een Google-account te gebruiken in een aantal verschillende situaties, waaronder de volgende: U keurt aankopen op Google Play goed (optioneel).U stuurt iemand geld via Google Pay.
Met een pincode blijft uw beheerde Google-account veilig en kunnen wijzigingen alleen worden aangebracht door geautoriseerde beheerders van uw organisatie. De pincode werkt op elk apparaat.
Voor pintransacties is de chip op uw betaalpas beveiligd met een pincode van 4 cijfers. Wanneer u een nieuwe betaalpas ontvangt, wordt u de pincode apart toegestuurd.
Houd je betaalkaart enkele seconden vlakbij de betaalterminal ter hoogte van het symbool voor contactloos betalen (ertegen hoeft niet). Onder de 50 euro hoef je je pincode niet in te geven. Betalingen boven de 50 euro bevestig je wel met je pincode.
Beste antwoord door Anonymous
Let wel...je heft daarmee een beveiliging op zodat een ander geen misbruik kan maken van je aansluiting bij bijvoorbeeld diefstal.
Bankkaart. Zie PIN (betaalkaart) voor het hoofdartikel over dit onderwerp. PIN was een Nederlandse debetkaart van Currence. De naam komt van de pincode die nodig is om met de bankkaart een transactie te verrichten: geld opnemen uit een geldautomaat of betalen aan een betaalautomaat, zoals in een winkel.
Omdat een pincode uit vier cijfers bestaat, zijn er 10x10x10x10 pincodes mogelijk. Dat zijn er dus 10.000. Pincodes zoals 1111, 1234 en 4444 worden als onveilig beschouwd. Er zijn daarom iets minder dan 6561 (9x9x9x9) pincodes in omloop.
Een pincode is een reeks cijfers of een combinatie van letters en cijfers die u zelf kiest. Het gebruik van een pincode is een snelle, veilige manier om u aan te melden bij uw Windows-apparaat. Uw pincode wordt beveiligd op je apparaat opgeslagen.
Lang niet alle banken staan toe dat je zelf de pincode van je nieuwe of bestaande betaalpas kiest of aanpast. De pincode van je bankpas wijzigen is op dit moment mogelijk bij ABN Amro, SNS, ASN, Regiobank en Bunq.
Tips om fraude te vermijden
Geef om te beginnen nooit je codes door. Die zijn geheim, niemand heeft die nodig. Je geeft de pincode van je bankkaart niet weg en de wachtwoorden van je computer hoeft ook niemand te kennen.
Als je drie keer de verkeerde pincode hebt ingetoetst, kun je de betaalpas ook via je zelfstandig adviseur laten deblokkeren. Het is niet mogelijk om via je zelfstandig adviseur de betaalpas te laten deblokkeren als deze kwijt of gestolen is.
Als je te vaak een verkeerde pincode ingeeft dan wordt de pas voor 24 uur geblokkeerd voor het afrekenen van transacties.
Dit is een fabeltje!
Er is op geen enkele manier in het systeem ingebouwd dat het invoeren van de omgekeerde pincode leidt tot het alarmeren van de politie. Ook zal de transactie niet tot stand komen. Denk trouwens aan pincodes met dezelfde cijfers, bijvoorbeeld 1111 of symmetrische pincodes zoals 2552.
3x verkeerde pincode op een geldautomaat (ATM) ingetoetst of bij het contactloos betalen: wacht 24 uur. Je pas zal dan automatisch weer werken. 3x verkeerde pincode op een betaalautomaat (POS) ingetoetst: doe een geldopname of saldo check op een geldautomaat. Dan werkt je pas weer.
Shouldering bij pinnen
Maar met alleen uw pincode kan de crimineel niks. Ze kijken daarom ook waar u uw pinpas vervolgens opbergt en of deze makkelijk te stelen is bij het weglopen. Zo niet, dan proberen ze later met een babbeltruc uw pinpas te bemachtigen. Deze fraudeurs gaan zeer geraffineerd te werk.
Fraude met contactloos betalen
Ze toetsen op een mobiele pinautomaat een bedrag in onder de €25,- en proberen het apparaat bij je pinpas in de buurt te houden. Waarschijnlijk lukt de contactloze betaling zonder dat je het merkt. Je ontdekt pas dat je bent geskimd, als je je rekeningoverzicht bekijkt.
Als je 10 keer een verkeerde pukcode invoert, blokkeert je simkaart definitief. Je kan de simkaart dan niet meer gebruiken. Vraag een nieuwe aan.
Android (Samsung, Huawei, OnePlus etc.)
Ga naar de 'Instellingen'. Tik op het vergrootglas of de zoekbalk en zoek op "sim". Tik op 'Verg SIM-kaart instellen'. De standaard code is 0000, hierna kies je een nieuwe code en voer je die nog een keer in ter controle.
De enige mogelijkheid om je toestel weer te gebruiken is een harde reset, hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd en kun je je telefoon weer normaal gebruiken. Let op: bij een harde reset worden alle gegevens en bestanden op de telefoon gewist.
Elke simkaart heeft een pin- en pukcode. Met de pincode heb je sneller te maken dan met de pukcode. Dit komt omdat je de pincode bij het opstarten invoert om de simkaart te ontgrendelen. De pukcode is pas relevant als je drie keer de pincode verkeerd invoert.
De meest voorkomende reden is het vergeten van de viercijferige pincode. Heb je deze pincode drie keer verkeerd ingevuld? Dan wordt je simkaart automatisch geblokkeerd. Je telefoon zal vervolgens vragen om de achtcijferige pukcode.
Het nummer valt te herkennen aan de eerste vier cijfers, namelijk '8931'. Een simkaartnummer is dus niet hetzelfde als een pukcode of een pincode.