Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst. Ontdooi deze producten altijd in de koelkast bij maximaal 4°C en leg ze nooit opnieuw in de vriezer als ze langer dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Pan: Verwarm een beetje plantaardige olie in een pan. Bak de diepvries Vissticks op matig vuur gedurende 8 minuten. Regelmatig omdraaien. Airfryer: Leg de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer en bak gedurende 12 minuten op 180°C.
direct dicht als het vet goed heet is en hierdoor kan er geen vet door de panade doordringen. Dit maakt ze nl. slap.
Koekenpan: Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur. Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten. Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.
Vissticks ontdooien en bereiden
Vissticks kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt de vissticks ook direct vanuit de vriezer opwarmen of bakken.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Ter vergelijking: in 30 gram kibbeling zitten ongeveer 63 kilocalorieën en in een kroket van 70 gram zitten er ongeveer 131. Ondanks dat het aantal calorieën per 30 gram overeenkomt, is een visstick toch de gezondste keuze als je onweerstaanbare zin hebt in een snack.
Lege borden verzekerd! Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis. Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Van de 'echte' vissticks zijn de Euro Shopper en de Jumbo het minst lekker volgens de kinderen. Iglo en VisMarine zijn het lekkerst: knapperig, een mooie kleur en een lekkere smaak. De deskundigen gaan vrij gelijk op met de kinderen. Zelf vinden ze de zelfgemaakte vissticks het lekkerste.
Meestal 3 a 4. spinazie nooit combineren met vissticks hoor, dat is kankerverwekkend..
100% visfilet in een krokant goudgeel jasje: de perfecte basis voor een lekkere maaltijd. De vissticks van Iglo zijn gemaakt van 100% duurzame visfilet. Dit alles omhult in het bekende goudgele jasje, beter kan niet.
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
Ingrediënten: Alaska koolVIS 65%, paneermeel 16% (TARWEbloem, water, specerijen, gist, zout) koolzaadolie, TARWEbloem, aardappelzetmeel, water, zout.
Een portie vissticks, bereid komt overeen met 150 gram.
Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.
Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
In de vriezer (-18 graden Celsius) kunnen vissticks drie maanden lang bewaard blijven na het bereiden. Ook hier geldt dat je de visstick het beste zo snel mogelijk na het bereiden in de vriezer kunt leggen, maar zorg wel dat de visstick goed afkoelt voordat je deze in de vriezer stopt.
Vissticks in koelkast bewaren
De gebakken vissticks kun je dan nog ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken vissticks moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast plaatst en dienen goed doorbakken zijn geweest. De onbereide, ontdooide vissticks in koelkast bewaren kan maximaal 1 dag.
Er zit 2,4 gram vet in 1 stuk (30 gram) vissticks, waarvan 0,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
In principe zijn alle soorten vis goed. Het maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, uit de diepvries of in blik. Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis.
Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).
Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij.
Heb je een eitje gekookt en is-ie afgekoeld? Warm het dan niet op in de magnetron. Als je een hapt neemt in het opgewarmde ei kan het namelijk exploderen. Hierbij verbrand je niet alleen je mond, je kan ook gehoorschade oplopen.
De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer. Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.