Vetrijk voedsel zoals spek, worst en vette stukken vlees mogen niet in een airfryer worden bereid. Dit soort voedsel vereist meer warmte dan de airfryer kan leveren om het goed te kunnen bereiden.
Welk vlees kun je bereiden? Je kunt vrijwel elk soort vlees bereiden in de airfryer, van kippenvlees en varkensvlees tot rundvlees en zelfs seafood.
Temperatuurbeperkingen
Het hete oppervlak kookt de steak snel, wat voorkomt dat de binnenkant te gaar wordt en uitdroogt. In een airfryer kan de temperatuur in combinatie met de snelle luchtbeweging ervoor zorgen dat de steak droog is tegen de tijd dat hij gaar is.
Airfryer is een gezondere optie
Als u uw biefstuk in een airfryer bakt, vermindert u het vet- en calorieverbruik, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
Verwarm je airfryer minstens 10 minuten voordat je de steaks toevoegt . Stel je airfryer in op 400°F zodra je begint met het voorbereiden van de steaks, en hij zal perfect heet zijn tegen de tijd dat je klaar bent. Voorverwarmen zorgt ervoor dat de buitenkant van de steaks mooi bruin wordt — vergelijkbaar met dichtschroeien.
Verwarm de airfryer voor op 400 graden F (200 graden C). Bak de steaks 7 minuten in de voorverwarmde airfryer, draai ze om en bak nog ongeveer 7 minuten voor medium-rare.Bak voor medium 8 minuten per kant.Laat de steaks ongeveer 5 minuten rusten voordat u ze serveert .
Verwarm de airfryer voor op 200c . Leg de gekruide biefstuk in de mand van de airfryer en bak gedurende 8-12 minuten (afhankelijk van de dikte van de biefstuk en de gewenste gaarheid), waarbij u de biefstuk halverwege het bakken omdraait. Voor een medium-rare biefstuk bakt u gedurende 8-10 minuten. Voor een medium biefstuk bakt u gedurende 10-12 minuten.
Gebruik geen steaks die dunner zijn dan een inch. Dunne steaks zijn geneigd om snel te gaar te worden en taai te worden . Om te genieten van de beste smaak en textuur, laat je de steaks minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze in de airfryer bakt. Ik haal ze er meestal uit voordat ik iets ga voorbereiden.
SMAAK: Boterachtig en sappig , de smaken van deze biefstuk zijn hartig en heerlijk. TEXTUUR: Deze Air Fryer-biefstuk is niet alleen ongelooflijk sappig, maar heeft ook een perfect knapperig korstje.
Kook alle in de lucht gefrituurde gerechten tot een veilige minimale interne temperatuur en meet met een voedselthermometer: Vis is veilig bij 145 graden F. Hele stukken rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees zijn veilig bij 145 graden F met een rusttijd van 3 minuten . Gehaktproducten zijn klaar om te eten bij 160 graden F.
Biefstuk dat in een airfryer is bereid, kan taai en rubberachtig worden. Biefstuk is prima op te warmen in de airfryer, maar het is geen goede plek om het de eerste keer op te warmen. Airfryermandjes worden heet, maar niet heet genoeg om de buitenkant van je biefstuk goed dicht te schroeien.
Rauw vlees kan besmet zijn met ziekmakende bacteriën, zoals salmonella of E.coli. Ook parasieten zoals Toxoplasma gondii kunnen in rauw vlees voorkomen.
Natte beslagen
Die in bierbeslag gedoopte uienringen, frieten, visfilets, tempuragroenten en meer zijn niet geschikt om in de airfryer te bakken.
Airfryers kunnen voedsel snel koken, maar soep te snel opwarmen kan leiden tot spatten en ongelijkmatige verwarming . Begin met een lagere temperatuur, rond de 250°F (121°C), en laat de soep geleidelijk opwarmen. Indien nodig kunt u de temperatuur in de laatste paar minuten verhogen, maar vermijd het om te hoog te gaan.
Kun je maaltijden opnieuw opwarmen in de airfryer? Ja, de airfryer kan worden gebruikt om voedsel op te warmen. Dit is voordelig omdat de knapperigheid van het voedsel behouden blijft, in tegenstelling tot een magnetron die bepaalde etenswaren een beetje klef kan maken na het opwarmen.
Twee ribeye steaks passen prima in de meeste airfryermanden zonder dat ze te dicht op elkaar zitten, zodat er genoeg ruimte is voor de lucht om te circuleren tijdens het koken. Deze hete lucht is het geheim om een mooie korst te krijgen en de sappen intact te houden.
Medium Steak: Voor 1-inch-dikke steaks die medium-rare zijn gebakken, bakt u de steak 12 minuten in een voorverwarmde airfryer en draait u hem na zes minuten om . Medium-Rare Steaks: Voor 1-inch-dikke steaks die medium-rare zijn gebakken, bakt u de steak 10 minuten in een voorverwarmde airfryer en draait u hem na vijf minuten om.
Verwarm de airfryer 2 min. op 200C.Doe de steaks in het mandje en bak ze 6 min.Draai de steak om en bak nog eens 2 min.
Olie gebruiken
Olie gebruiken in een airfryer is prima en helpt het vlees sappig te houden en er goudbruin uit te laten zien. Een beetje olie in een airfryer is echter al genoeg. Bij de meeste stukken varkensvlees is het voldoende om wat olie in het vlees te wrijven. U kunt gewone olijfolie of een spray gebruiken.
Verwarm een 3,5-liter airfryer voor op 400 graden F. Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met een flinke snuf zout en een paar keer zwarte peper. Leg de biefstuk in het midden van de airfryermand en bak tot de gewenste gaarheid, ongeveer 10 minuten voor medium-rare, 12 minuten voor medium en 14 minuten voor medium-well .
Een van de grootste fouten bij het bereiden van biefstuk is het bakken op de verkeerde temperatuur. Te hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het vlees uitdroogt en taai wordt. Het is essentieel om je pan of grill voor te verwarmen tot een hoge temperatuur, zodat je de biefstuk snel kunt dichtschroeien.
De nieuwe manier om je grill aan te zetten
Met een airfryer kunt u genieten van dezelfde gegrilde smaken met alle toegevoegde gemakken . Airfryers nemen veel minder ruimte in beslag, ze zijn makkelijk te gebruiken en ze kunnen gezondere resultaten leveren zonder in te leveren op smaak!
Rundvlees: Voor een perfecte steak probeer je op een kerntemperatuur van 50-52°C uit te komen, medium-rare 55-58°C, en voor medium 60-63°C. Doorbakken rundvlees heeft een kerntemperatuur van ongeveer 70°C nodig.