Je moet wel echt heel erg hard je best doen wil je een zak soep laten schiften. Wel kan het koken van je soep er voor zorgen dat het bijv. bitter gaat smaken. Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
Gezondheid
Soep zoals Unox Soep in zak Hollandse groentesoep is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Unox Soep in zak Hollandse groentesoep kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Op dezelfde manier zal het aan de kook brengen van soep ervoor zorgen dat verse groenten uit de tuin verwelken tot een papperige bende . Taai vlees en zompige groenten? Nee, dank u. Naast het beschadigen van de textuur, kan koken ook de smaak van een soep verminderen.
Soep. Voorverpakte soep uit blik of pak wordt sterk afgeraden. Door verschillende marketingtrucjes wordt er geprobeerd om dit gezonder te laten lijken. Helaas bevatten de voorverpakte soepen veel zout.
In de suikerafdeling is blik de verrassende winnaar: met een gram minder suiker per 100 milliliter dan een brik en twee voor een zak soep, kan dat al flink doortellen. Dat wil zeggen dat je verhoudingsgewijs al snel een lepel suiker extra in je mond steekt door een zak soep te eten.
Je moet wel echt heel erg hard je best doen wil je een zak soep laten schiften. Wel kan het koken van je soep er voor zorgen dat het bijv. bitter gaat smaken. Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
Natrium in bliksoep
Een teveel aan natrium kan ervoor zorgen dat u zich opgeblazen voelt omdat uw lichaam overtollig vocht vasthoudt . Dat is oncomfortabel, maar er kunnen ook ernstigere gevolgen zijn: uw nieren kunnen water vasthouden, wat kan resulteren in een verhoogde bloeddruk, een grotere kans op beroertes en een hoger risico op hartziekten.
Er zit wetenschap achter de dieettip om vullende soep te eten als de soep een dikke, gepureerde puree is. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition ontdekte dat je je een uur langer vol voelt dan wanneer je dezelfde ingrediënten in hun geheel eet terwijl je een glas water drinkt .
Kant-en-klare soep is veel te zout
Veel zout is nadelig voor de bloeddruk, je hart en bloedvaten en mensen met nierproblemen moeten extra oppassen met het gebruik van zout. Er is geen richtlijn voor wat een gezonde hoeveelheid zout is soep, behalve zo min mogelijk.
Houd er rekening mee dat instant soepen een gedehydrateerd product zijn. Het proces waarbij het water wordt verwijderd, kan leiden tot een toename van de ophoping van verontreinigende stoffen, zoals giftige metalen (Al, Cd of Pb), die schadelijk zijn voor de gezondheid van de consument.
Ik ben er nu achter gekomen dat de meeste Knorr-soepen een grote hoeveelheid maida en suiker bevatten, en ze bevatten ook palmolie . In de tv-reclames van Knorr proberen ze je ook te overtuigen om thuis geen soepen te koken! Mijn advies is om de tv-reclames van Knorr te negeren en zelfgemaakte soepen te eten in plaats van Knorr-soepen! Video Player wordt geladen.
Verhit restjes door en door
Na bereiding is het mogelijk om eten dat je over hebt opnieuw te verwarmen. Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën.
Uitleg: Je moet soepen niet koken nadat er melk of room is toegevoegd, omdat hoge temperaturen ervoor kunnen zorgen dat deze zuivelproducten gaan schiften . De hitte kan de eiwitten in melk denatureren, wat leidt tot een onaangename textuur en mogelijk tot het scheiden van de soep.
Gezondheid
Soep zoals Liebig Déli Soup kervel met balletjes is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
"Een populaire lunchsnack is soep, met de gezond klinkende tomaat als beste. Maar wees voorzichtig met het zoutgehalte. Een blikje Heinz Tomato Soup bevat 2,2 g, vijf keer meer zout dan een kleine portie frietjes van McDonald's." Gelukkig zegt Dr. Mosley dat zoutafhankelijkheid iets is waar aan gewerkt kan worden.
Volgens ons testpanel is de tomatensoep uit zak van PLUS-huismerk de beste uit de supermarkt. Hij was het lekkerst gekruid en had niet teveel poespas door de soep verwerkt zitten. Deze tomatensoep krijgt dan ook een 7 als gemiddeld cijfer en koop je voor € 2,59 (zak van 570 ml) bij PLUS.
Bouillon is eigenlijk alleen gezond als u het zelf maakt. Wie bouillonblokjes gebruikt, krijgt vooral veel zout binnen. Eerder dit jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de bestanddelen van deze blokjes en wordt duidelijk dat 16 van de 49 onderzochte exemplaren vooral veel zout bevatten.
Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding. Omdat je zoveel verschillende ingrediënten kan gebruiken om ze te maken, wordt soep nooit eentonig. Je kan er dus zonder probleem alle dagen van smullen.
MAGGI Healthy Soups zijn kant-en-klare gedehydrateerde soepen die gezinnen helpen om elke dag van evenwichtige lichte maaltijden te genieten. Elke portie is laag in vet en cholesterol, wat neerkomt op 50 kilocalorieën of minder .
Tijdens het bereiden van de soep, kook je groenten door en door. Hoe komt het dan toch dat soep wél zo gezond is? „De vitamines die verloren gaan tijdens het koken, blijven achter in het water.Soep is daarom top, de vitamines blijven in het kookvocht waardoor je ze goed binnenkrijgt.”
In een onderzoek werden de effecten van grove en gepureerde soepen, bereid met identieke ingrediënten (591 g; 499 kcal, 2090 kJ), getest bij mannen (N=12). Er werd vastgesteld dat er geen verschillen waren in verzadiging, maar dat de gepureerde soep de insulinerespons en het energieverbruik verhoogde in vergelijking met de grove soep (Laboure, Van Wymelbeke, Fantino ...
Soep, en liefst kippensoep
Soep – en vooral de stoom van hete soep – kan die symptomen verlichten. Bovendien is ook aangetoond dat kippensoep, op basis van bouillon, een ontstekingswerende werking heeft en de ontwikkeling van slijm tegengaat. Doe er nog een pepertje of wat gember in, en het effect is optimaal.
Omdat soepen voornamelijk vloeibaar zijn, zijn ze een geweldige manier om gehydrateerd en vol te blijven. Ze geven je immuunsysteem een boost . Soepen kunnen je helpen verkoudheid en griep af te weren, en ze zijn ook een geweldig tegengif voor tijden dat je ziek bent! De meeste soepen zitten vol met ziektebestrijdende voedingsstoffen.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen.
Soepen uit blik kunnen vol zitten met natrium (zout) . Sommige bevatten meer dan de helft van uw aanbevolen dagelijkse natriumlimiet van 2000 mg, wat kan leiden tot hoge bloeddruk. Om veilig te blijven, stelt u uw doel in op niet meer dan 700 mg natrium per portie.