,,Met onbeschrijfelijk veel pijn in onze harten hebben Freek en ik moeten besluiten om niet meer samen als geliefden door het leven te gaan. We hebben enorm ons best gedaan om ons samenzijn als levenspartners te laten werken, maar we verschillen meer dan we beiden lang hoopten”. aldus Schuurman.
De presentatrice vertelt ook waarom het misging tussen haar en de chefkok. Ze dacht namelijk dat zij en Freek hetzelfde waren, maar later bleek dat ze verblind was door verliefdheid. De twee staan heel anders in het leven. "Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog.
Katja Schuurman (43) kreeg op haar negentiende, in een hectische periode van haar leven, last van een dwangstoornis. Na jaren van therapieën zonder noemenswaardig effect, besloot ze het over een andere boeg te gooien. Met een verbluffend resultaat.
Na een korte speurtocht kwam bekendeburen erachter dat het gaat om Emily Barendse, die ook in Amsterdam woont. Ze is van beroep producer. Freek en Emily zijn ook op Facebook met elkaar bevriend. En wanneer je haar sexy en weinig verhullende foto van haar ziet,, begrijp waarom Freek voor haar viel.
Schuurman maakte in 2021 bekend dat haar relatie met Freek van Noortwijk, met wie ze dochter Coco kreeg, voorbij was. De actrice was eerder getrouwd met Thijs Römer, met wie ze dochter Sammie kreeg.
Er is een einde gekomen aan het huwelijk tussen Katja Schuurman en Freek van Noortwijk. Een breuk die weinigen zagen aankomen. Uiteraard heeft Freek zijn koffers gepakt en woont nu weer in zijn huis in Amsterdam, welke hij altijd heeft aangehouden.
Actrice en tv-persoonlijkheid Katja Schuurman woont in Uitdam, een piepklein dorpje aan het IJsselmeer. ,,Hier heb je alle ruimte en toch is Amsterdam dichtbij'', zegt ze. Nóg meer pluspunten? ,,Ik vind het heerlijk dat ik vlak bij mijn huis kan zwemmen en schaatsen.
Niek Schrijvershof, de nieuwe geliefde van Katja Schuurman, heeft absoluut geen moeite met media-aandacht. Hij heeft zelfs al helemaal de Story te woord gestaan.
Ook omdat haar ex-man Freek vlak na de scheiding al met een andere vrouw de hort op ging. “Ik vond daar van alles van, maar inmiddels wil ik vooral dat hij blij is. Ik had het fijner gevonden als we de kluwen eerst samen rustig hadden kunnen ontwarren en we pas daarna verder waren gegaan met onze eigen levens.
Als je last hebt van dwanggedachten en/of dwanghandelingen, heb je een dwangstoornis. We noemen het ook wel een obsessief-compulsieve stoornis. Een dwangstoornis komt voort uit angst: eigenlijk wil je vooral je angsten uit de weg gaan. Met dwanghandelingen probeer je dan te voorkomen dat gebeurt waar je bang voor bent.
Volgens een openhartige Freek hebben hij en Katja elkaar leren kennen in zijn nieuwe restaurant Guts & Glory, dat eerder dit jaar de deuren opende aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Daarnaast is hij als culinaire alleskunner werkzaam bij restaurant Daalder in hartje Jordaan.
Met natuurlijke supplementen kun je OCD helaas ook niet genezen. Wel kunnen ze helpen bij het onderdrukken van angst en stressgevoelens die vaak met OCD samengaan.
Een dwangstoornis gaat niet vanzelf over. De aandoening is wel goed te behandelen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening bestaat de behandeling uit cognitieve gedragstherapie, medicijnen of een combinatie van beide.
Belangrijk om te weten: herhalende gedachten en gedragingen wijzen bij mensen met autisme zeker niet altijd op een OCD; ze horen namelijk ook bij autisme. Er is dan ook een duidelijk verschil tussen OCD en herhalende gedachten en gedragingen van mensen met autisme.
OCD is een mogelijk invaliderende aandoening die levenslang kan blijven bestaan. Voor de meeste mensen is OCD een chronische ziekte waarvoor ze hun leven lang behandeld moeten worden. Voor sommigen veroorzaken de symptomen van OCD extreem ernstige angst en leed.
Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van een dwangstoornis: erfelijkheid. Familieleden hebben ook een psychische aandoening. persoonlijkheidskenmerken.
Dwang is een psychische stoornis die iemands leven zeer sterk kan beïnvloeden. Het kan vele uren van een dag in beslag nemen en het normale functioneren in werk, gezin en maatschappij ernstig belemmeren. Dwang is ook nog eens een verschijnsel dat vele gezichten kent.