' Het woord gaat, naar men meestal aanneemt, terug op de Amerikaans-Engelse afkorting OK, waarvan de oorsprong niet met zekerheid bekend is. De laatste jaren wordt 'OK' ook gebruikt als signaal dat een mededeling overgekomen en begrepen is, zonder dat hiermede instemming behoeft te worden uitgedrukt.
Toelichting. Het tussenwerpsel oké wordt gebruikt om instemming uit te drukken: 'het is in orde'. Het woord is van Amerikaans-Engelse oorsprong en wordt in het Engels gespeld als okay of als de afkorting O.K. of OK. In de Woordenlijst is het woord in de pseudo-Franse spelling oké opgenomen.
voor Oll Wright. Oll wright wordt beschouwd als de directe voorganger van O.K. Deze afkorting is voor het eerst aangetroffen in de Boston Morning Post van 23 maart 1839, in een artikel van Charles Gordon Greene.
Oke, OK, okee of Okay betekent "goed" of "akkoord". Wanneer mensen ok zeggen steken ze soms hun duim omhoog.
Fascia of fascie – weefsel is eeuwenlang weggeschrapt door wetenschappers om de werking van de spieren en botten beter te begrijpen. Er werd gedacht dat de fascia een soort “sok/kous” was om de spieren zonder enige verdere functies.
Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / 't mocht wat! Maar het betekent ook gewoon 'zij' in het Arabisch.
akkoord, all right, best, fijn, gaaf, in orde, knap, mij best, oké, puik, tof, voortreffelijk, wel. prima (tw) : akkoord, best, in orde, mooi, oké
"Het kan geen stuiten lij-jen" (lijden) is weer wel sterk gewestelijk en Zuid-Nederlands. Het betekent, dat iets niet van dien aard is om er trots op te zijn of "hoog van op te geven".
Okay klinkt als een vrolijke bedoening, maar indien dezelfde boodschap wordt uitgedrukt met enkel de letter K, leest dat als star en koud. Ok en K klinken gewoon boos. Minimale verschillen in letters, grote verschillen in hoe je een boodschap uitdraagt. En zo zijn er nog meer gekkigheden in communicatie op WhatsApp.
Wie a zegt, moet ook b zeggen,
d.i. men moet voortgaan gelijk men begonnen is; of ook: na de eerste schrede kan men niet meer stilstaan; fr.
Een studie bij 600 getrouwde en samenwonende koppels toonde aan dat wie lang wachtte om seks te hebben gelukkiger waren op lange termijn. Vooral vrouwen halen er volgens de Daily Mail voordeel uit niet meteen in het bed te duiken.
Oké = ... een tussenwerpsel met de betekenis `goed`, `akkoord`. Schertsend wordt het woord wel verlengd tot: okido. Het bijbehorende gebaar is het duim omhoog steken.
in orde (bn) : correct, functionerend, juist, pluis, werkend, werkzaam. in orde (bn) : normaal, rond.
eerste ; beste, fijnste. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: prima (bn) : best, eersteklas, eersterangs, fijn, heerlijk, kolossaal, patent, prachtig, probaat, puik, reuze, te gek, uitgelezen, uitmuntend, uitstekend, uitzonderlijk, voortreffelijk.
aanvaarding, agreatie, akkoord, erkenning, fiat, goedvinden, instemming, overeenstemming, tevredenheid, toelating, toestemming, voldoening, zegen. afspraak (zn) : akkoord, contract, convenant, deal, fiat, overeenkomst, overeenstemming, pact, regeling, schikking, stipulatie, toelating, verplichting.
Het betekent `witte, eerlijk`.
Het hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd en de fase van de relatie. Over het gemiddelde daar en tegen, is wel wat te zeggen. Mensen die nog in de beginfase van hun relatie zitten, waarin ze nog super verliefd zijn, duiken vaak 1 á 2 keer per dag met elkaar het bed in.
Onderzoek claimt het magische aantal dates voor seks te hebben gevonden: 3.53. Na drieëneenhalve date vinden de meeste mensen het tijd om tot seks over te gaan. Kortom: op de vierde date, nét na het hoofdgerecht? (Wij zeggen: eet gerust lekker nog een dessert hoor!).
Seks geeft een gevoel van verbondenheid, het verdiept én verlicht je relatie, het voelt fijn en je slaapt er ook nog eens goed op. Je zou dus zeggen dat we niet van onze geliefde kunnen afblijven – maar de praktijk is vaak anders.
Het zit in de pen
Er wordt al gedurende kortere of langere tijd over gesproken en geschreven.