Zwemmen in een nauwsluitende zwembroek wordt als veel hygiënischer gezien door de Franse bevolking. Uit hygiënisch oogpunt heeft de overheid daarom een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht gesteld. Alleen wanneer je als jongen dus een strakke zwembroek draagt mag je in Frankrijk zwemmen in een zwembad.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water. Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu. Wijde zwembroeken houden namelijk een stuk meer water vast dan nauwsluitende zwembroeken.
Maar waarom dan? Eigenlijk hebben de Italianen hiervoor dezelfde reden als de Fransen hebben voor het verplichten van de strakke zwembroek: hygiëne. Met de badmuts wordt geprobeerd om huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd kan afkomen, buiten het zwembad te houden.
Een zwemshort kan namelijk ook gedragen worden als dagelijks kledingstuk, waardoor bacteriën via die weg in het zwembad terechtkomen, luidt de verklaring.
Een verplichte badmuts – zoals in Italië vaak wel het geval is – is in Frankrijk vaak niet nodig.
Bij een strakke zwembroek zoals bijvoorbeeld een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip neem je aanzienlijk minder water mee. Op deze manier verliest het zwembad minder water en is het dragen van een strakke zwembroek beter voor het milieu.
2. Groente en fruit mogen in Frankrijk niet meer in plastic verkocht worden. Sinds 1 januari 2022 mogen groente en fruit niet meer in een plastic verpakking verkocht worden. Dit geldt o.a. voor komkommers, bananen, tomaten, aubergine, courgette, aardappelen…
Onder zwemkledij wordt verstaan voor de heren een aanspannende zwembroek of korte zwemshort (duidelijk boven de knie) en voor de dames een badpak of bikini. In deze zwemkledij mogen géén zakken en/of ritssluitingen zitten.
Geen onderbroek maar een strakke zwemslip
Veel jongens kiezen er dan ook voor om een strakke zwemslip onder hun zwembroek te dragen. Zo heb je hetzelfde gevoel als met een onderbroek, maar veel hygiënischer. Zo komt er veel minder vuil in het water en worden je onderbroeken ook niet minder.
Allereerst zorgt een wijde zwembroek vaak niet voor genoeg ondersteuning van het mannelijke geslachtsdeel. Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren.
Korte zwemshort: hip en legaal
Liever niet te strak? Ga dan voor een korte zwemshort deze zomer. Dan ben je ook bij de tijd, en op de meeste vakantieplekken in het buitenland mag je zo'n zwembroek gewoon dragen!
2 procent van Italië is water
Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Italianen helemaal niet kan zwemmen en 65 procent niet met de ogen open onder water kan zwemmen. Slechts 41 procent van de Italianen kan zichzelf drijvend houden in diep water.
Mocht je een vakantie naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, dan is het goed om te weten dat dit type zwembroek niet is toegestaan. In deze landen is een strakke zwembroek verplicht in zwembaden voor jongens en mannen. Op het strand mag je natuurlijk wel je favoriete zwembroek dragen!
Vanaf september 2016 is in het gemeentelijk zwembad enkel nog aansluitende zwembadkleding toegelaten. Aansluitende zwemkledij betekent voor de heren een aanspannende zwembroek of aanspannende zwemshort tot boven de knie en voor de dames een badpak of bikini.
Bermudashorts is een korte broek die tot iets onder de knieën komt en soms versierd is met felgekleurde motieven.
Zwemmen met een boerkini, een tweedelig badpak voor moslimvrouwen dat enkel handen, voeten en gezicht onbedekt laat, is toegestaan in de waterparken van Sunparks en Center Parcs. “Maar dit is al zowat drie jaar het geval, sinds de eerste boerkini's op de markt verschenen.
Toegelaten zijn: badpak, bikini, zwembroek, zwemshort (met maximale lengte tot aan de knie). Bourkini in lycra is toegelaten, maar het gezicht moet zichtbaar blijven. In deze zwemkledij mogen geen ritssluitingen zitten. Verboden zwemkledij: zwemshort onder de knie, zwemstring, opgerolde jeans, jeansshort en onderbroek.
Voor de dames: een badpak of bikini. 3. Andere vormen van kledij worden niet toegelaten om hygiënische, veiligheids- en/of ecologische redenen. Volgende lijst is niet limitatief: zwemshort, T-shirts, kleedjes, rokjes, ondergoed, boerkini, fietsbroek, …
Is een badmuts verplicht? Ja, volgens de letter van de wet is het verplicht om in openbare zwembaden en zwembaden op campings een badmuts te dragen.
Is het water in Frankrijk goed drinkbaar? Leidingwater in Frankrijk is veilig om te drinken. Ook al is de kwaliteit van het leidingwater tegenwoordig goed, er wordt toch nog heel veel water uit flessen gedronken. Sommige reisgidsen raden flessenwater aan omdat het Franse leidingwater veel chloor bevat.
Is een fietshelm verplicht? Nee, het is niet verplicht om een fietshelm te dragen maar dit wordt wel aangeraden. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is het echter wél verplicht om een helm te dragen. Hierop staat een boete van € 135.
Het gratis drinkwater zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om (dure) flessen water op het terras te bestellen om de dorst te lessen. Het leidingwater in Parijs is gewoon drinkbaar, net als Nederland.
Ja, ik heb dit ook gelezen, maar er geldt geen algemene regel in Duitsland voor. Het zal per zwembad verschillen, lijkt mij. Voor de zekerheid zou ik er dus wel eentje meenemen. Voor Italië is het zeker wel verplicht, daar geldt dit als algemene regel.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.