Halloumi's licht rubberachtige textuur en kenmerkende piep tegen je tanden maken deel uit van zijn charme. Hoewel het gedurende twee uur (of een nacht) weken in koud water de kaas zachter maakt, zal de rubberachtige textuur niet volledig verdwijnen.
Je kunt Halloumi rauw eten, maar het lekkerste is om de Halloumi in dunne plakjes te snijden en vervolgens te bakken of te grillen. De kaas smelt niet zoals andere kazen, maar krijgt wel een krokant korstje wat zorgt voor een goede bite!
Is halloumi gezond? Ongezond is het zeker en vast niet, maar het is en blijft een zuivelproduct. Je kan het vetgehalte vergelijken met dat van jong belegen kaas. Daarnaast bevat halloumi geen dierlijk stremsel, waardoor het uitermate geschikt is voor vegetariërs.
Wat is halloumi? Halloumi is een stevige kaas uit Cyprus. Deze kaas wordt gemaakt van zowel geiten-, schapen- en koeienmelk en staat bekend om zijn stevige structuur die niet smelt als je 'm verhit. Je kunt de plakken dus goed bakken …
Heel wat grote bedrijven daar gebruiken voornamelijk koemelk, waardoor ook verschillende Cypriotische kaasproducenten de naam halloumi niet meer zullen mogen gebruiken.” Het aanbod zal dus wellicht dalen, wat meestal tot een hogere prijs leidt.
Houdbaarheid in een ongeopende verpakking
Berloumi en andere halloumi kan je goed bewaren. Vanaf de productiedatum blijft een gesloten pakje Berloumi minstens twee maanden goed. Je moet hem natuurlijk wel gekoeld bewaren. Onze Berloumi is minder lang houdbaar dan andere halloumi varianten.
Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Soms wordt daar ook nog koemelk aan toegevoegd. De kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta.Een groot verschil is echter de structuur, die wat meer gelaagd is en die – net als mozzarella – vrij elastisch is.
Als de kaas plakkerig (niet vet van de olie-marinade) aanvoelt kun je hem beter niet meer opeten.
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming Halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt.
De gezondheidsvoordelen van halloumi
' Ook niet geheel onbelangrijk voor de vegetariërs onder ons: de stevige textuur van halloumi maakt het een uitstekende én eiwitrijke vleesvervanger.
Er zijn kazen die niet smelten en stevig blijven als je ze bakt. Dit zijn paneer en halloumi. Halloumi heeft van zichzelf een zoutige smaak, paneer is meer neutraal. Daarnaast zijn er kazen die als je ze verhit zacht worden, maar toch hun vorm houden, zoals ricotta en feta.
Wanneer je een pakje Berloumi opent, kan je hem ongeveer een week bewaren. Wikkel hem in keukenpapier en raak hem niet aan met vuile handen of vuil bestek. De kaas droogt een klein beetje uit, maar dat is absoluut niet erg. Hij behoudt zeker zijn smaak.
Het leuke van halloumi is dat je de kaas prima kan verwarmen. Je kan ze perfect bakken of grillen en ze krijgt daarbij een bijna vlees-achtige structuur. Bovendien komt er door de vele eiwitten een krokant korstje op de kaas.
Voedingswaarde per 100 g: Energie 1296 kJ / 312 kcal. Vetten 24.0 g waarvan verzadigde vetzuren 16.5 g. Koolhydraten 2.0 g waarvan suikers 1.0 g. Eiwitten 22.0 g.
*Paneer is een Indiase verse kaas van koemelk en ideaal voor vegetarische gerechten. Paneer kun je eventueel vervangen door halloumi (dat is wel zouter) of tofoe (vegan).
Je kan ook halloumi bakken in een grillpan. Net als met een stukje vlees krijgt de kaas dan mooie grillstrepen. Snijd de kaas ook hier weer in plakken, bestrijk met een dun laagje olie en gril vervolgens in de pan. Na 1-2 minuten hebben de plakken al mooie strepen en kun je ze voorzichtig omdraaien!
Halloumi wordt vandaag meestal vacuümverpakt en zo kan je de kaas vaak maanden in de koelkast bewaren. Traditioneel wordt halloumi echter best bewaard in haar natuurlijke sappen, of in muntblaadjes die ervoor zorgen dat de kaas langer vers blijft en haar smaak beter behoudt.
De benaming Halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt.
Een product HEKS'NKAAS® is ongeopend in de koelkast beneden 7 graden tenminste houdbaar tot de datum die op de verpakking is geprint. Eenmaal geopend dien je het product binnen enkele dagen te gebruiken.
Halloumikaas wordt gemaakt met een mengsel van schapen-, geiten- en koeienmelk. Berloumi is een Belgische grillkaas van het type halloumi, gemaakt van lokale koeienmelk. We maken ook een Berloumi Geit die uitsluitend gemaakt is van geitenmelk en een biologische Berloumi die we maken met lokale biologische melk.
Halloumi is een kaas die wordt gemaakt van geiten-, koeien- en schapenmelk. Hij is te herkennen aan zijn zoute smaak en enigszins elastische eiwitstructuur die doet denken aan mozzarella. Niet alleen de smaak en compacte structuur vallen op in kaasland, maar ook het feit dat deze witte kaassoort niet smelt.
Je kan Berloumi ook invriezen. Wanneer je niet alles tegelijkertijd wil opeten kan je de kaas ook voor het invriezen in plakjes snijden. Zo kan je enkel de porties ontdooien die je wil bakken . Op die manier ontdooit de kaas ook sneller.
Halloumi is een ongerijpte Griekse kaas, gemaakt van een combinatie van de melk van koeien, geiten en schapen. Halloumi is een echte grillkaas, doordat hij niet uitloopt is hij erg geschikt om te bakken, grillen of frituren. Halloumi is heerlijk in salades en wordt ook steeds vaker als vleesvervanger gebruikt.
Halloumi wordt vandaag meestal vacuümverpakt en zo kan je de kaas vaak maanden in de koelkast bewaren. Traditioneel wordt halloumi echter best bewaard in haar natuurlijke sappen, of in muntblaadjes die ervoor zorgen dat de kaas langer vers blijft en haar smaak beter behoudt.