Het rooster zorgt ervoor dat sappen van het vlees en de rest van de ingrediënten in de braadslede naar onder druipen. Hierdoor eet je gezonder, maar ook kan je de sappen gebruiken om jus te maken. De braadslede is ook geschikt voor de koelkast en de vriezer. De braadslede heeft afmetingen van 27 x 20 x 5,5 centimeter.
Een mooie alles-in-één braadslede. Leg de aardappels en groentes onderin, verlaag het rooster en leg de kip of steak erbovenop.Zet alles dan in de oven of op de barbecue. Het resultaat smaakt heerlijk!
Een rek is bedoeld om te voorkomen dat wat u ook braadt, zijn sappen verliest, wat kan voorkomen dat de onderkant van uw gebraad zacht of slap wordt . Deze functie werkt ook om de luchtcirculatie te bevorderen, wat gelijkmatig braden en een perfecte knapperigheid aan de buitenkant mogelijk maakt.
Braadslede of ovenschaal? Het verschil tussen een braadslee en een ovenschaal zit voornamelijk in het materiaal en de accessoires. Ovenschalen zijn vaak gemaakt van glas of aardewerk en missen meestal een rooster of deksel. Braadsledes zijn typisch van metaal of gietijzer zijn gemaakt.
Een braadslede is ideaal om vlees, vis of groente te bereiden. Ze hebben het ontwerp van een ovenschaal en zijn wat groter, en kwalitatief wat beter. Uit alle goede braadsledes hebben wij de beste voor je uitgekozen.
Een braadslee of braadslede is vierkant of ronde bak van glas of ijzer. Je legt er vlees, gevogelte en wild in als je ze in de oven wilt bereiden. De braadslee kun je vullen met water en kruiden of bouillon. Hierdoor geef je meer smaak aan het product.
Deze braadslede van Zenker is ideaal voor het maken van lasagne. Doordat deze braadslede volledig is bedekt in een antiaanbaklaag is deze gemakkelijk schoon te maken en kan de lasagne ook gemakkelijker uit de vorm gehaald worden. Deze braadslede is 36cm lang, 27cm breed en 5cm hoog en heeft een inhoud van ca, 3700ml.
We hebben al vastgesteld dat een braadpan in principe een extra grote ovenschaal is. Als u een ovenschaal of 9x13-inch ovenschaal hebt, kunt u dit gebruiken voor kleinere braadstukken zoals kip of wild . Voor een kalkoen van normale grootte kiest u een extra grote ovenschaal met relatief hoge zijkanten.
Om een stuk vlees in de oven te kunnen braden heb je een braadslede nodig. Natuurlijk kan je in theorie alles gebruiken dat voedselveilig en ovenbestendig is. Toch zal het je in een slede nog wat gemakkelijker en beter afgaan.
Bakken in een braadpan is eenvoudig en praktisch – en het levert bovendien grote hoeveelheden op . Ideaal als je een feestje geeft of een taart meeneemt naar je werk.
Een braadpan is ontworpen om hoge temperaturen gedurende lange tijd te weerstaan - geen kromtrekken of knikken hier. In tegenstelling tot bakplaten, die ondiepe zijkanten hebben, heeft onze braadpan hoge, rechte wanden die warmte binnenin vasthouden, wat betekent dat uw eten gelijkmatig gaart en mooi knapperig wordt, terwijl het vocht erin blijft.
Alles wat in een bakvorm zit, bak je op het rooster. Een cakevorm, springvorm of cupcakevorm dus. De warme lucht kan zo goed circuleren om je gehele baksel. Wanneer je de bakvorm op een plaat zou zetten, kan dit niet meer en wordt je baksel minder goed gaar.
Je kunt deze pannen op het fornuis gebruiken om het vlees te schroeien, zodat de heerlijke smaak behouden blijft.Blus het vervolgens direct af in de pan, voeg je vloeistof en groenten toe en gooi het geheel in de oven . Een eenpansmaaltijd!
De voordelen van een braadslee op een rij
Meestal kun je hem ook op een kookplaat of gasfornuis gebruiken voor directe verhitting. Dat biedt veel mogelijkheden. Braad je vlees alvast aan op het fornuis en zet het daarna in de oven. Zo maak je de lekkerste gerechten!
Leg de pizza op een rooster in het midden van de oven. Bak niet meer dan 1 pizza tegelijk. Bak de pizza in de oven op 200°C met boven-/onderwarmte gedurende minimaal 24 minuten. De kaas moet gesmolten zijn en de randen moeten goudbruin zijn.
Wanneer u vlees of groenten op een vlakke bakplaat braadt, kan het eten zompig worden en in zijn eigen sappen garen. Door een koelrek te gebruiken, kan overtollig vet en vocht eraf druipen, wat resulteert in een gezonder en smaakvoller gerecht .
Braadpannen variëren sterk in grootte, maar zelfs een kleine kan een groot genoeg gebraad bevatten om een klein gezin te voeden, of kan een of twee kippen bevatten. Bakschalen zijn meestal kleiner, omdat zelfs grote ovenschotels kleiner zijn dan een kalkoen van normale grootte. Braadpannen bevatten meestal een rek, terwijl bakschalen dat niet hebben .
Braadpannen worden vaak verkocht met een braadrek . Het rek zorgt ervoor dat de hitte rond het vlees circuleert terwijl het gaart en zorgt er ook voor dat het braadvocht zich verzamelt in de bodem van de pan. En als je ooit Mama's jus hebt geproefd, weet je hoe belangrijk goed braadvocht is.
Een braadslede is vaak breder en lager van vorm, ideaal voor het bereiden van grotere stukken vlees zoals kip, rundvlees of varkensvlees, die je wilt braden of garen. De braadslede is ontworpen om de warmte gelijkmatig te verdelen over het gerecht, zodat het vlees lekker bruin en krokant kan worden.
Een braadslede of ovenschaal is onmisbaar in elke keuken. Lasagnes, ovenschotels en zelfs desserts zoals tiramisu zijn gerechten die allemaal klaargemaakt worden in een BK ovenschaal of braadslede. De braadslede is multifunctioneel en is geschikt voor verschillende warmtebronnen.
Zelfs als u groenten roostert, zorgt een aluminium bakplaat voor een snellere kooktijd, biedt deze meer ruimte dan een standaard braadpan, houdt deze minder stoom vast en is deze gemakkelijker te hanteren.
Wrijf de buitenkant van de kip grondig in met het margarinemengsel; wrijf de rest in de holte van de kip. Doe het in een glazen ovenschaal . Bak in de voorverwarmde oven tot het bruin is en het sap helder is, ongeveer 2 uur.
Een geweldige manier om je bakgerei te gebruiken is door je braadslede te gebruiken om een heerlijke lasagne te maken . Deze stevige familiefavoriet is eenvoudig te maken, heerlijk en vullend; vervang het gehakt gewoon door quorn voor een vegetarische optie.
Maak je een open lasagne? Dan komt het voorkoken van de vellen wel van pas. Als je dit niet doet dan worden de vellen te hard, omdat er minder saus tussen zit. Kook ze liefst één voor één in een ruime pan met water en flink wat zout, en laat de vellen drogen op een schone keukenhanddoek.
De Westinghouse Ovenschaal Braadslede is in 2025 uitgeroepen tot de beste braadslee. Deze braadslee is vervaardigd van duurzaam aluminium en voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt aanbakken.