Breng het product aan op de haarlijn, kaaklijn, langs de zijkanten van de neus en onder de jukbeenderen. Blend deze vervolgens met de huid door het gebruik van de vingertoppen, een concealer kwast of een make-up spons.
We verklapten het al: altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation.
Je hoort soms dat het mogelijk is om alleen wat concealer te gebruiken om plekjes te verbergen. Toch raden we je aan om bij het gebruik hiervan ook altijd een foundation aan te brengen. Ook als de concealer perfect is afgestemd op de huidtint, zal dit plaatselijk aanbrengen mogelijk een vlekkerig resultaat geven.
Foundation breng je over het gehele gezicht aan, maar concealer gebruik je alleen op de plekjes die je wil verbergen. Vaak is dat onder de ogen, rond de neus en op pukkeltjes. Dit product is een tikkeltje romiger en dikker dan foundation. Hierdoor creëer je een optimale dekking en egale huid voor een stralend gezicht!
Je concealer breng je dus aan nadat je je foundation hebt opgesmeerd. Dit heeft een simpele reden: je foundation camoufleert al deels je wallen waardoor je minder concealer hoeft aan te brengen onder je ogen. Hierdoor gaat het product dus een stuk langer mee.
Wil je graag wat vlekjes concealen, gebruik dan eerst je concealer, en voeg nadien een laagje BB crème toe. Je kan een BB crème perfect gebruiken als een hydraterende en licht egaliserende basis make-up.
Mythes over het gebruik van concealer
Breng een concealer alleen aan op kleine stukjes huid die anders van kleur zijn (onder de ogen, rond de neus en op puistjes). Foundation overslaan en alleen waar nodig concealer gebruiken werkt alleen als je een vrijwel perfecte teint hebt.
Een concealer met een satijnen finish is bijvoorbeeld met name geschikt voor de droge huid of rijpe huid, omdat de concealer niet in fijne lijntjes of rimpels gaat zitten. En de matte finish is geschikt voor de wat vettere huid.
Breng dan een primer aan, deze maakt je poriën kleiner, geeft een glow en zorgt dat de foundation beter dekt en langer blijf zitten. Met een concealer kun je oneffenheden en donkere plekjes, zoals kringen onder de ogen en roodheid rondom de neus, wegwerken. Gebruik een iets lichtere teint dan je foundation.
Gebruik voor puistjes of roodheid een groene concealer, voor donkere kringen onder de ogen of littekens een gele of oranje, voor het neutraliseren van donkerpaars of grijs in donkere huidskleuren een oranje en voor een vale of gelige teint een lavendelkleurige.
Gebruik een goed hydraterende oogcrème (bijvoorbeeld eentje met hyaluronzuur, die eventuele droogtelijntjes tijdelijk opvult) of een oogserum. Een oogserum is vaak iets dunner dan een oog crème. Laat deze goed intrekken, dep eventueel het te veel aan oog crème dat nog op je huid blijft liggen met een tissue weg.
Een wallen wegwerken make up bij uitstek is ook een dekkende concealer. Gebruik bij voorkeur een concealer met een rozige tint.Deze tint neutraliseert de blauwtinten van de kringen en wallen onder de ogen. Let op; je brengt eerst foundation aan en gaat pas daarna met concealer aan de slag.
Wallen zijn ophopingen van vet of vocht onder het oog. Gebruik een lichte kleur liquide of vloeibare concealer in een stiftvorm zoals de Flashlight van i am klean en highlight de binnenste ooghoeken en het walletje. De lichte kleur ligt de zone op en zo kan je wallen camoufleren.
Voor een rijpere huid is het essentieel zo min mogelijk foundation, concealer en poeder te gebruiken. Dit geeft dan juist extra nadruk legt op de fijne lijntjes. De beste keuze is om een hydraterende, vloeibare foundation te gebruiken voor een oudere huid. Deze is vaak al droger door de afname van oestrogeen.
Draag de primer ook een zonder make-up: Te vaak denkt men dat primers altijd met foundation moeten samen gaan. Dat is niet zo. Er zijn heel wat soorten die je huidskleur opwarmen, onvolkomenheden wegwerken of gewoon een mooie, gezonde, stralende huid geven.
Nu vraag je je misschien af; is een concealer dan slecht voor je huid? Ja, als het gaat om producten met chemische toevoegingen die je poriën verstoppen. Dit is namelijk wat de meeste concealers doen. En nee, een concealer hoéft niet slecht te zijn voor je huid.
Start met een camouflage/ concealer om de meest opvallende rimpels te camoufleren. Kies altijd voor een tint, die net een tintje lichter is dan de natuurlijke tint van de huid. Hiermee kun je ideaal de schaduwplekjes op het gezicht verbloemen.
Foundation met de woorden: 'Lichtgewicht, Luminous, Sheer, Satin, Glow, Hydraterend en Second Skin' op de verpakking zijn doorgaans geschikt voor de rijpere of oudere huid. Dit soort foundations hydrateren, geven een satijnzachte glans met een natuurlijke finish én ze verzorgen de huid.
Uitpakken met een felle kleur of glanzende oogschaduw is verleden tijd als de huid rondom je ogen ouder begint te worden. Ook hier legt een opvallende metallic oogschaduw weer extra aandacht op alle rimpeltjes. Een mooie warme kleur zoals bruin is daarom de beste optie.
Duw het product als het ware op de huid met de stick, een penseeltje of je vinger.Plaats stipjes op de plekken waar de concealer gewenst is en dep de make-up op de huid. Dus niet de make-up streperig op de huid smeren. Let op: concealer breng je alleen aan op de oneffenheden en verkleuringen.
Gebruik wel eerst altijd een dagcrème, je make-up komt het mooist uit op een goed gehydrateerde huid. Ben je bang voor een 'te opgemaakt' gezicht, dan kun je je foundation ook mengen met je dagcrème.
Het verschil tussen beide producten is niet zo heel groot. Eigenlijk doet een CC Cream alles wat een BB Cream doet: camoufleren, hydrateren en beschermen. Alleen heeft de CC Cream nog een extra functie: het corrigeren van je huidskleur. En de CC cream dekt iets beter.