Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Loslating van gellak kan het gevolg zijn een ongelijke, dunne of gebarsten nagelplaat. Echter is een gewone base coat niet genoeg wanneer je nagelplaat in slechte staat is. Als je nagels ook nog eens natuurlijke oneffenheden hebben, dan kan het zijn dat er steeds lucht onder de gellak komt.
Stofresten of stukjes nagelriem kunnen anders kleine onregelmatigheden op de gelnagels veroorzaken. Als u tips gebruikt voor het modelleren, kan het zijn dat ze niet goed houden of er ongelijk uitzien als u te veel of te weinig lijm aanbrengt.
De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.
Basecoat aanbrengen
Clean de nagel met cleanser of wat alcohol en breng voorzichtig een laagje basecoat aan. Zorg ervoor dat je nagelriem en nagelwallen hierbij vrij van product blijven, zodat je voorkomt dat er over een paar dagen een randje los gaat laten en 'seal' de voorrand / vrije rand van de nagel goed mee.
Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Kunstnagels, zoals gelnagels, willen bij mensen nog weleens de associatie opwekken met nagels die snel afbreken. 'Ze zijn immers nep'. Maar ook dat is een misvatting.
De behandeling bestaat meestal uit de nagels kort houden, droog houden, vocht vermijden en de nagels beschermen met katoenen handschoenen. Het doel van de behandeling is het voorkomen van infecties onder de nagels en de vorming van nieuwe, gezonde nagels bevorderen.
Over het algemeen mogen gelnagels niet in de keuken worden gedragen. Maar als ober, als je uitsluitend in het bedieningsgebied werkt, kunnen gelnagels soms gedragen worden. Het nageldesign, de vorm en de lengte moeten echter passen bij de inrichting.
Bij het opvullen wordt een dun laagje van je Gelnagel afgevijld om weer een geheel te krijgen. Hierdoor krijg je weer een betere hechting op de onderlaag. Helemaal afvijlen van de kunstnagel is dus niet nodig. In veel gevallen worden kunstnagels opgevuld om de 3 à 4 weken.
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan. U dient deze plaklaag te verwijderen met CCO Cleaner of alcohol.
Wil je je natuurlijke nagels laten verlengen (bijvoorbeeld bij nagelbijters), dan kan dit uitsluitend met gelnagels. Gellak blijft gemiddeld 2 weken perfect op je handen en op je teennagels zelfs 6 tot 8 weken.Gelnagels houden gemiddeld 3-4 weken.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Laat de nagels minimaal 10 minuten in het badje, De gellak word nu langzaam zacht en lost op. en haal de volgende vinger eruit om deze nagel te behandelen met het bokkenpootje. en kun je weer opnieuw beginnen met afweken.
De tijd van het verharden van gel nagellak hangt of van welke stap je aan het doen bent. De basecoat moet bijvoorbeeld 1 tot 3 minuten onder een UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden.De Kleurlaag moet 2-4 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels.
Het verwijderen van de gellak zorgt voor de beschadiging. Gellak wordt namelijk vaak verwijderd met sterke aceton of door het in water te weken, hierdoor drogen je nagels heel erg uit. Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit.
De mineralen selenium en zink dragen bij aan gezonde, sterke nagels.Ook vitamines B kan een positieve stimulans geven aan haar, huid en nagels. Zorg dus dat je hier voldoende van binnenkrijgt via je dagelijkse voeding om je nagels sterk te houden.
Een gebroken nagel kan goed worden behandeld door uw pedicure of medisch pedicure.Indien mogelijk kan de pedicure of medisch pedicure uw nagel repareren. Bij een nagelreparatie wordt een nagelprothese gezet. Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen.
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Gebruik een handcrème
Hydratatie is key voor een snel herstel van kwetsbare, droge nagels na het dragen van gellak of acrylnagels. Gebruik bijvoorbeeld dagelijks een handcrème, zoals deze frisse variant van Sence. Deze is speciaal voor droge handen en is ook nog eens in een handige pocketsize, ideaal voor onderweg!
Om de acryl- of gelnagels mooi glimmend te houden en te beschermen tegen de zon of zonnebank kunt u het beste om de vier dagen een topcoat (blanke nagellak) op de nagels aan brengen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals: ammoniak, terpentijn, chloor, benzine, enz.
Vaak zijn gelnagels iets duurder dan acrylnagels. Omdat gelnagels eraf gevijld moeten worden zijn ze moeilijker te verwijderen. Dit kan pijnlijk zijn en de natuurlijke nagel kan hierdoor beschadigd raken. Daarom moet ze altijd verwijderd worden door een gediplomeerde nagelstyliste.