In Nederland maken we gebruik van lokale ingrediënten. Zo komt het water in onze dranken uit de lokale, natuurlijke mineraalwaterbron De Wildert en is de suiker afkomstig uit Nederlandse suikerbieten. Je begrijpt dat die lokale ingrediënten voor subtiele smaakverschillen kunnen zorgen.
Het is namelijk niet alleen zodat ze dan beter in de hand liggen. We zetten op een rijtje waarom blikjes van merken als Coca‑Cola, Fanta en Sprite rond zijn. De belangrijkste redenen zijn om het productieproces te versnellen, voordeliger en duurzamer te maken.
Over smaak valt te twisten
Dit komt doordat Coca‑Cola rekening houdt met de voorkeur van consumenten in verschillende landen. Dit testen we lokaal voor- en nadat we onze producten op de markt brengen.
In 2016 veranderden we Coca‑Cola zero naar zero sugar, met een vernieuwde smaak die nog dichter bij de originele Coca‑Cola ligt. “Met deze verpakkingsverandering willen we het gevoel van de klassieke, vertrouwde Coca‑Cola nog meer linken aan zijn suikervrije tegenhanger.
Goedkope Coca Cola blikjes zijn niet in de supermarkt te vinden. Waarom de goedkope Coca Cola dan niet overal te vinden is? Omdat de Deense productie te beperkt is om Nederlandse winkels permanent van Deense Coca Cola te bevoorraden. Hierdoor zijn supermarkten dus nog steeds op andere bottelarijen aangewezen.
Frisdranken uit Duitsland zijn goedkoper dan de Nederlandse versie. Zo wordt Nederlandse Coca Cola niet eens in Nederland maar in België gebotteld. Nederlandse Coca Cola en Fanta producten bestaan dus eigenlijk niet. Wilt u niet meer betalen voor hetzelfde frisdrank product?
In een standaard Coca Cola blikje zit 139 calorieën. Het verschilt natuurlijk per persoon maar dit is ongeveer 7% van je totale inname voor een gezonde levensstijl. Als je hier bewust mee bezig bent kun je beter de keuze maken om te gaan voor de Cola zero of de Cola light variant. Deze bevat minder dan één calorie.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakkking heel is.
Dat komt, omdat de nieuwe verpakkingen en het nieuwe recept al klaar stonden vóór de coronacrisis Europa trof. Onze plannen wijzigen zou ook hier betekenen dat we verpakkingen moeten vernietigen en dat doen we in de huidige context liever niet.
Als het aan Coca-Cola ligt, zijn er binnenkort nog slechts twee landen op de wereld waar zijn producten niet officieel te koop zijn: Cuba en Noord-Korea.
Hoe noem je Fanta en cola door elkaar? In 2003 bracht Coca-Cola een colavariant met lemonsmaak op de markt die wel een succes werd. Inmiddels bestaat er van Mezzo Mix ook een 'Zero'-variant, die bevat geen suiker maar zoetstof. In Nederland wordt sinds 2016 Mezzo Mix verkocht onder de naam Fanta Mezzo.
Hoe zuidelijker je gaat, hoe donkerder oranje en hoe meer gesuikerd de Fanta-variant. In meer noordelijke landen proeft de drank zuurder en kleurt hij lichter geel.
De oude blikjes hebben plaats gemaakt voor een smaller en hoger model. Maar De Inspecteur krijgt van verschillende luisteraars klachten over de kwaliteit van de verpakking. De blikjes zouden sneller openscheuren. Volgens Coca-Cola is er niets aan de hand en zijn de nieuwe blikjes vooral beter voor het milieu.
Een blikje is geoptimaliseerd om het maximum volume te bepalen en niet de minimale oppervlakte. Bij minimale oppervlakte krijg je een blik van ongeveer 7 cm hoog met een diameter van ongeveer 8cm.
Blikjes kunnen gemaakt worden van zowel staal als aluminium. De can-ends en can-tabs voor drankblikjes worden eigenlijk altijd van aluminium gemaakt ook als de can-body van staal is. In dit onderzoek naar 15 verschillende blikjes hebben 4 blikjes een body van staal en de overige 11 hebben een body van aluminium.
De koelkast- of vriezerupgrade
Ongeveer zoals dat het geen goed idee is om een natte jas aan te trekken als het buiten vriest. Pak je flesjes en blikjes in natte jasjes, en je kunt binnen drie kwartier (in de koelkast) tot een kwartiertje (in de vriezer) genieten van een perfect gekoelde Coke!
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft.
Hoe kouder de vloeistof, hoe langer het blijft bruisen. Zet de fles dus meteen na het inschenken weer terug in de koelkast. Daarnaast zou het ook moeten helpen om de fles ondersteboven in de koelkast te bewaren. Ook hierdoor zou er minder lucht bij de vloeistof komen, waardoor je langer van de prik kunt genieten.
Door de toevoeging van veel suiker wordt dit voor de menselijke smaak gemaskeerd. Wat tandbederf kan veroorzaken, slechte tanden en kiezen kan schade veroorzaken aan je gehele gezondheid. Slecht genoeg dus, om je zoon aan te zetten tot het minder drinken van cola. Hou het op maximaal 1 glas per dag.
Het bevat echter geen suikers die bacterien (of je eigen lichaam) kunnen gebruiken. Hierdoor is cola-light wel relatief gezonder voor je gebit dan gewone cola. Fanta en sinas zijn beide iets minder zoet en zuur dan cola. Maar nog steeds redelijk schadelijk voor je tanden en kiezen.
AMSTERDAM - Het drinken van grote hoeveelheden cola leidt tot verzwakking van het spiergestel en in extreme gevallen zelfs tot verlamming. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Het drinken van bovenmatig veel cola kan het kaliumgehalte in het bloed drastisch doen dalen, waardoor de kans op spierklachten groot wordt.
AMSTERDAM (GPD) – De allergoedkoopste cola van de Aldi is de lekkerste. Dit blijkt uit een smaaktest van onderzoeksbureau Ivomar. De River Cola van Aldi werd door een derde van het smaakpanel van 78 deelnemers uitgeroepen tot lekkerste. Coca-Cola bleef met een aanhang van 27 procent steken op de tweede plaats.
Wie in het buitenland een Lidl bezoekt, valt op dat er naast huismerken ook A-merken in de schappen liggen. Dat betekent dat je dus niet alleen de Lidl huismerkcola kunt kopen, maar ook flessen Coca Cola. En tussen alle zakken huismerkchips liggen ook zakken Lays.
De eerste cola was Coca-Cola, een alcoholvrije imitatie door John Pemberton, van de Vin Mariani die door Angelo Mariani was bedacht. Aanvankelijk bevatte Coca-Cola een extract van coca, maar onder druk van de autoriteiten werd dit in het begin van de 20e eeuw weggelaten.