Als je wilt dat hij goed gaart en een knapperige korst krijgt, moet de oven op temperatuur zijn voordat je hem erin doet. Anders wordt de korst niet zo knapperig en bij pizza's met een dikke korst loop je het risico dat hij niet goed genoeg gaart.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill).Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen. Met dit trucje doe je wat ze in goede pizzeria's ook doen: de pizza kort afbakken in een loeihete oven.
Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven).
Begin bij conventionele ovens met het middelste rek en houd uw pizza nauwlettend in de gaten om die goudbruine afwerking te krijgen. Als u een heteluchtoven gebruikt, overweeg dan om de aanbevolen pizzatemperatuur te verlagen en de kooktijd te verkorten voor een gelijkmatig knapperig meesterwerk .
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Voor het opwarmen van bevroren pizza is een temperatuur van 350°F ideaal , maar de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de pizza. Houd het in de gaten om het gewenste niveau van knapperigheid en gaarheid te bereiken.
1. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken.
Pan of kookpot
Afbakken: Je kan de pizza bakken in een droge pan met antiaanbaklaag of in een gietijzeren kookpot. Het is wel belangrijk dat je dit op laag vuur doet en met een goed deksel. Anders verbrandt de onderkant terwijl de bovenkant nog koud is of zelfs bevroren. Het resultaat is prima, de bodem is krokant.
Zet je oven op 550 graden Fahrenheit — dat is de limiet van de meeste thuisovens — en verwarm je pizzasteen van binnen voor. Zodra hij heet genoeg is, schuif je de bevroren pizza op de verwarmde steen en bak je hem ongeveer vijf tot acht minuten — niet 12 of 15.
Verwijder de plastic folie. Plaats het bevroren product op het rooster en bak het in het onderste gedeelte van de oven. Kooktijd: 11-14 minuten. Zorg ervoor dat het product goed gaar is voordat het wordt geconsumeerd.
De baktijd van een pizza hangt af van de grootte, dikte en toppings. Over het algemeen wordt een pizza gebakken op 200-220 graden Celsius gedurende 10-15 minuten.
Voor de beste textuur raden sommigen echter aan om bevroren pizza direct op een rek of pizzasteen te bakken . Laat de bevroren pizza bevroren blijven totdat hij in de oven gaat, zodat hij niet begint te ontdooien. Zet hem terug in de vriezer als je tijd nodig hebt om de oven voor te verwarmen.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Bewaar bevroren tot klaar om te bakken. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 11-14 min. Zorg ervoor dat het product door en door gaar is voor consumptie.
Wanneer u klaar bent om uw diepvriespizza te bakken, zet u de oven op 500°F en zet u een pizzasteen of bakplaat klaar in de oven om te bakken. Haal de pizza's direct uit de vriezer, pak ze uit en bak ze bevroren.
Meestal is de oven in uw keuken het apparaat bij uitstek om moeiteloos een bevroren tomatentaart te bereiden. Er zijn minder conventionele opties, zoals een airfryer of de grill in de achtertuin, maar wij zijn hier om u te vertellen dat een pizzaoven de ultieme optie is .
Koelkast
Deeg van de vriezer naar de koelkast verplaatsen is de beste ontdooimethode. U denkt misschien dat het logischer is om bevroren voedsel op het aanrecht en in een warmere omgeving te ontdooien, maar dat is niet het geval.
Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 10-12 min.
Zet de magnetron aan en stel de baktijd in op 8-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de pizza en het vermogen van de magnetron . Controleer de pizza na ongeveer 5 minuten om er zeker van te zijn dat deze niet verbrandt. Als uw magnetron geen grillstand heeft, gebruik dan de hoge stand en magnetron de pizza ongeveer 4-6 minuten.
Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest. Denk dan eraan om het verwarmingselement onderin tezamen met de hete lucht stand aan te zetten. De hitte vanaf de onderkant zorgt dat de Pizza een bodem krijgt die krokant is.
Een heteluchtoven warmt sneller op dan een elektrische oven, dus snel een lekker knapperig korstje of een smeuïge lasagne, dat gaat gemakkelijk met hetelucht. Overal in je oven is de temperatuur hetzelfde, ideaal voor het bakken van meerdere ovenschotels in één keer.
Door twee lagen in je oven te gebruiken, kun je twee pizza's tegelijk bakken op aparte bakplaten. Plaats elke pizza op een aparte bakplaat en schuif ze in de oven op verschillende rekken. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de rekken voor een goede luchtcirculatie.