Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng.De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's).Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Krampjes zijn heel normaal, maar zijn wel vervelend voor je baby. Met name in de eerste weken hebben baby's vaak last van krampjes in de avonduren. De piek van de darmkrampjes ligt bij de 6 tot 8 weken, daarna merk je dat het minder wordt. Na drie tot vier maanden gaan de krampjes meestal vanzelf over.
Neem de tijd bij de voeding
Door de tijd te nemen bij het geven van de voeding, kan je baby minder last hebben van darmkrampjes. Laat je baby bijvoorbeeld tussendoor even uitrusten of boeren. Geef je jouw kleine flesvoeding? Voorkom dan dat je kindje krampjes krijgt door teveel lucht te happen.
Kenmerken van darmkrampjes
Je baby begint na de voeding of tijdens het slapen plotseling ontroostbaar te huilen. Je ziet en voelt het buikje duidelijk bewegen. Tijdens een krampaanval trekt je baby zijn of haar beentjes krachtig op en spartelt. Je baby is onrustig en maakt een gespannen en krampachtige indruk.
Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water. Infacol bevat geen suiker, wel zoetstof en parabenen.
Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het kan zowel bij borst- als bij flesvoeding worden gebruikt. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het helpt bij het bevrijden van vastzittende lucht, zonder het natuurlijke ontwikkelingsproces van de darmen te beïnvloeden.
- Een gevulde pipet (0,5 ml) voor elke voeding toedienen. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot 2 gevulde pipetten (1 ml). - Gebruik Infacol gedurende een aantal dagen voor het beste resultaat. - Gebruik gedurende langere tijd kan de ophoping van gas helpen voorkomen.
Maar huilt je baby gedurende langere periodes tot wel 3 uur achter elkaar en kun je hem niet kalmeren? Dan heeft hij ergens last van, waarschijnlijk van darmkrampjes. Baby's krijgen hier last van rond de 2 tot 4 weken en het kan duren tot ze 3 tot 4 maanden oud zijn.
Als je kindje huilt direct na de voeding, kan het zijn dat hij last heeft van zijn buik en geen honger. Je herkent dit aan trappelende voetjes, onrustig zijn en het lichaam strekken. Na 3 maanden zijn bij de meeste baby's de krampjes over. Wat kan helpen tegen darmkrampjes, is de tijd nemen bij de voeding.
Probeer een houding te vinden waarin je kindje zich prettiger voelt. Veel baby's met darmkrampjes vinden het fijn om met hun buik op je onderarm te liggen. Met je hand ondersteun je zijn onderbuik. Een gebogen houding (foetushouding) is vaak ook fijn.
Koolsoorten, uien, scherpe kruiden… Darmkrampjes komen niet door wat jij als moeder eet, maar door de ontwikkeling van de darmen.
Het laat de darmkrampjes verdwijnen en mag gebruikt worden zolang als nodig is, met een gemiddeld gebruik van 3 tot 4 maanden. Je kunt op elk moment in één keer stoppen met het gebruik van sab simplex.
veel en hard sporten. te weinig vocht drinken. te veel alcohol drinken. sommige medicijnen tegen hoge bloeddruk, bijvoorbeeld: amlodipine en nifedipine.
Infacol: Deze bevat simeticone, een anti-flatulent, die de gasvorming in het darmkanaal moet voorkomen en oplossen. Als je infacol voor elke voeding gebruikt (0.5 ml/keer) , zou het na een aantal dagen al goed resultaat moeten opleveren. Je druppelt de vloeistof met het pipetje achter in de mond van je kindje.
Hongersignalen: • Zuigbewegingen • Tong uitsteken • Met tong over lipjes likken • Lipjes tuiten/plooien • Draaien met het hoofdje • Sabbelen op handje/vingers • Na wakker worden uitgebreid gapen • Na wakker worden schoppen met beentjes.
Raakt het gezichtje de borst niet, dan zal de baby zijn handjes gebruiken om zich wat af te zetten om een beter zicht op de tepel te krijgen. Vervolgens zal hij met zijn handjes op zoek gaan naar de tepel. Zodra het handje de tepel gevonden heeft, gaat de baby soms eerst op het handje sabbelen om wat tot rust komen.
Over-interventie door ouders: wanneer baby's in slaap vallen zijn ze vaak onrustig, hun ademhaling is snel, ze bewegen hun armen en benen soms met schokjes, maar dit is normaal, het is belangrijk om baby's zelf in slaap te laten vallen zonder interventie.
Het zogenaamde huiluurtje in de avond kun je eenvoudig herkennen, het lijkt niet op het huilen van je baby als hij pijn of honger heeft. Je baby lijkt heel boos te zijn en huilt wel tien minuten tot meer dan een uur. Het gebeurt altijd aan het einde van de dag, meestal voordat hij gaat slapen.
Infacol helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden en wordt niet in het lichaam opgenomen. Het zorgt dat kleine gasbellen tot grote worden samengevoegd die makkelijk als lucht kunnen worden afgevoerd. Als je Infacol langere tijd gebruikt kan het zelfs helpen om ophoping van gas te voorkomen.
De darmen van je kindje worden namelijk voor het eerst echt aan het werk gezet buiten de baarmoeder, met melk in plaats van vruchtwater. Hierdoor passeert voeding soms te snel en wordt het niet afgebroken, wat zorgt voor winderigheid en krampjes.
Als je baby de neiging heeft om te snel te drinken, slikt hij mogelijk ook lucht in. Dat kan ervoor zorgen dat je baby veel lucht in zijn darmen krijgt. Als die lucht zich ophoopt, veroorzaakt dat krampen.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Het flesje bevat ongeveer 100 doses.