Hoe komen bleekvlekken in je ondergoed? Brenda: “Het zijn eigenlijk afscheidingsvlekken. Omdat de afscheiding zuur is krijg je er vlekken van in je ondergoed. Deze afscheiding is nodig om een natuurlijke beschermingslaag te maken.
Ondergoed kunt u ook laten weken in een emmer met Vanish waspoeder en warm water. Daarna goed uitspoelen, en de urinevlekken zullen verdwenen zijn. Een tweede manier om urinevlekken te verwijderen uit ondergoed en andere kleren is door de bevlekte stof te laten weken in een emmer met warm water en groene Biotex.
Zo'n zelfde verkleuring ontstaat wanneer je bleekmiddel op een zwart kledingstuk morst. Het heeft allemaal te maken met de zure afscheiding die je vagina aanmaakt. De pH-balans van de vagina is van nature zuur om te voorkomen dat er infecties zullen ontstaan.
Zakje in de onderbroek
Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te 'ademen'. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.
Het extra lapje stof in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan 'ademen'. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.
Waar duiden remsporen op? Remsporen in het toilet duiden op plakpoep, wat weer het gevolg is van een verminderde opname van voedingsstoffen. Je hebt als het ware dure ontlasting, omdat je nu veel voedingsstoffen uitpoept.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Shampoo. Maak je kledingstuk eerst nat met koud water. Smeer de vlek daarna in met shampoo en wrijf met een borsteltje. Na 1 of 2 minuten poetsen zie je de vlek verdwijnen.
Gebruik bij voorkeur koud water voor bloedvlekken, want hierdoor breekt het bloed af en lost het op. In combinatie met lauw of warm water begint het bloed te stollen en krijg je de vlek er niet meer zo gemakkelijk uit. De vlek weg deppen met een servet kan ook effectief zijn.
Als het doorlekken goed zichtbaar is, kan je je eigenlijk alleen maar omkleden en je kleding zo snel mogelijk uitwassen met koud water. Als je zelf geen andere kleding bij je hebt, kan je het beste een bloes, een trui of je jas om je middel binden en naar huis gaan om je te wassen en te verschonen.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is. Elastiek begint te lubberen, de vorm is niet meer wat het geweest is en misschien is er wel hier en daar een klein gaatje ontstaan.
Hoe vaak moet je nou je ondergoed verschonen, wat is het best en wat doen de meeste mensen. De meerderheid van de mannen en vrouwen verschonen dit 1 of 2x per dag.
Deze stoffen verdragen warmte slecht. Hoewel 40 graden voldoende is om je ondergoed schoon te krijgen doodt deze temperatuur de bacteriën in je ondergoed niet. Het is dus aan te raden om je ondergoed eens in de zoveel tijd op 60 graden te wassen.
Als je veel toiletpapier moet gebruiken kan dit wijzen op een slechte werking van de stoelgang. Het kan ook betekenen dat je dingen consumeert waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt, of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.
Richtlijn. De richtlijn is om elk toilet in huis minstens één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij geldt dat hoe meer mensen er dagelijks gebruik van maken, hoe vaker je dit moet doen. Dus als je een groot gezin hebt, is het beter om dit om de dag te doen.
Verzakking van de dunne darm (enterocele)
Bij een enterocele is de dunne darm tot laag in het bekken gezakt. De endeldarm wordt daardoor samengedrukt waardoor de ontlasting er niet goed uit kan. Typisch voor deze klacht is dat u vaak 's nachts het gevoel hebt dat u moet poepen.
Als je elke dag iets schoons aan trekt en minstens één keer per week je kleding wast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel paar sokken, beha's of ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.
Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden. Let wel, als je wat sneller transpireert is het aan te raden je bh eerder te wassen.
Schimmel- en urineweginfecties
„Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op. Op zich zijn het gezonde bacteriën, maar omdat ze in een warme en vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Een onderbroek kan ervoor zorgen dat microben en overtollig vocht zich hier verzamelen. Hierdoor wordt er een perfecte omgeving voor candida gecreëerd. Dit is een schimmel die infecties kan veroorzaken. Dit kan gebeuren tijdens je slaap, maar ook als je bijvoorbeeld aan het sporten bent.
Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Meestal heb je maar één maandverband nodig om de nacht door te komen zonder lekkages. Maar soms is je menstruatie zo zwaar dat dat niet genoeg is. Als jouw menstruatie deze maand bijzonder zwaar is, dan kun je ook proberen twee maandverbanden te dragen zodat je echt je hele onderbroek hebt bedekt met verband.
Hou je slaapkamer koel. Tijdens je menstruatie stijgt je lichaamstemperatuur. Op koudere dagen is dit ideaal, maar wanneer je erdoor gaat zweten en je je er ongemakkelijk door voelt kan het een nachtmerrie worden.